Dolar 32,5615
Euro 34,9979
Altın 2.435,97
BİST 9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Azerbaycan Gazeteleri hakkında

 

Azerbaycan Gazeteleri hakkında bilgi edinmek için doğru adrestesiniz. Gazeteapp.com olarak sizlere yüzlerce gazeteleri sunarken Azerbaycan’da yayın yapan gazeteleri‘de paylaşıyoruz. Yazımızı okuyarak, Azerbaycan gazeteleri hakkında fikir sahibi olabilir ve gazetelere ulaşarak; Azerbaycan’da yaşanan gelişmeleri, haberleri okuyabilirsiniz. Gazeteler hakkında detaylı bilgi almak ve günlük gazete takibi yapmak için bizleri ziyaret etmeyi unutmayın !

 

Başlıklar

Azerbaycan Hakkında

Azerbaycan gazeteleri hakkında bilgilendirmeden önce Azerbaycan’ı tanıyalım. Azerbaycan, Batı Asya’da olan bir ülkedir. Azerbaycan, köklü ve kadim bir coğrafya’da bulunmaktadır. Bulunduğu bölge coğrafi koşulları ve iklim koşulları oldukça kullanışlı olmasından kaynaklı tarih boyunca sürekli aktifliğini korumuştur.

Azerbaycan, 1918 yılında Çarlık Rusya’nın yıkılması ile bağımsızlığını ilan etmiştir. Hemen ardından kurulan Sovyet Rusya’nın sınırları içerisine giren ülke, onlarca yıl Sosyalist Rusya’ya bağlı kalmıştır.  Azerbaycan tam bağımsızlığını kazanması ise 1991 yılında kazanmıştır. Sovyet Rusya’nın yıkılmasıyla birlikte Azerbaycan tam bağımsızlığını ilan etmiştir.

Azerbaycan, İslami inancın ağırlıkla olduğu bir ülkedir. Ayrıca ülke yenilikçi ve modern Müslüman ülkelerin başında yer almaktadır. Birçok sosyal aktivetenin olduğu ülke Opera, Dans ve Tiyatro gibi modern sanat dallarına ağırlık vermektedir. Sanat Kültürü’nün oldukça gelişmiş olduğu bir ülkedir. Ayrıca ülke her yıl milyonlarca turisti misafir etmektedir. Doğal güzelliklerin ve tarihi yapısını koruyan Azerbaycan oldukça dikkat çekmektedir.

Azerbaycan’da yapılan nüfus sayımında elde edilen veriler ile toplam nüfusunun 9 milyona olduğu kayıtlara geçmiştir. Ülkede 59 eyalet bulunmaktadır. 75 şehir Ülke’de bulunmaktadır. Azerbaycan, ekonomik olarak gelişmiş ülkelerden birisi olarak dikkat çekmektedir .

azerbaycan gazeteleri nelerdir

Gazete Nedir ?

Gazete, en güçlü kitlesel iletişim araçlarından birisidir. Geçmiş oldukça köklü olan bir medya organı olan gazeteler, günümüzden yüzlerce yıl önce icat edilmiştir. İlk üretilen gazete, Roma İmparatorluğun’da yayınlanmıştır. İmparatorluk, üretilen gazeteyi, ülkenin belirli bölgelerine göndermiştir. Gazeteler içeriklerinde İmparatorluğun kazandığı savaşlar, kitlesel olaylar, sosyal konular ve gelişmeler hakkında detaylı bilgiler içermektedir. Roma İmparatorluğu,  kitlesel iletişimi oldukça güçlü kullanan kadim krallıklarından birisidir. Ürettiği gazeteler sayesinde merkezi otoritesini oldukça güçlendirmiştir.

Matbaanın keşfi ile gazete, tüm Dünya’da kullanılmaya başlanmıştır. Hızla ile büyüyen ve sayıları hızla artan gazeteler, altın çağını yaşamıştır. Aylık olarak yayınlanan gazeteler, haftalığa inmiş ve ardından günlük olarak çıkartılmaya başlanmıştır. Günlük çıkartılan gazeteler, halkların ve toplumlar için oldukça değerli bi nimeti sunmuştur. Yaşadıkları topraklar hakkında bilgi akışını en sağlıklı aldıkları yer olmuştur. Gazetenin yaygınlaşması üzerinden insanlarda okuma ve yazma becerilerinde artış yaşanmıştır.

Günümüzde gazete, hala değerini koruyan bir medya organıdır. Halkların ve toplumların en sık kullandığı iletişim araçlarından birisidir. Geniş konu başlıkları ve haberler ile okuyucularına en verimli zamana yaratmayan çalışan gazeteler, günümüzde de epey yüksek bir sayı ile yayın yapmaktadırlar. Ulusal gazeteler yaygınlaştıkça, bölge gazeteleri çoğalmaya başlamıştır. Azerbaycan gazeteleri ’nin ardından ise yerel gazeteler üretilmeye ve basılmaya başlanmıştır.

Teknolojinin gelişmesi itibari ile gazetelere ulaşmak oldukça kolaylaşmış ve pratikleşmiştir. Google’nin icadı ile birlikte gazeteler dijitalleşmeye başlamış ve ulaşabilinirlik artmıştır. Dijitalleşen gazeteler bir yandan Tiraj ile yayınlarına devam ederken bir yandan da online olarak yayınlarına devam etmişlerdir. Günümüzde gelişen gazetelerin bir kısmı sadece online yayın yapmaktadırlar. Online yayın yapan gazeteler, geniş kitlelere erişebilme şansını yakalamışlar. Anlık olarak milyonlarca insana erişebilen gazeteler, kitlesel güçleri oldukça artmıştır. Türkiye ve Dünya’da binlerce gazete, online yayın yapmaya devam etmektedirler.

 

Azerbaycan Gazeteleri Hakkında

Azerbaycan, birçok alanda gelişmişliğini medya organlarına yansıtmıştır. Geniş konu başlıkları, güncel haberler ve sosyal olaylar ile onlarca gazete yayın yapmaktadır. Çok sesli bir yayıncılık modelini izleyen ülke örnek bir gazetecilik modelini oluşturmaktadır. Ülke’de toplam yayın yapan gazete sayısı ise 58 olarak kayıtlara geçmiştir. 58 gazete Tiraj yayını ve dijital medya üzerinden yayın yapmaktadır. Dijital medya’da da gelişen Azarbaycan gazeteleri, onlarca dijital gazete’de yayın yapmaktadır. Dijital gazetelerin listeye eklenmesi ile birlikte gazete sayısının 200’e yakın olduğu tahmin edilmektedir. Online yayıncılık yapan gazeteler, geniş kitlelere seslenmektedir. Azerbaycan hakkında detaylı bilgilere erişmek isteyen okuyucular gazetelerin web adreslerini tercih etmektedir. Ayrıca Azerbaycan gazeteleri online medya üzerinden yayın yaparken ‘’Türkçe‘’ özelliği ile Türkiye’de yaşayan okuyucularına seslenmektedir.

 

Azerbaycan Gazeteleri’nin Haber Siteleri

Azerbaycan’da online ve tiraj yayını yapan Azerbaycan gazeteleri sizlerle paylaştık. Paylaştığımız gazeteler, Azerbaycan’da en popüler olan gazetelerden oluşmaktadır. Gazeteler geniş konu başlıkları ve güncel olayları anlık olarak manşetlerine taşımaktadırlar .

– Azadlig .az

– Soxeber .a

– Metbuat .az

– Xeberoxu .az

– Milli .az

– Xeber .im

– Ödünç .az

– Büyük .az

– Baki – Xeber

– Realpress .az

– .az’ı okuyun

– Baba

– Rapor .az

– Ezpress

– Günaz Tv

– Azertav

– Ölke .az

– Modem .az

– Azvision

– Azerbaycan 24

– kaafgaz bilgisi

– Azer News

– Xeberler Az

– Gerçek Haberler

– Xeber Xeber

– Marja

– Moderatör .az

-Ana Xeber

– Musavat

– Gerçek Tv

– Muhalefet

– Hızlı

– Turan Haber Ajansı

– Sanal .Az

– Sumqayit Xeber

– Suç Az

– Tezler

– Bakü Ws

– Bugün

– Khural Gazetesi

– Nuchikhan

– Ordu .Az

– Bizim Yol

– İnteraz Tv

– Az Haberler

– Halkın Haberleri

– Az Xeber

– Sesli Gazete

– CİA Az

– Gün .az

– Halkın Haberleri

– Az Xeber

– Sesli Gazete

– CİA Az

– Haberler .az

– Düzenli Depolama Bilgi Ajansı

– Bilgi Sahibi

–  Xeberler 24

– 525 -ci Qezet

– Halk Gazetesi

– Azerbajjan News

– Bizim Dovr .az

 

 

Gazeteapp Azerbaycan gazeteleri hakkında

Sizlere liste de paylaştığımız Azerbaycan gazeteleri, gazeteapp.com adresi üzerinden bulabilir dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz. Gelişmiş ve pratik arayüzümüz ile birlikte okuyucularımıza en verimli deneyimleri sağlamak hizmetindeyiz. Web adresimiz’de aradığınız gazeteleri bulabilirsiniz. Kategorileştirdiğimiz gazeteler ile birlikte dilediğiniz gazete erişebilmenizi kolaylaştırıyoruz. Ayırca web adresimizde yüzlerce gazeteyi bulabilir, okuyarak gündemin nabzını tutabilirsiniz. Gazeteler hakkında daha detaylı bilgilere erişebilmek için gazeteapp.com adresini ziyaret etmeyi unutmayın !

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522