Dolar 32,3037
Euro 35,1523
Altın 2.241,93
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar

Başlıklar

Gazete Özetleri Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar

Sözcü Gazetesi ”Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar”. Yalova’daki Yürüyen Köşk’te yıllardır organizasyon yapılıyor. Son olarak AKP’li aday Aydın Demirel’in kızına kına gecesi düzenlendi. Tepki büyük. Atatürk’ün bir mirasına daha saygısızlık yapılıyor. Onun 1029’da yaptırdığı, şimdilerde müze olarak kullanılan Yalova’daki köşkünün bahçesinde düzenlenen organizasyonlar vicdanları kanatıyor. En son AKP Yalova Milletvekili adayı Aydın Demirel’in kızına kına gecesi düzenlendi. Vatandaşlar ”Yıllardır burada organizasyonlar yapılıyor. Buna son verilsin” diyor.

Atatürk'ün köşkünde kına yaptılar

Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar.

Türkiye gazetesi ”Yasak değil hak koruma”. Türkiye Gazetesi Manşeti. İnternetteki terörü bitirecek teklif TBMM’de kabul edilerek kanunlaştı. Düzenleme, hak kaybı değil, Aksine hakkı koruyacak, Şahsi veriler Türkiye’de kalacak. Siber zorbalık bitecek. Adeta kanayan yara haline gelen sosyal medya terörüne son verecek düzenleme Meclis’ten geçti. Artık sosyal ağ sağlayıcısı Türkiye’de temsilci açmak mecburiyetinde olacak. Kişilik haklarını ihlal edenler anında belirlenecek. Hakaret içeriklerin erişimi engellenecek. Siber zorbalığın önüne geçilecek. CHP’nin ifade hürriyetini engelleyecek’ diyerek Anayasa Mahkemesine götüreceğini açıkladığı düzenleme kişilik haklarını koruyacak. TÜRKAD Başkanı Mehmet Sarı Çalışmayı ” Bu yasaklama değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hakkı da bir Alman ve İngiliz kadar değerli” diye özetledi.

Cumhuriyet gazetesi ”Fetret devriymiş”. Laik Türkiye’de bir mahkeme, gerekçeli kararında Kuran’a atıf yaptı. İstanbul Kuzguncuk’taki Ermeni Kilisesi’nin haçını söken sanığa 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Anadolu 64. Asliye Ceza Mahkemesi’nin gerekçesinde En’am Suresi’nin 108. ayetine işaret edilerek ”İnançlara hakaret İslami edep ve ahlakla bağlanmaz” dedi.

Akşam gazetesi ”Virüse kurban olmayın”. Bilim Kurulu, Kurban Bayramı öncesi bir dizi tavsiyede bulundu. Hayvan satış alanlarında kısa kalınmalı 65 yaş üstü ve kronik hasta pazara gitmemeli. Kesim belediyelerin yerinde yapılmalı, maske, mesafe ve hijyene dikkat edilmeli. Kurban yemekleri verilmemeli, yoksullara et dağıtılacaksa dikkatli olunmalı. Abdest şadırvanda değil, evde alınmalı, herkes kendi seccadesini getirmeli. Saflar sıklaştırılmamalı, sıralar bir kişilik boşluk bırakılarak oluşturulmalı, Vaaz ne namaz sureleri kısa tutulmalı, dağılmalar en arkadan başlamalı.

Analiz gazetesi

”Rezervler yeterli normale geçiyoruz”. Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar. Bu yılın 3’üncü enflasyon raporun açıklayan Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Uysal, pandeminin ekonomi üzerinde etkisini kaybetmesiyle normal bir seyre doğru hızla gidildiğini bildirdi. Murat Uysal, ”Kriter olarak değerlendirdiğimizde, rezervlerimizin kısa vadeli yükümlülükler açısından şu an için yeterli olduğunu gözlemliyoruz. TCMB olarak her fırsatta dile getiriyoruz, piyasa koşulları elverdiği sürece rezervlerdeki artış politikamızı devam ettireceğiz” dedi.

Diriliş Postası gazetesi ”Önce tedbir sonra tekbir”. Diriliş Postası Gazetesi. Bayrama yönelik hayati önemdeki tedbir ve tavsiyeleri sıralayan Sağlık Bakanı Koca ”Kurban Bayramı’nda, kurbanlık alışverişi belediyeler tarafından denetlenen yerlerden yapılmalı. Hayvan satış alanlarında olabildiğince kısa kalınmalı, pazarlık el sıkışarak yapılmamalı” ifadelerini kullandı. Kalabalık gruplar oluşturulmaması gerektiğini belirten Bakan Koca ”Biri bayram ve diğeri cuma namazı olmak üzere 2 namaz cemaatle kılınacak. Abdest, namazdan hemen öncesine bırakılmalı ve abdest evde alınmalıdır. Aksi takdirde sosyal mesafe kuralına uymak imkansız hale gelebilir” dedi.

Doğruhaber gazetesi ”Tedbir Bizden Takdir Allah’tan”. Koronavirüs nedeniyle, Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanmış ve buruk bir bayram geçirilmişti. Koronavirüs salgının etkisi sürerken şimdi de Kurban Bayramını karşılıyoruz. Uzmanlar tedbiri elden bırakmamak şartıyla bayramlaşmaların yapılabileceğini ifade ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramına ilişkin şu uyarıları kaydetti: ” Bayram namazı açık alanda, mesafe kuralına uyularak kılınmalıdır. Kurban kesiminde ve et dağıtımında hijyene normalde daha fazla dikkat edilmelidir.

Dünya gazetesi Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar

”Enflasyonda trend yukarı”. Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar. TCMB, bu yıl sonu için enflasyon tahminini bir öncekine göre 1,5 puan yukarı çekerek yüzde 8.9’a yükseltti. Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda, toplam talep koşullarının sınırlayıcı etkisine karşın, salgına bağlı birim maliyet artışlarının yansımalarıyla, çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimlerinde yükseliş gözlendiğine işaret edildi. Raporda, kademeli normalleşme adımlarıyla birlikte mayıs ayında başlayan toparlanmanın güç kazandığı kaydedildi.

Evrensel gazetesi ”Bağımlılık kurları fırlattı”.  Ekonomik bağımlılıkla kaçınılmaz son yine yaşandı, kamı kaynakları ile uzun süredir 6.85 seviyesinde tutulan dolar kuru yine arttı. Döviz bağımlısı ekonomide kurda yaşanan her artış daha çok enflasyon daha çok yoksulluk demek. Dünya genelinde değer kaybeden dolar Türk Lirası karşısında yine değer kazandı. Merkez Bankası ve kamı bankalarının döviz satışlarıyla uzun süredir 6.85 bandında kalan dolar/TL 6.95’i gördü. Avro 8.13’den (.21 seviyesine kadar tırmandı. Çeyrek altın ise 720 liradan satıldı.

BirGün gazetesi ”Emekliler bayrama mutsuz giriyor”. BirGün Gazetesi Manşeti. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi (DİSK-AR) emeklerin ekonomik durumunu kapsamlı bir rapor haline getirdi. Rapora göre emekliler adeta yaşam mücadelesi veriyor. SGK ve hükumet temsilcilerinin en düşük emekli maaşına ilişkin açıklamaları da manipülasyondan ibaret. DİSK-AR her bayramda emeklilere verilen bin TL’nin son iki yılda ne kadar eridiğini de inceleyerek paylaştı. Rapora göre eğer son 2 yılda asgari ücrete yapılan zam kadar bayram ikramiyesine zam yapılsaydı, bu bayramda emeklilere bin 448 lira verilecekti. Tüm emeklilerin cebinden 11,6 milyar lira alındığını açıkladı.

Hürriyet gazetesi ”Bu yıl küme düşme yok”. Türkiye Futbol Federasyonu bu yıl Süer Lig, 1, 2 ve 3’üncü ligde küme düşmenin olmamasını kararlaştırdı. 21 takımla oynanacak gelecek sezon ligden 4 takım düşecek. Değişen yabancı oyuncu kuralı da bir yıl ertelendi.

Karar gazetesi Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar

”Dünyada düşüyor biz tutamıyoruz”. Atatürk’ün köşkünde kına yaptılar. Türkiye’de kur paradoksu… Dolar diğer para birimleri karşısında gerilerken TL karşısında yükselişini sürdürüyor. Son iki yılda dolar kurunu sabit tutmak için kamı bankaları ve merkez bankası tarafından piyasalara 100 milyar dolar sürüldüğü halde ‘kontrollü kur’ yine 7 TL’ye yaklaştı. Uzmanlar dikkat çeken tablonun ‘Piyasalara Türkiye’ye özgü bir fiyatlandırmayı’ işaret ettiğini belirtti.

Milat gazetesi ”Kepazelik bitecek”. Tüm ülkelerde açıp vergi ödeyen, suçlu bilgilerini devlete veren sosyal medya şirketleri Türkiye’de de kanuna tabi olacak. İnternetteki hareket, tehdit ve tacizler cezasız kalmayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522