Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Alım gücü düştü borç batağı büyüyor

27 Şubat Cumartesi 2021 Çanakkale Gazete Özetleri

Başlıklar

Alım gücü düştü borç batağı büyüyor

Olay, Uzun süredir pandemi dolayısı ile kısıtlı olarak çalışmak zorunda kalan pazar esnafı, vatandaşın ve kendisinin ekonomik durumunu gazetemiz Çanakkale Olay’a aktardı. Alım gücü düştü borç batağı büyüyor. Hem vatandaşın hem de kendilerinin borç yükü altında kaldığını belirten pazar esnafı, vatandaşın alım gücünün neredeyse bitme noktasına geldiğini ifade etti. Esnaf: ”Vatandaş da biz de borçlarımızı ödeyemiyoruz, yeter ki günümüzü kurtaralım” dedi.

Yenice’de Nevruz Ayvacık’ta Arıklı Köyleri Karantinaya alındı

Vitamin, 19 Şubat’ta Yenice İlçesine bağlı Tabanlar Köyü, Perşembe gününde ise Biga İlçesine bağlı Karabiga Beldesi ve Örtülünce Köyü karantinaya alınmıştı. Dün ise vakaların arttığı Yenice İlçesinde Nevruz köyü Ayvacıkta ise Arıklı köyleri karantinaya alındı. Sağlık Bakanının işaret ettiği Mart ayında ‘Yerinde karar dönemi’ ile normalleşme sürecine hazırlandığımız ve vaka sayılarına göre illerdeki normalleşmenin yaşanabileceği şu günlerde Çanakkale’de karantinaya alınan köy sayısı artmaya başladı.

Okul öncesi öğretmenleri ayrıcalık değil eşitlik istiyor

Çanakkale, Türk Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş yaptığı yazılı açıklamada, Okul Öncesi Öğretmenlerinin mezun oldukları farklı branşlardaki meslektaşları ile aynı şartlarda çalışmak istediklerini bildirdi. Alım gücü düştü borç batağı büyüyor.

A takımı sahada

Gündem, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı, geçtiğimiz gün Cuma Pazarı’nda, kapalı Pazar yerinde koronavirüs tedbirlerini yerinde denetledi. Pazar yerinde incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş konuyla ilgili, ”Salgın sürecini başkalarını ve birbirimizi düşünerek geçirirsek bizim için daha iyi olacak. Bu süreci el birliği ile atlatacağız” dedi.

Sosyal konutlar acilen yenilenmeli

İşte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ekim tarihinde İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde çöken ve ağır hasar görerek ilk etapta acil yıkımı gerçekleştirilen 71 binanın bulunduğu alanlarda yeni yapılacak konut ve iş yerlerinin temel atma törenine katıldı. Erdoğan, ”Buradan imkanı olan vatandaşlarıma afet riski altındaki binalarını hızla güçlendirmeleri veya gerekiyorsa yenilemeleri çağrısında bulunuyorum. Üzmeyim, kırmayım ama şahsen ben güçlendirmekten değil, yenilemekten yanayım” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522