Dolar 32,2984
Euro 35,1556
Altın 2.278,50
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

4 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

Akşam gazetesi 4 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

”Ruhsat hazırdı hemen ürettik”. 4 Mayıs pazartesi gazete özetleri. Sıtma için kullanılan Klorokin ruhsatımız vardı. Kovid-19’a da iyi geldiği kanıtlanınca Çin ve hindistan’dan ham madde tedarik ettik. İyi ilişkilerimiz süreci hızlandırdı: zira Hindistan gümrükleri kapatmıştı, Trump da Hindistan’dan Ham madde istiyordu. Hükümetimizin desteğiyle ham maddeyi THY getirdi. İlk 700 bin tableti Sağlık Bakanlığı’na teslim ettin, 900 bin daha hazır: 80 bin hastamız için kullanılacak. Stoklarda yeterince ilaç var. Şimdi Çin’den ithal edilen Favipiravir için ruhsat istedik.

Analiz gazetesi ”Normale dönüş hizmetle başlayacak”. Dünyada virüs salgınının Mayıs’ın sonu ve Aralık ayının ilk haftası sona ereceği yönünde hesaplamalar yapılıyor. 14 Nisan’da kırılma noktasını aşan Türkiye’de virüsün Ağustos’un ikinci haftası itibarıyla tamamen biteceği belirtiliyor. Yaklaşık 60 sektörle doğrudan ilişkisi olan hizmet sektörünün baş aktörü turizmin hareketlenmesi, küresel korona virüs etkisindeki ekonomilerde yeniden açılışın yol haritası niteliği taşıyor.

Anayurt gazetesi ”EBA engelliler için verimsiz”. Pandemi sürecinde farklı ihtiyaç gruplarına özel tedbirler alınırken engelliler için alınan tedbirler yetersiz kaldı. Türkiye Körler Federasyonu Örgütlenmeden Sorunlu Başkan Yardımcısı Hasan Tatar, uzaktan eğitim yöntemlerinin engelliler için verimsiz olduğunu, Eğitim Bilişim Ağı’nın zihinsel engelliler için hiç bir şey ifade etmediğini  ve engelliler için koruyucu tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Farklı engel gruplarının farklı sorunlar yaşadığına dikkat çeken Tatar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin  kapalı olması nedeniyle engellilerin eve hapsedildiğini ifade etti.

Aydınlık gazetesi ”500 tır şoförü sınırda mahsur”. Ülke ülke gezip mal taşıdılar. İran sınırındaki Gürbulak kapısına geldiklerinde ise mahsur kaldılar. 31 gündür Türkiye’ye giremiyorlar. Dertlerini anlatacak bir muhatap da bulamıyorlar. Ne tuvalet, ne banyo var. TIR’larındaki meyve- sebzeler bozulmuş durumda. Şoförlerden biri oğlunu kaybetmiş. Cenazesine yetişememiş, ”Bari taziyesine yetişeyim” diyor. Tek beklentileri bir an önce Türkiye’ye girmek.

Cumhuriyet gazetesi 4 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

”Oğlunun kanalını da unutmamış”. 4 Mayıs pazartesi gazete özetleri. Cumhuriyet’in ulaştığı belgelere göre, Ankaralı’ya 750 milyon dolara mal olduğu belirtilen Ankapark’ın reklamı için de 7 milyon 83 bin 540 TL harcandı. FETÖ’nün yayın organı olduğu gerekçesiyle KHK ile kapatılan kanallardan en büyük pastayı 240 bin lira ile Samanyolu TV aldı. Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yöneticisi olduğu Beyaz Tv’ye ise 198 bin liralık ödeme yapıldı.

Diriliş postası gazetesi ”ABD’de faşizmin ayak sesleri”. 3 milyon 500 bin kişiye bulaşan ve 250 bin insanın ölümüne sebep olan yeni tip korona virüs salgını bile zihni sakat faşistleri durduramıyor. Özellikle salgının en etkili olduğu ABD’de sokağa dökülen aşırı sağcılar, kirli düşüncelerini akıttığı nefret dolu pankartları ile Kovid-19’dan daha tehlikeli olduklarını adeta ispat ediyor. Yapılan protestolarda Nazi sembollerini kullanan ve yabancı düşmanlığına atıf yapılan bu pankartları taşıyanların Trump destekçisi olması da dikkat çekiyor.

Doğru haber gazetesi ”Tunceli Valisi ”Irkçı paylaşımı sosyal medya hesabından övgüyle paylaştı”. Doğu ve Güneydoğu illerinde Kürt halkının yoğun olarak yaşadığı bölgelerde dağlarda ve askeri bölgelerde yazılan ”Ne mutlu Türküm diyene, Türk öğün, çalış, güven” gibi ırkçı söylemler, halkın tepkisi üzerine geçtiğimiz yıllarda kaldırılmıştı. 12 Eylül 1980 askeri darbesinin kalıntıları olan bu ırkçı söylemlerin Tünceli’de yeniden yazılması birçok kesimin tepkisine neden oldu.

Dünya gazetesi ”Doğalgazın elektrik üretimindeki payı sert düştü”. Salgın nedeniyle elektrik tüketimindeki düşüş, doğalgazın elektrik üretimindeki payını rekor seviyede aşağı çekti. Ocak ayında yüzde 28 düzeyinde bulunan doğalgaz santrallerinin üretimindeki payı izlenen aylarda sürekli düşüş seyri izledi ve nisanda yüzde 7 ile tarihi en düşük seviyesine indi. Kaynak bazında üretim miktarları itibariyle nisanda aylık üretimin yarısına yakını akarsu ve barajlardan karşılandı. Aynı dönemde toplam lisanslı elektrik üretimi yaklaşık yüzde 20 geriledi.

Evrensel gazetesi ”Nefes almakla yaşamak aynı değil”. Ford Otosan işçisi salgın nedeniyle izinde olduğu dönemde yaşadığı değişimi yazdı: ”Kendi istediğimizi okuduk, uyuyakalmadan film izledik, ev işlerinin tek bir kişinin üzerinde olması ne kadar kötüymüş onu gördük. Kendimize dair bir şeyler yapınca dünyanın farklı yüzünü gördük.

Birgün gazetesi 4 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

”Gazeteciye baskı salgını”. 4 Mayıs pazartesi gazete özetleri. 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü 86 gazeteci cezaevinde geçirdi. Salgın ve infaz yasası düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle, hapisteki gazetecilerin yaptıkları tahliye başvuruları ise reddedilmeye devam ediyor. TGS’nin hazırladığı rapora göre gazetecilere yönelik ifade ve gözaltı işlem korona virüs salgının ülkede yayılmaya başladığı mart ayında gerçekleşti. Martta 33 gazeteci gözaltına alındı. Toplam soruşturma sayısı ise 47.

Hürriyet gazetesi ”İki bayramda 4’er gün yasak”. Ayrıca salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’da dört günlük sokağa çıkma yasağı uygulanması formülleri üzerinde duruluyor. Ramazan Bayramı da 4 günlük yasak getirilmesi bugünkü toplantıda masadaki konulardan biri olacak. Milyonları ilgilendiren kritik kararları Erdoğan açıklayacak.

Karar gazetesi ”Rusya vaka rekoru kırdı Çin tatile koştu”. İtalya bugün virüsle yaşayacağı dönem olarak tanımladığı ikinci aşamaya geçiyor. Bu kapsamda 4.4 milyon kişi işe döenecek, parklar sosyal mesafe kurallarına göre açılacak. Vaka sayısının binin altına düştüğü İspanya’da 50 gün sonra ilk kez yetişkinlerin 06.00 ile 10.00 saatleri arasında, 70 yaş üstünün ise 10.00’Dan 12.00 arasında sokağa çıkmasına izin verildi. Rusya’da 24 saatte görülen 10 bin 633 vaka günlük en yüksek artış oldu. Çin’de 1 Mayıs’la başlayan üç günlük tatilde şehir dışına çıkanların oranı yüzde 50 arttı. Pekin’deki parkları iki gün içinde 1.7 milyon kişi ziyaret etti.

Milat gazetesi ”Dijital diplomasi dönemine geçildi”. Kovid-19 salgını dünya çapında tahribat yapmaya devam ederken iş, politika, eğitim, bilim ve sanat gibi tüm alanlar salgın sürecinde dijital ortamlardan yürütüldü.

 

3 Mayıs Pazar Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522