Dolar 32,3786
Euro 34,9866
Altın 2.325,79
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Benzeri görülmemiş döviz talebi

22 Nisan Perşembe 2021 Gazete Özetleri

 

Başlıklar

Benzeri görülmemiş döviz talebi

Analiz, Türkiye’nin son iki yılda, daha önce eşi benzeri görülmemiş bir döviz talebiyle yüz yüze kaldığını ifade eden Erdoğan, ”Bu para be çok daha fazlası, ekonominin aktörleri ve vatandaşımız arasında dolaşıma girmiştir” şeklinde konuştu. Erdoğan, ”Döviz üzerinde yoğunlaşan talebi karşılamamış olsaydık, kontrolü ele alamasaydık, işin ucunun nereye kadar verebileceğini, 1994 ve 2001 krizlerine bakarak görebiliyoruz” ifadesini kullandı. Benzeri görülmemiş döviz talebi.

Vaka sayısında Avrupa’da 1’inci dünyada 3’üncüyüz

Korkusuz, Son 24 saatte 346 vatandaşımız daha koronavirüse kurban gitti. Hasta sayısı da yeni tedbirlere rağmen tırmanışta… Vaksa sayısı 60 binin üzerinde seyrediyor. Salgında üçüncü piki yaşayan Türkiye, günlük vaka sayısında dünya üçüncülüğüne yükseldi. Avrupa’da ise zirveden inmiyor. Daha sert kısıtlamalar kapımızda. Sokak ve meydanlardaki yoğun kalabalıklar üzerine, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı da içine alan 3 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanabilir.

Neo-Goebbels yalancıları

Akşam, Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimini bastırması ve teröre karşı sınır ötesi harekatları sırasında ekonomik saldırılara uğradığına dikkati çeken Erdoğan, ”CHP ve onun peşine takılanların 128 milyar meselesini bu fotoğraf içinde okumak gerekir” dedi. Kampanyanın amacının Türkiye’nin 1994 ve 2001’deki gibi bir ekonomik krize girerek siyasi değişime uğraması olduğuna işaret eden Erdoğan, ‘CHP2 etrafında kümelenen bir ekibin’ yatırımcıları ürkütmek, milletin moralini bozmak için çalıştığına işaret etti.

Toprak bütünlüğünü destekliyoruz

Aydınlık, Çavuşoğlu, ABD’nin Obama döneminde PKK ile başlayan temasının hiçbir zaman kesilmediğini söyledi. ABD’nin terör örgütüne desteğini kesmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, Suriye’nin komşu ülke olduğunu ve halkının da kardeş olduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, ”Biz Suriye’nin sınır ve toprak bütünlüğünü herkesten daha fazla önemsiyor ve destekliyoruz” dedi. Benzeri görülmemiş döviz talebi.

Cevap veremedi

Cumhuriyet, Muhalefet ve ekonomistlerin ne zaman, kimlere, hangi fiyattan satıldığını sorduğu Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanıt vermek yerine, sorunları suçlamayı tercih etti. Soruları mantıksız bulan Erdoğan, ”Soru, hukuki olarak suç teşkil etmesinin ötesinde, doğrudan milleti suçlamaktır” dedi. Dış borç ödeyen şirketlerin kendilerini açıklamasını isteyen Erdoğan, ”Merkez’den 30 milyar dolar cari açığın finansmanı, 31 milyar dolar yabancı sermaye çıkışı için kullandı.

İsraf etme, yardım et

Doğruhaber, Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran ise, ”Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı olarak bir yanda gıdaların çöpe atılıp israf edildiği, diğer yanda insanların açık nedeniyle hayatını kaybettiği bir dünyanın en büyük sorununun kaynakların yetersizliği değil bilakis dengesiz bir paylaşımın olduğunu belirtmek isteriz. Bunun en büyük çaresi ise var olan imkanları israf etmekten kaçınarak, yardım etmeye yönelmektir. Bu mübarek Ramazan ayında tüm duyarlı insanlara seslenerek çağrıda bulunarak ‘İsraf etme, yardım et’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522