Dolar 32,3370
Euro 35,2066
Altın 2.244,45
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 13°C

4 Mayıs İstanbul Haberleri

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi 4 Mayıs İstanbul Haberleri

”Nisan ayının en pahalısı soğan”. 4 Mayıs İstanbul haberleri. İstanbul Ticaret Odası nisan ayında İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan harcama kalemin yüzde 32,67 ile soğan olduğunu bildirdi. İTO tarafından Nisan 2020 döneminde İstanbul’da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan harcama kalemleri açıklandı. Buna göre, İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 77’sinin perakende fiyatı artarken, 33’ünün fiyatı düştü, 132’sinin fiyatı ise değişmedi.

Anadolu gazetesi ”Temmuz öncesi kazanacak”. Salgın nedeniyle 16 Mart’tan bu yana kapalı olan okullar 1 Haziran’da orta ve liselerin son sınıflar açılacak. Devam zorunluluğu olamayan bu dönemde son sınıf öğrencileri LGS ve YKS’ye geçiş sınavlarına hazırlanacak ve temmuz ayı öncesi sonlanacak. Bu öğrenciler kendi okullarında herhangi bir sınava giremeyecek, devam zorunluluğu olmayacak. 11 pandemi kurulları, illerdeki duruma göre, eğitim sınırlandırılması kararı alabilecek.

Dokuz sütun gazetesi ”Moda Tasarımcısı Aslı Filinta, sağlık çalışanlarına destek için atölyesinde üniforma üretmeye başladı. Ardından bunu duyan büyük üreticiler, kumaşçılar ve başka moda tasarımcıları da harekete geçti. Kumaşçıların ve bir büyük üreticinin de bu harekete destek vermesi sayesinde, kısa sürede 20 bin adet üniforma üretimi için kollar sıvandı.

Damga gazetesi ”Hesap sahte algı gerçek”. Sosyal Medya Uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, MHP’nin sosyal medyada sahte hesapların engellenmesi için verdiği kanun teklifine ilişkin, ”Birçok sosyal medya sağlayıcısının ülkemizde bürosu yok, yani muhatabımız yok bizim. Vergi de ödeyemiyorlar fakat kurumsal ve toplumsal manipülasyonları biz görmekteyiz, Bu yüzden teklifi, muhatapları sahaya çekme amaçlı bir öneri olarak görüyorum” dedi.

Günboyu gazetesi ”3 kat artış gösterdi”. Ajans Press’in, Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden elde ettiği bilgilere göre, 2004 yılından 2018 yılına kadar AB ülkesi olmayan ülkelere atık ihracatı yüzde 69 oranında artarken, 2019 yılında sabit kaldığı saptandı. 2019 verilerine göre ise Türkiye atık ihracatının yapıldığı birinci ülke olurken, 11,4 milyon tona yükseldiği kaydedildi. Bu rakama bakıldığında Türkiye’ye yapılan atık ihracatının 2004 yılından son verilere neredeyse 3 kat arttığı belirledi.

Hürses gazetesi 4 Mayıs İstanbul Haberleri

”E-Ticaret 2019’da 83.1 milyar TL’ye ulaştı”. 4 Mayıs İstanbul haberleri. Bilişim Sanayicileri Derneği’nin yıllık ”Türkiye e-Ticaret Pazar Büyüklüğü” raporuna göre, e-ticaret sektörü 2019 yılında, yüzde 39 büyüme ile 83,1 milyar liralık hacme ulaştı. Bu yıl ilk kez mobil ticaret verilerinin de eklendiği rapora göre sektör dolar bazında yüzde 18 büyürken, 2015-2019 yılları arasında sektörün ortalama yıllık büyüme hızı yüzde 35 oldu.

İstanbul gazetesi ”Bu yoldan dönmeyeceğiz”. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti’ye dönüşünün 3’üncü yıl dönümünde sosyal medya hesabı üzerinde bir video paylaştı. Erdoğan, ”Bizim Allah’a can borcumuzdan, milletimize hizmet borcumuzdan başka kimseye eyvallahımız yoktur, olmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar. Bi bu yoldan dönmeyeceğiz” dedi. Erdoğan ayrıca, Somali’ye Covid-19 ile mücadele kapsamında ulaştırdığı tıbbi malzeme ve solunum cihazı yardımıyla birlikte, Somali Cumhurbaşkanı Farmajo’ya bir mektup gönderdi. Mektupta, Türkiye’nin her konuda Somali halkının yanında olacağı belirtti.

İstiklal gazetesi ”İtalya da normale dönüşü başlatıyor”. Kovid-19 salgını nedeniyle 28 bin 6710 kişinin hayatını kaybettiği, 209 bin 328 kişiye virüs bulaştığı İtalya, buhün salgına yönelik aldığı sıkı tedbirleri kademeli olarak gevşetme konusunda ilk büyük adımı atıyor. ”Virüsle yaşanacak dönem” olarak tanımlanan ve 26 Nisan’daki başbakanlık kararkamesiyle resmiyete kavuşan 2. aşamada ilk olarak inşaat imalat ve toptan ticaret sektörleri işbaşı yapacak. Buna göre, ülkede 4,4 milyon çalışanın bugün işine dönmesi bekleniyor. Zorunlu ihtiyaçlar halinde sokağa çıkmanın yasak olduğu ülkede, bugünden itibaren insanlara dışarı çıkmada bazı haklar da tanınacak. Buna göre, insanlar alışveriş ve eczane dışında, 1 metrelik sosyal mesafeyi korumak şartıyla aile yakınlarıyla görüşebilecek. Daha önce İspanya’da kısıtlamalı olarak spor yapma izni verilmişti.

İttifak gazetesi 4 Mayıs İstanbul Haberleri

”Büyük Çamlıca Camisi doldu taştı”. 4 Mayıs İstanbul haberleri. Görkemli mimarisiyle İstanbul’un yeni sembollerinden biri haline gelen asrın mührü Büyük Çamlıca Camisi’nin açılışının üzerinden bir yol geçti. Büyük bir ibadethane olmasının dışında sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyesi ve bir süre sonra açılacak olan İslam Medeniyetleri Müzesi ile Türkiye’nin en modern külliyesi özelliğini taşıyan cami, bir yılda 7 milyon ziyaretçiye kapılarını açtı.

Vatan gazetesi ”Johnson’dan 5 normalleşme adımı”. Hayatın normale dönmesi için kriterlerini açıklayan Johnson, ”Ulusal Sağlık Hizmeti’nin, kritik ve uzman tedavisini sağlamak için yeterli kapasiteye sahip olduğundan emin olmalıyız. İkinci olarak, ölümlerde düşüş görmeliyiz. Üçüncü olarak, virüs bulaşma oranının yönetebilir seviyelerde düşürmeliyiz. Dördüncü olarak test ve koruyucu malzeme taleplerini karşılayarak durumda olmalıyız. Beşinci olarak yapacağımız bir düzenlemenin ikinci dalga riski yaratmamasını sağlamalıyız” dedi.

Son-An gazetesi ”Trafiğe 3 ayda 219 bin 747 aracın kaydı yapıldı”. Türkiye’de ocak-mart döneminde 219 bin 747 taşıtın trafiğe kaydı yapılırken, 13 bin 956 aracın kaydı silindi. Böylece trafikteki toplam taşıt sayısı 205 bin 791 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıkladı. Buna göre, mart sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı toplam taşıt sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,69 artarak 23 milyon 361 bin 22’ye yükseldi.

Son saat gazetesi 4 Mayıs İstanbul Haberleri

”Halk tedbirlere uymazsa ölü sayısı 200 bin olabilir”. 4 Mayıs İstanbul haberleri. Korona virüs salgını ile zor günler geçiren Avrupa’da birçok ülke salgın nedeni ile aldığı tedbirleri gevşetmeye başlarken, Fransa’da 11 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı sona eriyor. Fransız bilim adamları yaptıkları araştırma sonucunda ülkede sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından halkın sosyal mesafe, maske takmak, hijyen kuralları gibi tedbirlere uymaması durumunda salgında ikinci bir dalga yaşanabileceğini açıkladı.

”İran’da korona virüsten ölenlerin sayısı 6 bini aştı”. İran’da korona virüs nedeniyle son 24 saatte 71 kişi öldü. Ülkede ölenlerin sayısı 6 bin 28’e yükselirken, vaka sayısı 94 bin 640 olarak açıklandı.

 

2 Mayıs Cumartesi İstanbul Haberleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522