Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

28 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri

28 Ocak 2020 Salı gazete manşetleri, başlıkları, birinci sayfaları ve özetleri

Başlıklar

28 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri Doğruhaber

Doğru haber gazetesi manşette ”Sergilenen dayanışma her türlü takdirin üzerinde” başlığına yer verdi. 28 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri. Cezayir’e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depreme ilişkin şunları ifade etti: ”Türkiye bu büyük felaketin yaralarını birlik, beraberlik ve kenetlenme içinde sarmaya başlamıştır, ifadelerine yer verdi.

 

Günün Özeti

Akşam gazetesi manşette ‘‘3 saatte 275 nokta tarandı” başlığına yer verdi. Bu sayede yıkılan binalar anında tespit edildi, kurtarma ekipleri belirlenen noktalara zaman kaybetmeden yönlendirildi. 3 saat içinde 275 köy, belde ve şehir merkezine ait ilk bulgular elde edilmişti. İHA’lar bölgede toplamda 200 saat uçuş yaptı, ifadelerine yer verdi.


Analiz gazetesi manşette ”Kültürel mirasımızı dünyaya tanıtıyoruz” başlığına yer verdi. Hafız Mustafa 155 yıllık geçmişiyle birkaç kez el değiştirerek günümüze gelmiş olsa da tarihi dokusunu hiçbir zaman kaybetmedi. Yönetim Kurulu Başkanı Avni Ongular, ”Hafız Mustafa markasını devralarak, Hacı İsmail Hakkızade’den gelen Ahilik geleneğine bağlı kalmayı hedefledik, ifadelerine yer verdi.


Anayurt gazetesi manşette ‘‘Soylu 41 bin lira yardım yapılacak” başlığına yer verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere yapılacak yardımlarla ilgili bilgiler verdi. Deprem bölgesine 24 milyon lira yardım yapıldığını dile getiren Bakan Soylu, ”Ağır hasarlı ve yıkacağımız yerlere 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da yaklaşık 11 bin lira toplam 41 bin lira destek vereceğiz” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.


Diriliş postası gazetesi manşette ”Hayat kurtarmak için seferberlik sürüyor” başlığına yer verdi. 6,8 büyüklüğündeki Elazığ Depremi, yıkıcı ve üzüntü verici gelişmeleri beraberinde getirdi. Enkaz altında kalanların kurtarılması için tüm devlet imkanları seferber edilirken: bölgeye akın eden vatandaşlar da depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için güç birliği yaptı, ifadelerine yer verdi.


Dünya gazetesi manşette ”Metalde toplu sözleşme adımı” başlığına yer verdi. Türkiye’nin en büyük işletmeleri ve 130 bin işçiyi kapsayan metal sektörü grup toplu iş sözleşmesinde taraflar bugün yeniden bir araya gelme kararı aldı. Türk Metal, işveren tarafının daveti üzerine tarafların saat 17.00’de görüşme yapacağını duyurdu. İşveren lokavt kararı almıştı, ifadelerine yer verdi.


Evrensel gazetesi manşette ”Usulsüzlük var dedi toplam rakam vermedi” başlığına yer verdi. Sayıştay, AKP’li belediyede, özel üniversite binası yapmaktan kira alacaklarının mevzuata aykırı olarak yapılandırılmasına, ecrimisil bedellerinin eksik hesaplanmasından bedelsiz tahsizlere kadar pek çok zarar tespit etti. Usulsüz işlemlerle belediyenin ne kadar zarara uğratıldığını ise açıklamadı, ifadelerine yer verdi.

Milat


Milat gazetesi manşette ”Merkel yanlış yolda” başlığına yer verdi. Erdoğan: Geçen cuma Merkel Türkiye’deydi, kendilerine çok açık ve net söyledik: Yanlış noktaya oynuyorsunuz. Hafter bir yalancı ve siz bu yalancının şımartılmasına fırsat veriyorsunuz. Bütün mali noktadaki desteği Abu Dabi yönetimi sağlıyor, ifadelerine yer verdi.


Milli gazetesi manşette ”Riski tespit etmeliyiz” başlığına yer verdi. Türkiye’nin birinci gündeminin deprem olması gerektiğini bir kez daha yaşayarak maalesef acı bir şekilde gördük. Atılması gereken en acil adımın ise risk taşıyan yapıların tespit edilerek, önlem alınması gerektiğini ise Elazığ depremi çok açık şekilde anlatıyor, ifadelerine yer verdi.


Ortadoğu gazetesi manşette ”Ev alırken betonuna kadar soru sorun” başlığına yer verdi. İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği Başkanı Ferdi Erdoğan vatandaşların konut alırken müteahhit ve taşeronları bile incelemesini önerdi: Vatandaşlar yeni ev alırken bağımsız denetim şirketlerinden binanın 2007 ve güncellenen 2018 Bina Deprem Yönetmeliği’ne uygunluğu konusunda görüş alabilir, ifadelerine yer verdi.


Sözcü gazetesi manşette ”Baba siper oldu Yüsra ile annesi enkazdan çıktı” başlığına yer verdi. Elazığ’da depremde oğluyla birlikte can veren baba Yıldız’ın büyük fedakarlığı ortaya çıktı. Baba, depremde ailesinin üzerine kapandı. Onun cansız bedeni, kızı ve eşinin hayatta kalmasını sağladı, ifadelerine yer verdi.


Türkgün gazetesi manşette ”AK Parti’li vekillerle görüşecek” başlığına yer verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’li milletvekilleriyle gruplar halinde bir araya gelip, iç ve dış gelişmelerle ilgili görüşlerini dinleyecek. Erdoğan’ın 60 kişilik milletvekili grubuyla ilk toplantısını perşembe günü Parti Genel Merkezi’nde yapması planlanıyor. Milletvekillerinin seçim bölgeleriyle ilgili talep ve şikayetlerini de aktaracağı toplantılara, bakanlar ve parti yöneticileri de katılacak, ifadelerine yer verdi.


Türkiye gazetesi manşette ”80 bin konut inşa edildi” başlığına yer verdi. Marmara depremi sonrası 1999’da Özel iletişim Vergisi devreye girdi. Deprem Vergisi olarak da bilinen uygulama ile 65 milyar liraya yakın gelir sağlandı. Devlet sadece depremzedeler için 20 yılda 80 bin konut üreterek gelirin çok çok üstünde harcama yaptı. Gıda, sağlık, altyapı yatırımları eklendiğinde verginin üç katı afetzedelere dönmüş oldu, ifadelerine yer verdi.

28 Ocak Salı Gazeteleri ve Özetleri Yeni Akit


Yeni akit gazetesi manşette ”Görevimiz emaneti sahibine ulaştırmak” başlığına yer verdi. Elazığ’da yaşanan deprem felaketinden sonra hedef alınan Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık Yeni Akit’e konuştu. ”Birlik ve beraberliğimizi hazmedemeyen çevreler provokasyonlarıyla çirkinleşiyor” diyen Kınık, ”1 milyona yakın vatandaşımız Kızılay’a ulaşarak yardım gönderdi. Görevimiz verilen emanetleri sahiplerine sağ salim ulaştırmaktır” diye konuştu, ifadelerine yer verdi.


Yeni şafak gazetesi manşette ”Fırsatçıya DİKKAT” başlığına yer verdi. Fırsatçılar depremden para kazanmanın hesabını yapıyor. İnternette satılan deprem çantalarının fiyatları %50 artışla 1000 liraya kadar çıktı. Uzmanlar vatandaşlara AFAD’ın sitesindeki listeye bakıp kendi çantalarını hazırlamalarını öneriyor. Böylece son kullanım tarihi geçmiş ürünler, çalışmayan telsiz ve el feneri riski yaşanmasının önüne geçilebilir, ifadelerine yer verdi.


Yeni asya gazetesi manşette ”Heniyye, Filistinli gruplara çağrı yaptı” başlığına yer verdi. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ABD’nin hazırladığı Yüzyılın Anlaşması planıyla mücadele yollarını görüşmek üzere Filistinli gruplarla başkenti Kahire’de acil bir toplantı düzenlemeye hazır olduklarını duyurdu, ifadelerine yer verdi.


Yeni birlik gazetesi manşette ”6.8’in kahramanları” başlığına yer verdi. Geçtiğimiz cuma akşamı 6.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası Elazığ’da bazı bölgelerde yıkım yaşanmıştı. Yaşanan yıkım sonrası bölgeye gönderilen çok sayıda ekip, 24 saat aralıksız çalışma yaptı. Onlar deprem bölgesinin kahramanları oldular, ifadelerine yer verdi.


Yeni çağ gazetesi manşette ”Bilmediğimiz fay kalmadı tedbir alan yok” başlığına yer verdi. İMO Başkanı Gökçe, depreme hazırlık olarak 30 yıldır teorik çalışma yapıldığını ama hiçbir önlem alınmadığını belirterek, ”Elazığ ve Malatya’da hayatını kaybedenlerin sorumlusu kim?” diye sordu, ifadelerine yer verdi.


Yeni söz gazetesi manşette ”Rahat etmemiz için her şeyi yaptılar” başlığına yer verdi. Namık Kemal ilkokulunda barınan Melek Koca, depremin ardından önce öğretmen evine ardından okula yerleştirildiklerini söyledi. Kendilerinin rahat etmesi için yetkililerin gösterdiği çalışmaya vurgu yapan Koca, ”iki gündür okulda ne açız ne de susuzuz, ifadelerine yer verdi.


Yurt gazetesi manşette ”Hafter: Libya krizi silahla çözülüyor” başlığına yer verdi. Hafter’in liderlik ettiği Libya Ulusal Ordusu isimli silahlı grubun sözcüsü Ahmed el-Mismari, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Berlin’de yapılan ateşkes çağrılarına rağmen Misrata’nın güneydoğusundaki Ebu Kıreyn bölgesine düzenledikleri saldırının ”burada yaşanan askeri hareketliliğe karşı önleyici bir operasyon olduğunu” iddia etti, ifadelerine yer verdi.

27 Ocak gazeteleri ve özetleri

error code: 522