Dolar 32,3017
Euro 35,0905
Altın 2.273,42
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 22°C

4 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

4 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

4 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri

4 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri Akşam gazetesi

4 Nisan cumartesi gazete özetleri ”Milli seferberlik”. 83 milyon dayanışmayı büyütüyor, Türk Bilim insanları aşı için çabalıyor, devlet peşpeşe önlem alıyor.

Analiz gazetesi, ”Türkiye küresel aşı, ilaç yarışında”. Dünyada hastalık ve ölümleri yaygınlaştıran koronavirüs salgınına karşı aşı ve ilaç çalışmaları zirve yaptı. Küresel ilaç şirketlerinin pazar kapma savaşına yenik düşmek istemeyen ülkeler ‘yerli aşı’ya ağırlık verdi. Türkiye’de aşı savaşında başlattığı ‘milli mücadele’de başarıya ulaşmak için gün sayıyor.

Aydınlık gazetesi, ”İşsizlik salgınına ilaç”. Korona salgını çalışma yaşamındaki sorunları katladı. Vatan Partisi işçi-Sendika bürosu, Cumhurbaşkanına, sendikalara, işçi sınıfına, Türk milletine seslendi: Olağanüstü dönemler olağanüstü çözümlerle aşılır.

Cumhuriyet gazetesi, ”Hastalığı yendiler, alkışlarla uğurlandılar”. Erzurum’da koronavirüs nedeniyle tedavi gören 20 kişi sağlığına kavuştu. Aralarında sağlık çalışanlarının da bulunduğu yurttaşlar, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli personelin alkışları arasında taburcu oldu. Yaşları 35 ile 60 arasında değişen yurttaşlar, sağlık çalışanlarına teşekkür ederken doktorlar da yurttaşlardan ”taburcu formundaki maddelere harfiyen uymalarını” istedi.

4 Nisan Cumartesi Gazete Özetleri Diriliş Postası

”Hem hukuksuz hem beceriksiz”. Yeni tip koronavirüs salgını sürecinde yasal sınırlarını aşarak izinsiz gıda yardım kampanyası başlatan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İhale Kanunu’ndan haberi olmadığı ortaya çıktı. Çünkü kanuna göre belediyeler yardımda bulunmak için ihaleye çıkamaz.

Doğruhaber gazetesi, ”İnsanlığa Fransız kaldılar”. Tarihi boyunca insanlıktan uzak ve sömürgeci bir zihniyete sahip olan Batı, bu defa BCG aşısının Kovid-19 salgınına nasıl tepki vereceğini ölçmek için kobay olarak Afrikalıları önerdi. Bu çirkin öneri Batı’nın hala nasıl bir zihniyete sahip olduğunu açıkça ortaya koydu.

Dünya gazetesi, ”Tüsiad’a göre destek ihtiyacı 500 milyar lira”. Kaslowski: Destek paketlerinin milli gelirinin %10’u seviyesinde bir büyüklüğe ulaşmasını beklemek daha gerçekçi olacaktır.

Evrensel gazetesi, ”Çok pahalı”. Virüs salgınını durdurmanın en kolay yolu evde kalmak. Ancak evde kalmak da ucuz değil! Artan temel tüketime yüksek enflasyon eklenince geliri düşen milyonların bütçesi deliniyor.

BirGün gazetesi, ”Şirketler istedi hükümet yaptı”. EPDK’nin karantina bölgelerinde doğalgaz ve elektrik sayaçlarını okumayıp iki yıllık ortalamasının almasına tepki yağdı. Dünya fatıraları iptal ederken Türkiye, şirketlerin isteği üzerine peşin ödemeye geçti.

Hürriyet gazetesi

”Aman gitme”. ‘Evinizden çıkmayın’ çağrılarına rağmen vatandaşların Bodrum ve Çeşme gibi tatil beldelerine akın etmesi risk yaratıyor. Belediye başkanları ”Sağlık imkanları yetersiz, sakın gelmeyin” çağrısı yapıyor.

Karar gazetesi, ”Başka söze gerek yok ilk 10’dayız”. Virüs eğrisinin hâlâ yukarı doğru çıktığı Türkiye, üç hafta içinde dünyadaki vaka sıralamasında ilk 10’a girdi. Alarm zillerini çaldıran rekor veri, tam karantinaya tesis edecek en sıkı tedbirlerin tereddüte düşülmeden uygulanması gerektiğini gösterdi. Salgının izole edilmesindeki en kritik süreçte bilim insanlarından uyarı geldi: İzolasyonu sağlamazsak bu işi çözemeyiz.

Milat gazetesi, ”Avrupa’dan öndeyiz”. Koronavirüse karşı Türkiye’nin çok iyi mücadele ettiğini ifade eden Prof. Dr. Ali Gür: Orada hekimlik yapmış biri olarak söylüyorum, sağlık eğitimi ve altyapımız Avrupa’nın önünde.

Milli Gazete, ”5 ile yasak uygulanmalı”. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü iller İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli ve Konya oldu. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman, açıklanan rakamlar sonrası durumun özellikle metropol iller için endişe verici olduğunu kaybederek, vakaların en çok görüldüğü 5 il özelinde sokağa çıkma yasağı uygulaması gerektiğini kaydetti.

Milliyet gazetesi

”Esnafa da mücbir sebep”. Milliyet, mücbir sebep kapsamına alınan küçük esnafın hangi desteği, hangi yollara başvurarak alacağını açıklıyor.

Posta gazetesi, ”31 şehir kapandı”. Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüs ile mücadelede yeni önlemleri açıkladı: 30 büyükşehir ile Zonguldak araç giriş ve çıkışına kapandı. 20 Yaş yaş altının sokağa çıkması yasaklandı. Toplu alanlarda maske takmak ve sosyal mesafeyi korumak artık zorunlu. Sokaklarda toplu halde bulunmak da yasak.

Şok gazetesi, ”Daha ne diyem gari”. Töbe olsun jandarma ve polis kolunuzdan tuta, 392 lira cezayı basa. Günlerdir anons edip duruyorum. Dinlemeseniz ölüp gidesiniz. Cenazenize bile gelen olmaz.

Türkgün gazetesi, ”Zor günleri aşacağız”. MHP Lideri Bahçeli: Türkeş Bey’in yaktığı meşale sönmeyecek yaptığı zamanlarüstü çağrısı hiçbir zaman silinmeyecektir.

Türkiye gazetesi, ”Sözle olmadı zorla”. Koronavirüsle mücadelede, yapılan tüm uyarılara rağmen yeterli sosyal izolasyon tam sağlanamayınca tedbirler artırıldı.

Yeniçağ gazetesi, ”Tehlike karantinayı büyüttü”. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından, tüm Türkiye’ye yayılan koronavirüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı.

Yeni Asya gazetesi, ”Koronavirüs salgını büyüdükçe devletlerde panik başladı. Bazıları tıbbi malzeme için akla gelmedik yollara başvuruyor.

Yeni Birlik gazetesi, ”Medya maymunları”. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, yayın kuruluşlarının yöneticileri ile yaptığı görüşmede, ”Uzmanlar gerçekten uzman olmalı. Geçenlerde izledim bir gazeteci arkadaş sabah Suriye’yi, İdlib’i yorumluyor, öğle ekonomiyi, akşam da sağlığı. Bu böyle olmamalı.” ifadesini kullanarak, özellikle ekranlara çıkarılan konukların özenle seçilmesi gerektiğine değindi.

Yeni Mesaj gazetesi, ”Çare Baş’ta”. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında para bulmaya çalışan Türkiye’de, ‘para basalım ama felaket olur’ sözleri duyulmaya başlandı. Felaketle sonuçlanmaması için para basmanın, Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli’nde açıkladığı şekilde yapılması gerekiyor.

Yeni Şafak gazetesi,

”31 şehre giriş yasağı”. Koronavirüsün bulaşma hızı ivme kazanınca tedbirler genişledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 büyükşehir ile akciğer hastalıklarının yoğun olarak görültüğü Zonguldak’a giriş-çıkışların 15 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Korkusuz gazetesi, ”Faturalar 3 ay süreyle ödenmesin”. Salgın ve ekonomik krizle savaştığımız şu zor günlerde, vatandaş elektrik ve doğalgaz faturalarının 3 ay tahsil edilmemesini istiyor.

”Her aileye asgari ücret ödensin”. CHP lideri, Erdoğan’a ”Evde kal denilen vatandaşlarımızın maaşları, 3 ay asgari ücret olarak ödenmeli” diye seslendi.

2 Nisan Perşembe Gazete özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522