Dolar 32,5432
Euro 34,8629
Altın 2.427,81
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

27 Şubat Perşembe İstanbul Gazete Özetleri

27 Şubat 2020 Perşembe İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

27 Şubat Perşembe İstanbul Gazete Özetleri

27 Şubat Perşembe İstanbul Gazete Özetleri Ayrıntılı Haber gazetesi

27 Şubat perşembe İstanbul gazete özetleri ”5G’yi bu yıl Havalimanında başlatıyoruz”. Ulaştır ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, bir gazetecinin, 5G’ye hazırlık çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine Turhan, 5G altyapı hazırlıklarının sürdüğünü söyleyerek, ”5G’yi bu yıl içinde İstanbul Havalimanı’nda uygulamayı, başlatmayı düşüyoruz.” dedi.

Bizim Anadolu gazetesi, ”İstanbullu gençler 29 Şubat’ta ‘evet’ diyecek”. İstanbul’da 155 çift şubatın 29 çektiği artık yılda dünya evine girmek için nikah dairelerine başvurdu. Takvim yılının mevsimlere ve dünyanın güneş çevresinde dönme süresiyle uyumlu olması için uygulanan ve 4 senede bir gerçekleşen artık yıllardan biri bu yıl yaşanıyor.

Dokuz Sütun gazetesi, ”Korkutucu tablo”. İstanbul Adalet Sarayı’nda üst araması sırasında ele geçirilen delici ve kesici aletler basına gösterildi. Malzemeler düşündürücü olduğu kadar da korkutucu.

Gazete Damga, ”Mazot fiyatı artıyor ulaşım zamlanıyor”. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tarihi Kapalıçarşı’da incelemelerde bulundu. İmamoğlu’nun Kapalıçarşı gezisine, bir vatandaşla yaşadığı ulaşım zammı diyaloğu damga vurdu. Ulaşıma yapılan yüzde 35’lik zammı protesto eden vatandaş, ‘İmamoğlu’na, ”3 yıldır yapılamayan zammı neden yaptınız” diyerek bağırdı. İmamoğlu, yurttaşa, ”Döviz artıyor. Bunlar bizim elimizde değil. Onlara da tepki göster senden istirhamım” yanıtını verdi.

Günboyu gazetesi

”Domates müjdesi”. Rusya, Türkiye’den ithal ettiği domateslerin kotasını 200 bin tona çıkardı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ”Rusya’nın yaptığı bu uygulama doğru değildi. Doldu, bu yıl kota bitti şeklindeki bir uygulama normalde olmaması gereken bir durum. Yapılan uygulama zaten DTO kurallarına uygun değil ama sağ olsunlar 200 bine çıkardılar, herhalde devam edecek” dedi.

Hürhaber gazetesi, ”Silivrililik kültürünü oluşturmalıyız”. Yazıcı Yapı ve Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, ”Silivri özelinde konuşursak Anadolu’nun çok farklı illerinden Rumeli’den farklı bölgelerinden gelmiş vatandaşlarımız var. Biz kentlili kültürünü, Silivrililik kültürünü oluşturmalıyız” dedi.

Hürses gazetesi, ”Hazineden 1.1 milyar dolarlık kira sertifikası ihracı”. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 1,1 milyar dolar tutarında kira sertifikası ihracı yaptı. Bakanlığın internet sitesinde, dolar cinsi kira sertifikası ihracının sonucuna ilişkin duyuru yayımlandı. Buna göre, bugün 1 milyar 100 milyon dolar tutarında 28 Şubat 2020 valörlü, 25 Şubat 2022 itfa tarihli kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi. Kira sertifikası almaya hak kazanan bankalara, satır tutarları bilgisi Merkez Bankası Ödeme Sistemleri İhale Sistemi vasıtasıyla banka tarafından iletildi.

İstanbul gazetesi, ”Sinir krizi geçirip ortalığı karıştırdı”. Sultangazi’de dün gece çok sayıda araca çarparak ortalığı savaş alanına çeviren sürücünün sinir krizi geçirdiği ortaya çıktı. Vatandaşlar tarafından önce linç edilmek istenen daha sonra kurtarılan sürücüde alkol çıkmadı.

İstiklal gazetesi, ”4 günde 20 kişi öldü”. Hindistan’da, Pakistan, Afganistan ve Bangladeş’ten gelen 6 dini gruba vatandaşlık yolunu açan ancak aynı durumdaki Müslümanları kapsam dışı bırakacak şekilde değiştirilen ‘Vatandaşlık yasası’na karşı protestolarda 4 günde 20 kişi öldü.

27 Şubat Perşembe İstanbul Gazete Özetleri İttifak gazetesi

”Başakşehir Lizbon’u konuk ediyor”. UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında bugün Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon’u konuk ederek Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarındaki 28. karşılaşmasına çıkacak. Turuncu-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 27 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda 27 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 41 gole engel olamadı. Medipol Başakşehir, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde Avrupa’da 10. karşılaşmasını Sporting Lizbon karşısında oynayacak.

Önce Vatan gazetesi, ”AKOM’dan uyarı”. AKOM perşembe günü, fırtınanın kuvvetlenerek, (70- 100 km/s) etkili olacağını belirterek, ”Silivri, Çatalca’dan başlayarak kısa süreli kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor” denildi.

Son-An gazetesi, ”AK Parti’li Yavuz’dan kan bağışı çağrısı”. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, kan bağışının önemine işaret ederek vatandaşlara bağışta bulunma çağrısı yaptı. AK Parti İl Başkanlığınca azalan kan stokuna destek vermek ve Sakarya’da kök hücre bekleyen 3 vatandaş için kan bağışı kampanyası düzenlendi. Partililer, İl Başkanlığı binasında Türk Kızılay ekiplerince kurulan alım merkezinde kan vererek kampanyaya destekte bulundu. Bağışçılara teşekkür eden Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmanın sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi.

Son Saat gazetesi, ”Şili’de müzik festivalini savaş alanına çevirdiler”. Şili’de Vina del Mar tatil beldesinde Latin Amerika’nın en büyük müzik festivalinin açılış gecesinde hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi. Göstericiler, festival için beldeye gelen sanatçıların konakladığı otele saldırdı.

Tünaydın gazetesi, ”Ataşehir’e 30 bin fidan” Yeşil bir kent oluşturma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, yaptığı son çalışmayla 500 ağacı daha toprakla buluşturdu. Bugün kadar dikilen ağaç sayısı yaklaşık 30 bini buldu. Mevsim şartlarına uygun devam eden ağaçlandırma çalışmalarında; Ihlamur, Çınar, Akçaağaç, Ligustrum, Süs Elması, Meşe ve İlex ağaçları dikildi.

Yeni Çağrı gazetesi

”Ordu’da heyelenlar tedirgin ediyor”. Ordu’da son haftalarda kar ve sağanak yağışlar nedeniyle toprak zeminin yumuşamasıyla irili-ufaklı heyelanlar meydana gelmeye başladı. Kentte, Fatsa-Perşembe sahil yolu ulaşıma kapanırken, trafik alternatif mahalle yollarından sağlanmaya başlandı.

Yenidevir gazetesi, ”Güngören’deki yangında can pazarı”. Güngören’de bir binada henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Can pazarının yaşandığı yangında dumandan etkilenen 3’ü çocuk 7 kişi hastaneye kaldırıldı. Yangın, saat 09.30 sıralarında Güngören Haznedar Mahallesi Birlik Sokak üzerinde meydana geldi. 27 Şubat perşembe İstanbul gazete özetleri

Yenigün gazetesi, ”Büyükçekmecede risk taşıyan 4 bina yıkıldı”. Büyükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ilçede son 5 yıl içerisinde 1.200 binada 15 bin konut yıkılarak yenilendi. Yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarını 2014’ten bu yana sürdüren belediye, risk taşıyan yapıların dönüşümü konusunda vatandaşları bilgilendirerek, onlara gerekli desteği veriyor.

Yurt gazetesi, ”Diyanet’in ”Sefahat” arzusu sınır tanımıyor”. Vatandaşa tasarruflu, mütevazı hayatı öneren Diyanet işleri Başkanlığı kendi üst düzey yöneticilerine ise, ülkede var olan en lüks hayatı layık görüyor! Sözcü gazetesinde Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Diyanet İşleri Başkanlığı kendi merkezinde ve yeni yapılan tesislerinde yeteri büyüklükte salonlar olmasına rağmen, kurum içi toplantılar ve seminerlerini Antalya’nın 5 yıldızlı otellerinde yapıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522