Dolar 32,3625
Euro 34,9657
Altın 2.326,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

27 Şubat Perşembe Gazeteleri ve Özetleri

27 Şubat 2020 Perşembe gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

27 Şubat Perşembe Gazeteleri ve Özetleri

Her zaman olduğu gibi bu sabahta gazete özetlerini okuyabilmeniz için bugünün yani 27 Şubat Perşembe gazeteleri ve özetleri içeriğini sizlere sunuyoruz.

 

 

27 Şubat Perşembe Gazete Özetleri

Akşam gazetesi, ”Kirli ittifak bedelini ister”. Başkan Erdoğan, HDP’nin ‘artık gizlemeyelim’ dediği CHP-HDP ittifakına ilişkin Kılıçdaroğlu’nu uyardı: ”Bedelini sizden isterler”.

Analiz gazetesi, ”Sigortalı mevduat 750 milyar lira oldu”. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, ”TMSF’nin 50 milyar liralık rezervi var. Burada önemli olan rezervin sigortalı mevduatı karşılama oranı. Karşılama oranımız yüzde 6 seviyesinde. Bu Avrupa’nın en yüksek oranı. Önemli olan rezervin sigortalı mevduat karşılama oranı. Bu rakamı 150 bine çıkarttıktan sonra sigortalı mevduatımız 750 milyar liraya yükseldi” dedi.

27 Şubat Perşembe Gazete Özetleri Anayurt gazetesi

”Kayıtdışı mülteci konusunda çaresiz”. SGK’ya göre Suriye ve diğer ülkelerden gelen mülteciler kayıt dışı çalışıyor ve deneyim yetersizliği nedeniyle bunun önüne geçilemiyor.

Aydınlık gazetesi, ”Perinçek, sayın Cumhurbaşkanı’na seslendi sizi Davutoğlu yapmak istiyorlar”. ABD’nin çözümlerini Davutoğlu’nun seslendirdiğini belirten Perinçek, ”İşte Türkiye’yi tuzağa itmek isteyen güçler, Cumhurbaşkanımız Suriye’de savaş kararı aldığı zaman Davutoğlu’laşır.

BirGün gazetesi, ”Tek felsefemiz karın tokluğu”. Yurttaş artık yemeğin yanında içecek tüketmiyor, makarnaya yükleniyor, indirim marketinden çıkmıyor; ”En önemli sorun ekonomi” diyor. Hükümetin reddettiği kriz, tüketim alışkanlıklarında kendini net şekilde belli ediyor.

Cumhuriyet gazetesi, ”Parsel parsel suç duyurusu”. Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi, eski başkan Melih Gökçek’in de aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında ”FETÖ’ye yardım” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, ”kamuya ait taşınmazın hukuka aykırı olarak FETÖ mensuplarına tahsis edildiği” belirtildi.

Diriliş Postası

”Hindistan’da Müslümanlar hedefte”. Yeni Delhi’nin kuzey doğusundaki Musfabad bölgesi sakinlerinden Rauf Han, Hindu grupların ”dini sloganlar” atarak Müslümanların evlerine demir çubuk ve bambu sopalarla saldırdığını söyledi. Olayların yaşandığı Ashok Vihar bölgesinde de bir grup Hindu gösterici, bir caminin minaresine tırmanıp hilali söktü ve yerine Hindistan bayrağı astı.

Doğruhaber gazetesi, ”Evlat nöbetine 3 aile daha katıldı”. Çocukları HDP tarafından dağa gönderildiği gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Binası önünde 3 Eylül 2019 tarihinde başlayan evlat nöbeti, yeni ailelerin katılımıyla sürüyor.

Dünya gazetesi, ”Virüsün ilk faturası deniz yoluyla geldi”. Kontrol altına alınamayan salgın, birçok ülkeye yayılırken, küresel taşımacılığın omurgasını oluşturan denizde navlun rekor düzeyde arttı.

Evrensel gazetesi, ”Şam’dan görünen Türkiye’nin Suriye politikası…”. Şam’da mağazalar, dükkanlar, restoranlar, kuaförler açık. Sokakta günlük hayat kendi akışında. Askeri kontrol noktalarının kaldırılması şehri rahatlatmış olsa da son birkaç haftadır küçük bombalı saldırılar meydana geliyor.

Fotomaç gazetesi

”Yanal’ın yerine Kovac”. Sezon sonu için hoca arayışına başlayan F.Bahçe’de, Niko Kovac ihtimali giderek artıyor. Kovac’la temaslar sürerken, 48 yaşındaki Hırvat teknik adam Avusturya’da Servus TV’ye ”Değerli bir yere gitmeye hazırım” dedi.

Hürriye gazetesi, ”Öpüşmeyin el sıkışmayın”. Çin’de ortaya çıkan koronavirüs 42 ülke ve bölgeye yayıldı, binlerce can aldı. Türkiye’de vakaya rastlanmadı ama yine de risk var. Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, virüs karşı herkesin alabileceği önlemleri açıkladı.

Karar gazetesi,” Her şeyi göze aldık”. Suriye’de bir yandan Esad’ın kanlı ilerleyişini destekleyip bir yandan masa kurma çabalarını öteleyen Moskova’ya, Ankara’dan son uyarı geldi. Erdoğan en net mesajı Şam üzerinden verdi: Rejime tanıdığımız süre doluyor. Gözlem noktalarımızı ay sonuna kadar kuşatmadan kurtaracağız. Savaşta tank, top bir yere kadar işe yarar. Asıl mesele yürek, iman”.

Korkusuz gazetesi, ”Kriz yuvayı vurdu”. Evlenenlerin sayısı, bir önceki yıla göre 40 bin kişi azaldı. Boşananların sayısı ise yaklaşık 12 bin kişi arttı. Yuvayı kurdurmayan da yıkan da hep parasızlık.

27 Şubat Perşembe Gazete Özetleri Milat gazetesi

”Darbeciye devlet töreni”. 28 Şubat davasında yargılanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Hikmet Köksal vefat etti. 28 Şubat’ın yıl dönümünde Köksal’ın cenazesi için düzenlenen devlet töreni tepkilere yol açtı.

Milliyet gazetesi, ”Kayıp krallıkta defineci korkusu”. Konya’da bir çiftçinin tesadüfen bulduğu Luvi Krallığı’na ait izler defineciler tarafından talan edilmesinden korkuluyor. Çiftçinin sulama kanlında bulduğu yazıttaki şekiller Frigya Kralı Midas’ı yenen Luvi Kralı Hartapu’yla ilişkilendirildi. 120 hektarlık bölgede Tunç ve Demir Çağı’ndaki en büyük antik kentlerinden birinin ortaya çıkabileceği tahmin ediliyor.

Posta gazetesi, ”Beraber yaşayabiliriz”. Davetli olarak İtalya’ya giden Can Yaman, önceki gün Canale 5 kanalına konuk oldu. Program sunucusu Barbara d2Urso’ya çikolata hediye eden Can Yaman ”Tatlı yiyelim tatlı konuşalım. Çikolatayı çok severim. Evim çikolatayla dolu” dedi. Barbara d’Urso da, ”Benim evim de öyle. Bak ortak noktamız var. Beraber yaşayabiliriz” diye şaka yaptı. Temkinli davranan yakışıklı oyuncu ”Bunu düşünmem gerek” cevabını verdi.

Sözcü gazetesi, ”Emekliler bayram ikramiyesine zam istiyor”. ”Maaştan kesinti” ve ”İkramiye kaldırılacak” söylentilerine öfkelenen emekliler, ”Bırakın kesintiyi, ikramiyeye zam yapın” diye isyan ediyor.

27 Şubat Perşembe Gazeteleri ve Özetleri Şok gazetesi

”Dünyanın en şanssız insanı”. Yaşadığı talihsizliklerden yaka silken Ersin Akbaş, hayatı boyunca 5 farklı isimle anıldı, kimliğe kız olarak yazıldı, 2 kez askerlik yaptı. Başkasının yerine hapis bile yatan adam, en sonunda icralık oldu.

Takvim gazetesi, ”HTS kayıtları ortaya dökülecek kel görünecek”. Kayıtlar ortaya döküldüğünde Türkiye’de çok farklı bir hava eser ve esecektir. Bunun için bizim de biraz sabırlı olmamız gerekiyor.

Türkgün gazetesi, ”Bizi, Suriye halkı çağırdı”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Suriye ile uzaktan yakından alakası olmayanların, katil Esad çağırdı diye orya gitmeleri çok düşündürücüdür.

Türkiye gazetesi, ”CHP’nin Yalova soygunu büyüyor”. CHP’li Yalova Belediyesinde 20 milyon lirayı zimmetine geçiren muhasebeci Reşat Elgin yakalanınca diğer sahtekarlıklar da ortaya çıktı. Üç kişi daha zimmet, dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmaktan gözaltına alındı.

Yeni Akit gazetesi, ”FETÖ destekçisi Dim’e tepkiler çığ gibi”. FETÖ’nün yayın organları Zaman ve Bugün gazetelerine atanan kayyımları eleştirerek, FETÖ yanlısı açıklamalarda bulunduğu ortaya çıkan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’e tepkiler çığ gibi büyüyor.

Yeni Asya gazetesi, ”Avusturya’da ormanların yüzde 21’i yanarak kül oldu”. Yaklaşık 6 ay boyunca süren ve 33 kişinin öldüğü yangınlarda, ormanlarına yüzde 21’inin kül olduğu belirlendi.

Adana Gazeteleri ve Haber siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522