Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

5 Mayıs Salı Gazete Özetleri

Başlıklar

Korkusuz gazetesi 5 Mayıs Salı Gazete Özetleri

” 65 yaş üstüne hafta sonu 4 saat izin”. 5 Mayıs salı gazete özetleri. Erdoğan, korona virüs önlemlerini esneten kararları açıkladı. Buna göre: 65 yaş üstü vatandaşlar hafta sonlarında bir gün 4 saat sokağa çıkabilecek. 0-14 yaş arası 13 Mayıs’ta, 15-20 yaş arası da 15 Mayıs’ta 4 saat izinli olacak. AVM ve berberler 11 Mayıs’ta açılacak. Antalya, Mersin, Muğla, Aydın, Erzurum, Hatay ve Malatya illerinde de giriş-çıkış yasağı kaldırıldı.

Akşam gazetesi ”Dönmez Ailesi’nin fertleri sık sık birbirlerini ziyaret etti. Bir kişi virüsü kaptı, aileden 25 kişi hastalandı”. Vasfi Dönmez, yaşadıkları zor günleri anlattı: ”Ailede benzer semptomlar olunca grip sandık. Amcanın oğlu Korona olmasın dedi. Ben de ‘Deli misin, bütün memlekette gelip bizi mi bulacak dedim. Sonunda hepimiz iyileştik ama ömrümüzden de ömür gitti. Ailede bir kişide virüs çıkarsa herkes kendini izole etsin. Çünkü çok gizli ilerliyor. Hayatımızı sağlık çalışanlarına borçluyuz.

Analiz gazetesi ”Normalleşme süreci 10 Mayıs’ta başlıyor”. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’deki normalleşme sürecini açıkladı. İlk müjdeyi 65 yaş üstü gruba ilk etapta sokağa çıkma sınırlandırılması günlerinin birinde ve 4 saat süreyle yürüme mesafesiyle tahditli olarak dışarı çıkabilme imkanı getiriyoruz. İlk uygulamayı da 10 Mayıs Pazar saat 11,00-15,00 saatleri arasında gerçekleştiriyoruz.

Aydınlık gazetesi ”Sıcak para istikrarsızlık yaratıyor”. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Berat Albayrak, bu hafta uluslararası yatırımcılarla bir araya geleceğini söyledi. ”Kısa vadeli spekülatif yatırımcıya çok sıcak bakmadığımızı ve bu sıcak paranın gerek girerken gerekse de çıkarken finansal istikrarsızlık yarattığını biliyorsunuz” diyen Albayrak, ülkemize uzun vadeli yatırım yapacak yabancı yatırımcı istediklerini belirtti. Albayrak Merkez Bankası’nın rezervelerinin kısa vadeli döviz likiditesi ihtiyacını karşılamak için yeterli olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet gazetesi ”Barolara ilişkin bir çalışma yok”. Baroların, başkanlık seçimi ve TBB Genel Kurulu’na delege seçiminde değişiklik yapılacağı iddiaları sonrası yükselen tepkileri üzerine Adalet Bakanlığı ve TBB Başkanı Feyzioğlu açıklama yaptı. Böyle bir çalışma ya da taslak olmadığı belirtildi.

Doğru haber gazetesi 5 Mayıs Salı Gazete Özetleri

”Pazarlar marketleri aratmaz hale geliyor”. 5 Mayıs salı gazete özetleri. Piyasa yeni mahsullerin sürülmesine rağmen sebze ve meyvedeki yüksek fiyat, vatandaşın bütçesini zorlamaya devam ediyor. Marketlere nazaran fiyat olarak daha uygun olan semt pazarlarındaki sebze ve meyve fiyatları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Pazarlar da her geçen hafta marketleri aratmaz hale geliyor. Çoğu sebze ve meyve geçen yıllara oranla bu yıl daha yüksek fiyattan satılıyor. Salatalık, domates, biber, soğan patates ve sarımsakta fiyat düşüklüğü beklenirken: Çoğunlukla fiyatlar ya her hafta aynı seyrediyor ya da bir ürün fiyat artışı ile diğer ürünün önüne geçiyor.

Dünya gazetesi ”Korona hasarının resmi belirginleşmeye başladı”. Covıd-19 salgının zirve yaptığı Nisan ayında ekonomik verilerdeki bozulma belirginleşti. GTS kapsamında ihracat nisanda geçen yıla göre yüzde 41,4 azalarak 9 milyar dolara geriledi. Nisan ayında GTS ile ithalat ise yüzde 28,3 düşüşle 13 milyar dolara indi. Türkiye İmalat PMI da tarihi rekor seviyesine geriledi. PMI, Nisan’da bir önceki ayın 14,7 puan altına inerek 33,4’e düştü.

Evrensel gazetesi ”Bir yandan salgın, Bir yandan pahalılık”. Milyonların işten çıkarıldığı, ücretsiz izne gönderildiği pandemi döneminde enflasyon beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Nisan ayında enflasyon geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10.94 arttı. Gıda fiyatındaki aylık artış enflasyonu üçe katladı. Elektrik, su, doğalgaz gibi kalemleri içeren konut giderlerindeki ortalama artış yüzde 14.52 oldu. Gıda fiyatlarındaki artış on iki aylık ortalamalara göre yüzde 13, çeşitli mal ve hizmetlerdeki fiyat artışı ise yüzde 20’nin üzerinde gerçekleşti.

Birgün gazetesi ”Sabun en büyük güvencemiz oldu”. Psikiyatrist Prof. Dr. Tamer Aker, salgında ruhsal olarak ne yaşadığımızı ”Marmara depremi 45 saniye sürdü. Salgında ise biz haftalardır 0 45 saniyenin içindeyiz ve sürekli sallanıyoruz” sözlerini özetledi. Prof Ader, ”Teknolojik oalrak o kadar ilerlemişken, zihinlerimizi bir buluta yüklemeyi tartışırken şimdi en güven duyduğumuz araç sabun oldu. Bu çelişki güvensizlik yaratıyor” dedi.

Hürriyet gazetesi 5 Mayıs Salı Gazete Özetleri

”Bu vahşetin faili serbest”. 5 Mayıs salı gazete özetleri. Ankara Hayman’da Berat Kaya, kendisine ait 2 çoban köpeğinin bir sıpayı parçalamasını kaydedip sosyal medyada paylaştı. Hem bu görüntü hem de gözaltına alınan Kaya’nın serbest bırakılması büyük tepki yarattı. Savcılık ”Sıpanın sahibi şikayetçi olmayınca bıraktık” dedi.

Karar gazetesi ”Darbe girişimi varsa Erdoğan çıkıp açıklamalı”. Gelecek Partisi lideri gündemindeki konulara değindi. Basitçe dağıtılabilecek maskenin krize çevrilmesi, ucuz popülizmle ülke yönetilemediğini gösterdi. Doğrudan destekle Mısır’ın bile gerisinde kaldık. İhtiyat akçesi tükendi İşsizlik Fonu’na mı göz dikildi? Yeni bir darbe girişimi iddiaları. Türkiye’de hiç kimse seçim dışında bir iktidar değişimini aklının ucundan geçirmemeli.

Milat gazetesi ”Hala mı aynı kafa”. Didem Batal isimli bir vatandaş, Macrocenter Akmerkez şubesinde işe başladığını ve aynı günün sonunda başörtüsü olduğu gerekçesiyle işten atıldığını söyledi. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, başörtülü oldukları için işten çıkarılan 2 kadın için inceleme başlattı.

”Bir dediğimiz iki edilmedi”. Yurt dışından Türkiye’ye getirilen vatandaşlar, 14 gün boyunca kaldıkları yurtlardaki hizmet karşısında şaşkınlık yaşıyor. Bu kadar iyi ağırlanacaklarını tahmin etmediklerini dile getiren vatandaşlar, otel konforundaki yurtlarda 1 ay daha kalmak istediklerini ifade etti.

Milli gazetesi 5 Mayıs Salı Gazete Özetleri

”Gıdada aylık artış yüzde 2,53”. 5 Mayıs salı gazete özetleri. Nisan ayı ana harcama gruplarında fiyat değişimleri belli oldu. Nisan’da bu kategoride aylık bazda en yüksek artış, yüzde 4,66 ile çeşitli mal ve hizmetlerde gerçekleşirken, bu gurubu yüzde 4,08 ile giyim ve ayakkabı, yüzde 2,53 ile gıda ve alkolsüz içecekler takip etti. Ana harcama grupları itibarıyla Nisan’da en fazla düşüş gösteren grup yüzde 1,83 ile ulaştırma olurken, bu grubu yüzde 1,23 ile haberleşme takip etti.

 

4 Mayıs Pazartesi Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522