Dolar 32,5606
Euro 34,8895
Altın 2.434,16
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

29 Şubat Cumartesi İstanbul Gazete özetleri

29 Şubat 2020 Cumartesi İstanbul Gazete Manşetleri Birinci Sayfaları ve Özetleri

Başlıklar

29 Şubat Cumartesi İstanbul Gazete özetleri

29 Şubat Cumartesi İstanbul Gazete özetleri Ayrıntılı Haber gazetesi

29 Şubat Cumartesi İstanbul Gazete özetleri ”E-5’te korkutan ambulans yangını”. E-5 karayolu Kartal Köprüsü mevki’inde bir ambulans yol ortasında yandı. Faciadan dönülen olayda ambulanstaki hasta sedyeyle dışarı çıkarılırken itfaiye yangına müdahale etti. Müdahale sırasında hastanın da sedyeden doğrularak panik içinde ambulansa baktığı görüldü.

Bizim Anadolu gazetesi, ”Yüzyüze görüşecekler”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Putin telefonla görüştü. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise görüşmeyle ilgili ”Rusya ve Türkiye Koordinasyonu sürdürmeye hazır” dedi. Öte yandan Türkiye ve Rusya arasında İdlib konusundaki heyetler arası görüşmelerin Dışişleri Bakanlığında bugün devam edeceği bildirildi. İletişim Başkanı Altun, ”İki liderin en kısa sürede yüz yüze görüşmeleri kararlaştırıldı.” açıklamasında bulundu. Erdoğan ayrıca Trump, Merkel, Johnson ve Macron ile de temasta.

Dokuz sütun gazetesi, ”Sivas’ta koronavirüs paniği”. Afganistan uyruklu 21 yaşındaki Abdul Mutalep Bazari, koronavirüs şüphesi ile hastanede gözlem altına alındı. Bazari’ni çobanlık yapmak için İran üzerinden Türkiye’ye geldiği öğrenildi.

Gazete Damga, ”Son konuşmasında helallik istemiş”. İstanbul’a gelen bir diğer şehit Tayfun Pekel oldu. İdlib’te şehit düşen 29 yaşındaki Uzman Onbaşı Tayfun Pekel’in evine şehit ateşi düştü. Sultangazi’de bulunan babasının evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin amcası Hasan Pekel, ”Telefonla görüşüyorduk, en son yeğenimi aramış ‘hakkınızı helal edin’ demiş” diye konuştu. Şehit Uzman Onbaşı Pekel’in cenazesi Samsun’da toprağa verilecek.

Günboyu gazetesi,

”Beştepe’de 6 saatlik zirve”. İdlib’deki saldırı haberinin ardından Güvenlik Zirvesi Beştepe’de toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki zirveye; Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Genelkurmay başkanı Yaşar Güler, kuvvet komutanları ve MİT Başkanı Hakan Fidan katıldı. Yaklaşık 6 saat süren toplantıya ilişkin açıklama yapılmadı.

Hürhaber gazetesi, ”Denetimli serbestlik protokolü imzalandı”. Kamuya yararlı bir işte çalıştırılması kararı verilen hükümlüleri kapsayan işbirliği protokolü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Silivri Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir arasında imzalandı.

Hürses gazetesi, ”TCMB’nin resmi rezerv varlıkları ocakta azaldı”. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından, Ocak 2020 dönemine ilişkin ”Uluslararası Rezervler ve Döviz Likiditesi Gelişmeleri” verileri yayımlandı. Buna göre, resmi rezerv varlıkları ocakta bir önceki aya kıyasla yüzde 2,9 azalarak 103,5 milyar dolara geriledi. Aynı dönemde döviz varlıkları yüzde 4,7 azalarak 73,5 milyar dolar, altın cinsinden rezerv varlıkları yüzde 2,4 artarak 27,5 milyar dolar oldu.

İstanbul gazetesi, ”Mülteciler sınıra koştu”. Suriye’de rejim güçlerinin İdlib’deki Türk askerlerine yönelik hava saldırısının ardından Türkiye’nin AB’ye gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı aldığı yönündeki iddiaların ardından mülteciler, Bulgaristan ve Yunanistan sınırı bulunan Edirne’ye akın etti. 29 Şubat Cumartesi İstanbul Gazete özetleri.

İttifak gazetesi, ”Hükümetin alacağı kararın arkasındayız”. MHP Başkanı Devlet Bahçeli, İdlib’de Türk askerlerine yönelik rejim tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin İdlib kırsalında ”Katil Esad unsurlarıyla zalim işbirlikçileri tarafından alenen ve alçak bir hava saldırısına maruz kaldığını” belirtti. Hükümetin alacağı siyasi ve askeri her kararın arkasında olduklarını belirten Bahçeli, ”Düşman görüldüğü yerde ezilmeli. Karşımıza kim çıkarsa çıksın doğduğuna pişman edilmeli” dedi.

Önce Vatan gazetesi, ”Provokatif ‘şehit’ paylaşımları için soruşturma açıldı”. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İdlib saldırısında şehit olan askerlere ilişkin sosyal medya üzerinden provokatif amaçlı ve gerçeğe aykırı yayımlanan paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Son-An gazetesi

”Sanatçılardan İdlib şehitlerimiz için başsağlığı mesajı”. İdlib’de görev yapan 33 askerin, rejim unsurlarının saldırı sonucu şehit olmasının ardından birçok sanatçı başsağlığı mesajı yayımladı. Sanatçı Hülya Koçyiğit saldırıdan duyduğu üzüntüyü, ”Mübarek gecede aldığım haber, 33 Mehmetçiğimizin şehit edilmesi, yüreğimi yaktı. Allah Türk Silahlı Kuvvetlerini korusun ve güç versin. Hakikaten yüreğim yanıyor. Şehitlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifa, milletimize sabır diliyorum” ifadeleriyle dile getirdi.

Son Saat gazetesi, ”KDV indirimi mobilya sektörüne ‘can suyu’ oldu. Türkiye’nin önemli mobilya üretim merkezlerinden, 2 bin imalatçının faaliyet gösterdiği Bursa’nın İnegöl ilçesinde firmalar mağazalardan gelen siparişleri yetiştirmeye çalışıyor.

”Trafiğe 1 ayda 94 bin 540 aracın kaydı yapıldı”. Trafiğe ocak ayında 94 bin 540 aracın kaydı yapılırken, 5 bin 233 aracın trafikten kaydı silindi. Böylece trafikte toplam araç sayısı ocakta 89 bin 307 arttı.

Tünaydın gazetesi, ”CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şehit askerler için başsağlığı mesajı yayımladı”. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan askerler için başsağlığı mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ”Hatay valimizden gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize, başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah Mehmetçiğimizi korusun” ifadelerini kullandı.

Yeni Çağrı gazetesi

”Covid-19 salgınında ölü sayısı 2859’a yükseldi”. Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan Covid-19 (koronavirüs) sebebiyle hayatını kaybeden kişi sayısı 2 bin 859’a, virüs bulaşmış hasta sayısı ise 83 bin 704’e yükselirken; 36 bin 654 kişi de tedavi edildi. Bu sayılara göre son 24 saatte, virüs nedeniyle 97 kişi hayatını kaybetti, vaka sayısı da 2 bin 802 arttı.

Yenidevir gazetesi, ”Hastane yangınında 2 kişi hayatını kaybetti”. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) başkenti Lefkoşa’da bulunan Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anjiyo Bölümünde çıkan yangında yaralananlar çevre hastanelere sevk edilirken, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almayı başardı.

29 Şubat Cumartesi İstanbul Gazete özetleri Yenisöz gazetesi, ”Rusya protesto edildi”. Suriye’nin İdlib bölgesinde Esed rejiminin saldırısı tüm Türkiye’de protesto edildi. Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na giden vatandaşlar Türk bayrağı astı ve Rusya’nın Esed rejimine verdiği desteği kınadı.

29 Şubat Cumartesi İstanbul Gazete özetleri, Yurt gazetesi, ”Ülkemize daha fazla acı yaşatmayın”. Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan saldırı hakkında DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu bir açıklama yaptı. Açıklama şöyle: ”Suriye’de Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik hava saldırısı sonucu çok büyük bir acı ile karşı karşıyayız. Başta ateş düşen ocaklar olmak üzere tüm ülke olarak başımız sağolsun. Ve en önemlisi de bu tarifsiz acılar artık bir son bulsun..

İstanbul Gazeteleri ve Haber siteleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522