Dolar 32,4231
Euro 34,4334
Altın 2.485,15
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C

Bingöl’de peş peşe deprem

Yenidevir gazetesi”Bingöl’de peş peşe deprem”. Dışarı kaçamadık, yakalandığımız anda panikledik, yerimizde durduk depremde iş yerine yakalandığını ve şiddetli sarsıntı nedeniyle hareket edemediğini dile getiren Zeynel Temurbağ, ”Sürekli sallanıyoruz. Allah, sonumuzu hayır etsin. Deprem oldu biz de iş yerinde yakalandık, panikledik. Bu sene depremlerden dolayı bayağı yorulduk. Dışarı kaçamadık” dedi. Vatandaşlardan Baki Şimşek ise, ”Dükkanın önünde depreme yakalandık. Millet de biraz tedirgin oldu, çıktılar ama artık daha alıştılar. Hem depreme hem de salgın nedeniyle insanlar da ne yapacağını şaşırmış ve ortada kalmış vaziyetteyiz.

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Bingöl’de peş peşe deprem

”Ayasofya 1934 yılında açıktı”. Bingöl’de peş peşe deprem. Ayasofya Camisi’nin maddi ve manevi mülkiyet hakkı 567 yıldır Türk milletinin zimmet  ve zilyetindedir. İstanbul’un fethini takiben büyük Hünkarımız Fatih Sultan Mehmet Han ve kahraman neferlerinin Ayasofya’nın yıkılmayan kısmında kıldıkları ilk cuma namazı müteakip burası camiye dönüştürülmüştür. Kılıç hakkı olan Ayasofya Camisi aynı zamanda 1462 yılında Fatih Vakfiyesi’ne tescil edilmiş, 1934 yılına kadar da ibadete açık tutulmuştur.

Anadolu gazetesi ”81 hedef imha edildi”. Yapılan açıklamada ”Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliğimizi tehdit eden teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralardan oluşan 81 hedef imha edilmiştir. Uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir” denildi. Milli Savunma Bakanı Akar, Operasyonu’na katılan pilotlarla telsizden görüşerek tebrik etti. Akar, ‘Terör yuvaları yerle bir edildi. Ülkemize, milletimize, üs bölgelerimize saldırı planlayan terör yuvaları, teröristlerin başlarına yıkıldı’ dedi.

Dokuz sütun gazetesi ”Bilanço ağır”. Merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremden en fazla etkilenen Elmalı köyünde 25 konut ve 2 ahır yıkıldı, 8 konut ile 36 ahır hasar gördü. Ekiplerin enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları hızla sürerken, depremzedeler için AFAD tarafından gönderilen çadırlar Mehmetçik tarafından kurularak vatandaşlara teslim ediliyor.

Damga gazetesi ”Vatandaş takmıyor”.  Koronavirüsle mücadelede yeni normal süreci devam ederken, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’ndeki eski yoğunluk geri dönmeye başladı. Maskesiz girilmesi yasaklanan İstiklal Caddesi’nde dolaşanların sosyal mesafe kuralını hiçe saydığı görülürken, tüm uyarılara rağmen maske takılmaması dikkat çekti. Son 24 saatte bin 592 yeni vakanın tespit edildiğini vurgulayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüs nedeniyle 18 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Koca, ”Artışlar belli bölgelerde yoğunlaşıyor” dedi.

Günboyu gazetesi

”Ortak karar alındı”. Bingöl’de peş peşe deprem. İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli azami 15 yıl vade ve aylık yüzde 0,74 faiz oranı ile finansman imkanı sunulacağını duyurulması emlak piyasasını hareketlendirdi. Nüfusu 300 bine yaklaşan ilçede bu konuda mağduriyet yaşanmasının önüne geçmek isteyen İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği, konutlarının değerini fazla göstererek satmaya çalışanların piyasayı olumsuz etkilemesini önlemek amacıyla tedbir aldı.

İstanbul gazetesi ”Tüm ödemeleri yaptılar”. Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi’nde 600 daireli 28 dükkanlı bir projeden daire alan 102 vatandaş, parayı ödemelerine rağmen tapularını alamadıklarını iddia etti. Yaklaşık 100 milyon liranın üzerinde ödeme yaptıklarını söyleyen vatandaşlar, tüm ödemeler yapılmasına rağmen dairelerine giremediklerini ifade etti.

İstikal gazetesi ”İstanbul’da 8 bin 118 haneye antikor testi”. Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu, koronavirüsle mücadele için başlatılan ”Toplum Tarama Çalışması” ile bilinmeyen vaka sayılarını da tespit etmeyi amaçlıyor. Uygulama kapsamında kandaki antikor düzeyi kontrol edilerek test yapılan kişilerde aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler ayrı ayrı raporlanıyor. Ülke gerçekleştirilirken, İstanbul’da ise 8 bin 118 hane için filyasyon ekipleri oluşturuldu.

İttifak gazetesi ”Bingöl 5,6’lık depremle yine sallandı”. Bingöl’ün Karlıova ilçesinde pazar günü saat 17.24’te meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki depremin ardından ikisi 4 üzeri 90 artçı deprem yaşanırken, dün saat 09.51’de merkez üssü Karlıova olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Daha önceki depremde ağır hasar oluşan Bingöl’ün Yedisu ilçesine bağlı 30 haneli Elmalı köyünde de hissedilen ikinci deprem vatandaşlar arasında büyük bir korku ve paniğe neden oldu. Depremden sonra vatandaşlar köy meydanında toplandı.

Vatan gazetesi Bingöl’de peş peşe deprem

”Karlıova’da bir deprem daha”. Bingöl’de peş peşe deprem. Bingöl’De önceki gün 5.7 büyüklüğünde depremin meydana geldiği Karlıova ilçesi, dün sabah da 5.6 büyüklüğünde depremle sallandı. Bingöl’ün yanı sıra çevre illerden de hissedilen depremde can ve mal kaybının olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

Son-An gazetesi ”İstanbul BBSK kapılarını olimpik sporcularla açtı”. Kapılarını ”Önce Sağlık” mesajı ile açan İstanbul BBSK, olimpiyat kotası alan sporcuları ile 2021’deki Tokyo 2020 oyunlarına yeniden hazırlanıyor. Sporcular, küçük gruplar halinde, açık alan ağırlıklı olarak çalışmalarını sürdürecek. Kulübün 20 branşında faaliyet gösteren sporcuların yeniden tesise gelmesi, normalleşme süreci içinde zamana yayılarak gerçekleşecek.

Son saat gazetesi ”Deprem şehidi, güvenlik korucusu son yolculuğuna uğurlandı”. Bingöl’de meydana gelen 5.7’lik depremde Karlıova ilçesi Kaynarpınar köyünde güvenlik kulesinin çökmesi sonucu şehit olan korucu Cengiz Pullu son yolculuğuna uğurlandı. Dün meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremde Kayapınar Köyü Jandarma Karakolu’nda güvenlik kuleleri çökmüş, güvenlik korucusu 4 çocuk babası Cengiz Pullu, enkaz altında kalarak şehit olmuştu.

Tünaydın gazetesi ”Bakan Soylu, Orgeneral Çetin başkanlığındaki jandarma heyetini kabul etti”. bugün saha hakimiyeti tamamen bizdedir ve yaz kıs demeden, kesintisiz operasyon stratejimiz neticesinde, şehirden temizlenen terör örgütü, mağaralara hapsolmuş durumdadır” Bugün terörle mücadele dahil, asayiş meseleleri dahil bu adımlar, güçlü bir şekilde atılıyorsa devletin bütün birimlerinin bir uyum içerisinde çalışması, bu konuda hem birbirini tamamlamaları hem birinin eksikliklerinin gidermeleri hem de birbirine katkı koymalarını altını çizmek lazım”.

Yeni çağrı gazetesi

”İstanbul Adalet Sarayı’nda yoğunluk başladı”. Bingöl’de peş peşe deprem. Koronavirüs nedeniyle 16 Mart 2020 tarihinden itibaren tutuklu ve acil işler haricinde duruşmaları erteleyen ve Nisan ayında da nöbet sistemine geçen İstanbul Adalaet Sarayı’nda yoğunluk başladı. Özellikle icra mahkemeleri önündeki avukat ve vatandaş yoğunluğu dikkat çekti. Adliyeye konulan uyarılara rağmen zaman zaman sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı görüldü.

 

16 Haziran Gazetesi Özetleri

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522