Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

3 ismin milletvekilliği düşürüldü

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 3 ismin milletvekilliği düşürüldü

”Çağla’nın katili bulunacak mı?”. 3 ismin milletvekilliği düşürüldü. İstanbul Şişli’deki dehşet, 5 Haziran 2000’de yaşandı. O dönem 15 yaşında olan lise öğrencisi Çağla Tuğaltay evinde boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayet bir türlü aydınlatılamadı. Dosya bugün zaman aşımına uğrayacaktı. Ancak savcılık şüpheli bir kişinin DNA örneğini istedi. Dosya yeniden açıldı. Merak edilen, adaletin yerini bulup bulmayacağı.

Akşam gazetesi ”Sivas’ta kene koronayı geçti. CÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. İlhan Çetin, ”Geçen yıl bir yılda görülen vaka sayısına bir ayda ulaştık. Ayrıca kene Ege ve Akdeniz’e de yayıldı” dedi. Ölümcül olabilen KKKA hastalığına yol açan kene, daha çok Sivas, Tokat, Çorum, Gümüşhane bölgesinde görülüyor, yüzde 80’i bacaktan vücuda yerleşiyor.

Analiz gazetesi ”Yükselen enflasyon ekonomide ciddi risk”. Büyüme ve istihdama yönelik makro ekonomik verileri olumsuz etkilemeyecek şekilde düşük bir enflasyonu ifade eden fiyat istikrarı, Türk ekonomisinin kısa ve orta vadede yakalamak istediği en önemli hedef. Mal ve hizmetlerdeki fiyatlarda sürekli ve genel kapsamlı artışı ifade eden enflasyonda istikrar sağlamayı planlayan Türkiye’nin ekonomide yapmak istediği öncelikli iş Türk Lirası’nı kur baskınına karşı dirençli hale getirmek.

Cumhuriyet gazetesi ”Doğa için harekete geçin”. İnsanların salgın nedeniyle evlerine kapandığı aylar boyunca doğanın kendini toparlamaya başlaması bu süreçte en çok dikkat çeken konulardan biri oldu. Karantina günleri, insanın çevreye verdiği zararı da ortaya koydu. Çevre örgütleri, bu yıl ”Doğa Zamanı” sloganı ve ”biyolojik çeşitlilik” temasıyla kutlanan 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde herkesi doğa için harekete geçmeye çağırdı.

Diriliş postası gazetesi ”Sosyal adalette siyah beyaz farkı”. ABD’de siyahilere yönelik ayrımcılık toplumun her kademesinde hissediliyor. Polisin sorgusuz-sualsiz vurabildiği ve genellikle ceza almadan kurtulduğu şiddet ve vakalarının yanı sıra sosyal adaletsizlik tartışmaları da gündemdeki yerini aldı. 2016 verilerine göre, ülkede ortalama siyahi bir hanenin servetinin beyaz bir hanenin servetinden yaklaşık 10 kat daha az olduğu belirtildi. Ülkedeki beyaz ailelerin ortalamada 171 bin dolar servet sahibiyken siyahi bir ailede bu rakamın 17 bin 600’e düştüğü bildirildi.

Doğru haber gazetesi

”Tepkileri yatıştırmak için kurulan suni bir mahkeme”. 3 ismin milletvekilliği düşürüldü. Naim, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: ”Öncelikle şunu bilmemiz gerekiyor ki bu olayı gerçekleştiren örgüt İsrail işgal güçleri tarafından korunmakta ve kullanılmaktadır. Hatta ve hatta bu olayı gerçekleştiren grup belli olmasına rağmen olayın tek bir kişinin üzerine yıkılması ve diğer suçluların serbest bırakılması ve mahkemenin ne kadar adaletsizce hüküm verdiğinin ve işgal rejiminin de bu işte ortak olduğunun bir kanıtıdır” dedi.

Evrensel gazetesi ”Doğanın talanını maskeleyemezsiniz”. 5 Haziran’ın Dünya Çevre Günü ilan edilmesinin üzerinden 48 yıl geçti. 1972 yılında 10 kişiden 1’i hava kirliliğinden etkilenirken, bugün 10 kişiden 9’u kirli hava soluyor. Ekoloji Birliğinin raporuna göre, sadece bir ayda 83 ekolojik tahribat yaşandı. EMEP, doğanın talanının maskelenmeye çalışıldığına dikkat çekerek, ”Kapitalizm yok edilmeden, doğanın yok oluş süreci geri döndürülemez” dedi. Yurttaşlar, pandemi koşullarında bile tüm baskılara rağmen yıkım projelerine karşı çıktı.

Birgün gazetesi ”Eyleme karşı isyan yasası”. George Floyd için yapılan protestolar devam ederken, gözaltına alınanların sayısı 10 bini geçti. Beyaz Saray önündeki gösterilerde çevredeki binalara Nefes alamıyoruz, Katil polisleri durdurun sloganları yansıtıldı. Trump, orduyu sokağa çıkarma yetkisi tanıyan İsyan Yasası’nı bir kez daha gündeme getirdi. BM, ”Polis şiddetine son verilmeli” çağrısını yaptı.

Hürriyet gazetesi ”Libya’da Hafter köşeye sıkıştı”. UMH güçleri önceki gün Trablus Uluslararası Havalanı’nı ele geçirmişti. Dün de Trablus’un güneyindeki Kasr bin Gaşir ve Suk el Hamis bölgelerini ele geçiren UMH, başkentin tamamında kontrolü sağlamış oldu. UMH’nin yeni hedefi, Hafter’in son sığınağı Tarhuna oldu.

Karar gazetesi ”Koronavirüs iki yıl daha bizimle”. Virüsle mücadelenin ikinci döneminde şehirlerarası ve şehiriçi ulaşımda yasaklar kalktı. Toplu taşımada yüzde 50 yolcu sınırlamasının iptal edilmesi de Salgın zinciri canlanabilir endişesine yol açtı. Virüsün iki yıl daha hayatımızda olacağını belirten uzmanlar da iller arası geçişin artışına işaret etti. Bu yolla virüsün dolaşım hızının artabileceğinin belirtilmesi sıcak başlığa ilişkin önlemleri daha da kritik hale geldi.

Milat gazetesi 3 ismin milletvekilliği düşürüldü

”CHP’liler çöpe attı”. 3 ismin milletvekilliği düşürüldü. CHP’lilerin, üzerinde Türk Bayrağı ve Atatürk fotoğrafı olan maskeleri TBMM çöplüğüne atması tepki topladı. MHP Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ”CHP’liler, ay yıldızlı bayrağımızın ve Atatürk’ün isminin çöpe atılmasına göz yumdu. Millet bunlara haddini bildirecek” dedi.

Milliyet gazetesi ”3 ismin milletvekilliği düşürüldü”. TBMM’de, cezaları onanan ancak AYM tarafından dosyaları henüz karara bağlanmamış olan CHP’li Enis Berberoğlu ile HDP’li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven’in milletvekillilikleri düşürüldü. Gergin geçen Genel Kurul, CHP ve HDP’nin protestolarına sahne oldu. Karar sonrası Berberoğlu İstanbul’da, Güven ve Farisoğulları Diyarbakır’da gözaltına alındı. Üç isim de mahkemece tutuklandı.

Posta gazetesi ”Suçlu kim”. T.T. daha 12 yaşında ama 3 yıldır eroin bağımlısı. Son 7 ayda eroine para bulmak için 100’de fazla işyerini soydu. Uyuşturucu etkisinden olduğu için hırsızlık olaylarını hatırlamıyor. Babası da hırsızlıktan sabıkalı. Am o bir çocuk. Daha ağır şeyler yaşanmadan bir an önce topluma kazandırılmalı.

Şok gazetesi ”Yatırım uzmanı”. Moda dünyasının taze kanlarından Kristina Mendonca, pandemiye rağmen çekimlere ara vermiyor. Sık sık kamera karşısına geçen Brezilya asıllı seksi model, genç yaşına rağmen çok iyi para kazanıyor. Kristina, ”İleriki yaşlarımda sıkıntı yaşamak istemiyorum ve bu yüzden paramı yatırıma dönüştürüyorum” diyor. Ne denir ki: Gerçekten de akıllı kız.

”Trump ABD’yi bölmek istiyor”. Donal Trump’un kabinesinde ilk Savunma Bakanı olarak görev yapmış olan James Mattis, ABD liderini çok ağır bir dille suçladı. Gücünü kötüye kullanıyor. Ülkeyi bölmeye çalışıyor.

 

4 Haziran Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522