Dolar 32,3093
Euro 35,1662
Altın 2.280,42
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 21°C

Böyle rezalet görülmedi

19 Mayıs Pazartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Böyle rezalet görülmedi

Cumhuriyet, Böyle rezalet görülmedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ”üçüncü ortak olan mafyanın devleti yönetenlere talimat verdiğini” belirterek ”Ülke uyuşturucu kaçakçılığı merkezi oldu” dedi. Yurtdışına kaçan uluslararası dolandırıcılık zanlısı Korkmaz’ın mal varlığı tedbiri kaldıran savcının bakan yardımcılığına getirildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, ”Böyle rezalet görülmedi” diye konuştu.

Kudüs’e ‘koruyucu güç’ çağrısı

Diriliş Postası, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kudüs ve Gazze’deki İsrail vahşetine karşı İslam ülkeleri il BM’ye tarihi bir çağrı yaptı. Bahçeli, ” BM veya İslam ilkeleri öncülüğünde oluşturulacak bir koruyucu gücün çatışma ve gerginlik alanlarına konuşlandırılarak saldırıların engellenmesi acilen gündeme alınmalıdır” teklifinde bulundu.

Siyoniste Silah Filistin’e Ateşkes!

Doğruhaber, Terör rejimi İsrail’in Gazze’ye hava saldırılılarında şehit sayısı her gün artarken ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri, hemen her gün terörizme olan desteğini yineliyor. ABD yönetiminin, bir yandan Filistinli yetkililere ateşkes çağrısında bulunurken diğer yandan da terör rejimine 735 milyon değerinde silah satışı gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Avrupa Birliği de terör rejiminin saldırılarına karşı iki yüzlü tutumunu sürdürdü. Almanya Başbakanı Angela Merkel HAMAS’ın füze saldırılarını ”Füze terörü” olarak nitelerken, 61,i çocuk, 200’den fazla Filistinlinin katledildiği saldırıları, ”İsrail’in kendi savunma hakkı” olarak gördüğünü ve desteklediğini söyledi.

Pandemi, gençlerin ekonomisini sarstı

Dünya, FutureBright’in araştırmasına göre, pandemi döneminde gençlerin yüzde 64’ünün ekonomileri ”çok sarsıldı”. COVID-19’un etkilerini ölçen araştırmada, gençlerin yüzde 65’i alınan önlemleri yetersiz bulurken, yüzde 48’i resmi bilgilere güvenmediğini belirtti. 6 bin gençle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçlarına göre, yüzde 59 oranındaki katılımcı ”kendini ev hapsinde hissediyor. ”Yüzde 29’luk kesim ise salgının bu yıl içinde etkisini yitireceğini düşünüyor.

Gençler işsiz gelecekten kaygılı

Evrensel, İstanbul Planlama Ajansının yaptığı araştırma gençliğin kara tablosunu ortaya koydu: Gençlerin yüzde 82’si tanıdığı olmadığı için iş bulamadığını söylüyor. Yüzde 67’si bir seneden uzun süredir iş arıyor. Kaygısı 10 üzerinden 7.7 puan, umudu 3.3! İşsiz gençleri yüzde 85’i İmkanım olsa yurt  dışına giderim” derken, gençlerin yüzde 65’i Türkiye ekonomisinin daha da kötüleşeceğini düşünüyor. Hal böyle olunca resmi rakamlar dahi gençlerin yarısı mutlu değil diyor!

3. Ortak çeteler

BirGün, muhalefet partilerinin Meclis grup toplantılarına suç örgütü ele başı Sedat Peker’in iktidar- mafya ilişkilerine yönelik itirafları damga vurdu. CHP HDP ve İYİ Parti liderleri, iktidara tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu ”Cumhur ittifakı ve mafya iç içe geçmiş. Cumhur İttifak’ının üçüncü ortağı ortaya çıktı. AK Parti Milliyetçi Hareket Partisi ve yeraltı dünyasının çeteleri” ifadelerini kullandı.

Uğur Hoca’dan Aşı Sözü

Hürriyet, Türkiye’nin aşı kampanyasına Prof. Dr. Uğur Şahin de destek verecek. Türkiye’ye göndereceği aşı miktarını yarın Bilim Kurulu’nda açıklayacak. Sağlık Bakanı Koca, sonbahara kadar Türkiye’ye 100 milyon doz BioNTech ve Sinovac aşısının geleceğini söyledi. Herkesi aşılamak için büyük bir kampanya başlatacaklarını belirten Koca,  şu açıklamayı yaptı: ”Bu hafta Çin’den 100 milyon dozdan fazla aşı bekliyoruz, BioNTech’ten haziranda 30 milyon aşı gelecek.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522