Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

850 bin esnafa vergi muafiyeti

Başlıklar

850 bin esnafa vergi muafiyeti

Dünya, Ekonomi Reform Paketi’ni dün açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Kuaför, tesisatçı, tamirci gibi esnafımızı getir vergisinden muaf tutuyor. beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz” dedi.  Reform çalışmasının özünde ekonomiyi yatırım, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyütme amacı bulunduğunu belirten Erdoğan ”Reel ekonomiyi daha da güçlendirerek, ithal girdi kullanımını azaltmış, yerli ve milli bir ekonomi hedefliyoruz” dedi. 850 bin esnafa vergi muafiyeti.

Vatandaşı teğet geçti

Evrensel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ekonomik reform paketi’ açıkladı. Pakette ‘kamuda tasarruf’, ‘yerli sanayiyi teşvik’ gibi bugüne kadar defalarca söylenmiş vaatler yer aldı. Kamu ihaleleri ve kamu özel işbirliği projelerine ilişkin liyakat ve kanun hazırlamak gibi sermayenin eleştirilerine kulak veren sözlerin sıralandığı pakette vatandaşa yönelik tek düzenleme gelirsiz kaldığı için nakdi destek bekleyen yaklaşık 850 bin esnafa gelir vergisi muafiyeti getirilmesi oldu.

Mısıra ton başına 700 lira fazla ödeme

BirGün, Türkiye’nin tarım ihracatının önemli bir kısmını stoklanabilir olmayan yaş sebze ve meyve oluşturuyor. Buna karşılık ülke, küresel gıda tekellerinin kontrolündeki stoklanabilir ürünleri ithal ediyor. Bu duruma çarpıcı bir örnek de yaşandı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 18 Mart 2021’de 150 bin ton ithal yemlik mısır için ihale açtı. Son olarak 11 Şubat tarihinde yapılan ihalede fiyat ton başına 274 dolara kadar çıkmıştı.

Katar yenilince biz de yenilmiş sayıldık

Karar, Mısır ve Körfez ülkeleriyle uzun süredir devam eden yüksek tansiyon yerini yumuşama sinyallerine bıraktı. Kritik değişimde belirleyici unsuru, Ankara’nın sıkı ilişki içinde bulunduğu Katar’ın bölgede işbirliği yaklaşımına çark etmesi oluşturdu. Yeni dönemin en dikkat çeken ayağı ise Mısır oldu. Kahire’nin Doğu Akdeniz’deki jestiyle ivme kazanan süreçte pozitif mesajlar verildi. Sahada bir süredir var olan durumu Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ilan etti. 850 bin esnafa vergi muafiyeti.

Doğacaktır sana vadettiği günler hakkın

Milat, Her yıl 12 Mart tarihinde icra edilen ”İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” etkinlikleri kapsamında Milli Mücadele ruhu bir kez daha idrak edildi. Yedi düvele karşı Müslümanca bir duruşu temsil eden Milli Mücadele’mizi en güzel ifadelerle anlatan İstiklal Marşı’mız, 100. yıl kutlamaları vesilesiyle Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında coşkuyla okundu.

İki bahar önce okulum bitince atanacaktım

Sözcü, AKP iktidarı döneminde, devletin ihtiyacı olmasına rağmen bir türlü öğretmenlik görevine atanmayan binlerce gencin çilesi sürüyor. Son olarak iktidar 20 bin öğretmen ataması yapılacağını söylemişti. Ancak bu yetersiz. Ankara’da toplanan öğretmen adayları şarkılı eylem yaptı. Sanatçı Haluk Levent de uyarladığı ”Hani Benim Olacaktın” şarkısıyla öğretmen adaylarına destek verdi.

850 bin esnafa vergi muafiyeti

Şok, Merakla beklenen ‘ekonomi reform paketi’ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Pakette 850 bin esnafa yönelik vergi muafiyetinin yer aldığını duyuran Erdoğan, ”Kuaför, tesisatçı, tamirci, gibi esnafımızı gelir bergisinden muaf tutuyor, beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz” müjdesini verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522