Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Ağaçlar için için yandı

Başlıklar

Gazete Özetleri Ağaçlar için için yandı

Gerçek Akdeniz gazetesi Ağaçlar için için yandı. 29 Haziran Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında Zeytinpark’ın Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi karşısındaki bölümünden alevlerin yükseldiğini gören çalışanlar, durumu 11 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri sevk edildi. Zeytin ağaçları arasındaki kuru otların alevlenmesiyle yangın kırsa sürede büyüdü. Zeytin ağaçlarının kök bölümünden için için yandıkları görüldü.Yangın yerine gelen itfaiye ekipleri ilk olarak alevlerin dağılmasını engelledi.

Alanya gazetesi ”Destek olan çağrısı”. ALTSO Başkanı Şahin, Meclis toplantısında yerel yönetime çağrıda bulundu. Çöp, işgaliye ve emlak vergisinde esnafa yerel yönetimin yardımcı olması gerektiğini belirten Şahin, ”O dükkanlar açık olsa 240 bin kişi evine ekmek götürmekte zorlanır mıydı? Bu sebeple yerel yönetimlere sesleniyorum. Çöp, işgaliye, emlak vergisinde yardımcı olmaları gerekiyor. Destek olacaklarına da inanıyorum” dedi.

”Isınıyoruz”. Alanya’Da hava sıcaklığı günden güne artıyor. Dün en yüksek hava sıcaklığının 31 derece olarak ölçüldüğü ilçede nem oranı ise yüzde 73’e ulaştı. İlçeyi dün nem bulutu kaplarken, nemle birlikte hava sıcaklığının yükselişi Alanya sahillerinde yoğunluk oluşturdu.

Antalya gazetesi ”DSİ ve Finike Belediyesi dereleri birlikte temizliyor”. Vatadaşların şikayetlerini dillendiren Antalya A Gazetesi ve Antalya A TV’de yapılan haberler sonucunda Finike Belediyesi DSİ’den yardım talebinde bulundu. DSİ Antalya’da faaliyette bulunan GRADALL isimli temizlik makinesini Finike’ye gönderdi. Bağyaka yol ayrımından itibaren dereleri temizlemeye başlayan makinenin hastane, karayolları arkası, Göksü Parkı’nın kenarındaki dereleri temizleyeceği öğrenildi. DSİ’nin özellikle suyun durgun olduğu yerlere müdahale edeceği öğrenildi.

Akdeniz gazetesi Ağaçlar için için yandı

”Finikeli gençlerden Kabotaj Bayramı kutlaması”. Ağaçlar için için yandı. Finikeli gençler, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı etkinlik düzenleyerek kendi aralarında kutladı. Finike Altuncan Hatun Kadınlar Plajı’nda sosyal mesafe kurallarına da dikkat ederek kutlama yağan gençler, dipten dalma, yüzme, domates toplama ve ördek yakalama yarışları yaptı. Yarışmaların ardından çevre temizliği de yapan gençler, denizlerin temiz tutulması gerektiğine de dikkati çekti. Adnan Menderes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyonu Bölümü 3. sınıf öğrencisi Kadir Ortaç, Finike’de Kabotaj Bayramı etkinliklerini bu sene arkadaşlarıyla bir araya gelerek kutladıklarını ve eğlence amaçlı yarışmalar yaptıklarını belirterek, ”Bu etkinlikler geleneğimizdir” dedi.

Manşet gazetesi ”Uyuşturucu kullanan genç sayısı artıyor”. Ülkü Ocakları Gazipaşa İlçe Başkanı Dönmez, Gazipaşa’da uyuşturucu madde kullanan genç sayısında ciddi bir artış olduğunu iddia ederek, yaşanan durumdan üzüntü duyduklarını dile getirdi. Uyuşturucu konusunda ailelere uyarıda bulunan Dönmez, Gazipaşa Ülkü Ocaklarının gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacak faaliyetler yaptığını ifade etti.

”Yaz okulu başladı”. İlçe Milli Eğitim Müdürü Kocagöz, Koronavirüs salgını nedeniyle mart ayından itibaren uzaktan eğitim yoluyla sürdürülen eğitim-öğretim yılının sona ermesinin ardından İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için hazırlanan ‘yaz okulu programının’ TRT-EBA TV üzerinden yayınlanmaya başladığını açıkladı.

Sahil gazetesi

”Yazıhaneler ihaleye çıkıyor”. Gazipaşa Belediyesi, otogarda bulunan 2 yazıhaneye 3’er yılığına kiraya verecek, İhaleler, Gazipaşa Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda, bugün 14.00 ile 14.15 saatlerinde gerçekleşecek. Açık teklif usulü ile yapılacak ihaleler kapsamında, otogarda bulunan 13,50 metrekare 5 nolu yazıhane 1 yıllık tahmini kira bedeli KDV hariç 14 bin TL’ye yine 13.50 metrekarelik 8 nolu yazıhane 1 yıllık tahmini kira bedeli KDV hariç 14 bin TL’ye olmak üzere 3 yıllığına kiraya verilecek.

”Destek yok ceza var”. AK Partili bir grup milletvekilinin hazırladığı yasa teklifine göre, gece saat 22.00 ile sabah saat 06.00 saatleri arasında alkollü içki satışı yapan bakkal, market, bayi ve bezeri iş yerlerine 65 bin lira ile 320 bin lira arasında değişen tutarlarda para cezası kesilecek. Halen bu yasağı çiğneyen iş yerlerine 20 bin lira ile 120 bin arasında ceza kesilmesi öngörülmekle birlikte cezalar genellikle 20 bin ile 40 bin aralığında gerçekleşiyor. Teklife göre ayrıca bu yasağı 5 yıl içerisinde 3 kez işleyen iş yerlerinin tüm perakende alkollü içki ve açık alkollü içki satış ruhsatları iptal edilecek. Satış belgesi iptal edilen iş yerlerine 2 yıl boyunca yeni belge de verilmeyecek.

Alanya gazetesi

”Kabotaj 94 yaşında”. Ağaçlar için için yandı. 1 Temmuz 1926 tarihinde yürürlüğe giren 815 Sayılı Kabotaj Kanunu’yla Türk denizlerindeki yabancı hakimiyetinin ortadan kaldırıldı. Milli egemenliğin sağlanması için atılan en önemli adımlardan biri olan kanun, Kabotaj Bayramı olarak kutlanıyor. Geçen yıllar Alanya’da etkinlikerle kutlanan bayram, bu yıl virüs dolayısıyla sade bir törenle kutlanacak.

”Korona abur cubura yöneltti”. Alkü’lü akademisyenlerin 18-65 yaş aralığında 2 bin 276 kişiyle online olarak yaptığı anketin sonuçlarına göre karantina sürecinde bireylerin stres, kaygı, öfke, düşük ruh hali, uykusuzluk, gıdaya erişimdeki kısıtlamalar yeme alışkanlığı değiştirdi. Bu bireylerin abur cubur, fastfood, karbonhidrat tüketiminin arttığı görüldü.

Hürses gazetesi ”50 kişiyi geçmeyecek”. Antalya İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla 15 gün süreyle toplu karşılama ve uğurlama gibi etkinliklerine izin verilmeyecek. Basın açıklamaları yalnızca siyasi parti, sendika, meslek kuruluşları, dernek, sivil toplum kuruluşu binalarının içerisinde veya önünde 50 kişiyi geçmeyecek sayıda katılımcıyla ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılabilecek.

Kemer gözcü gazetesi Ağaçlar için için yandı

”Kilo verirken dünya şampiyonu oldu”. Ağaçlar için için yandı. Antalya’da 2 yıl önce 85 kiloya ulaştığında zayıflamak için muay thai sporuna başlayan Zeliha Nur Kamacı hem 15 kilo verdi hem de Türkiye ve gençler dünya şampiyonluğunu kazandı. Ringe çıktığı 20 müsabakanın 18’ini nakavtla kazanıp, namağlup şampiyon unvanını koruyan Zeliha Nur Kamacı, milli takımla uzun yıllar başarılı olmayı hedefliyor.

”Deniz otomobili test edildi”. 4 lastiği, farları ve direksiyonuyla lüks otomobil formunda üretilen deniz otomobilleri görenleri şaşırtıyor. 35 ile 100 bin TL arasında değişen fiyatlarda satılan otomobillerin 30’uncusu denize indirilip test edildi.

 

Muş Yerel Gazeteleri ve Hatay Yerel Gazeteleri için takipte kalın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522