Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Bu ahlaksızlardan içimizde de var

4 Mayıs Salı 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Bu ahlaksızlardan içimizde de var

Kocaeli Gazetesi, Kömürspor kulübünün açıklamasını en sert şekilde eleştiren Başkan Engin Koyun, şöyle konuştu: ”Biz maça çıkıp aslanlar gibi mücadele edeceğiz ve maçı kazanacağız. Acımak yok. Biz Kocaelispor’uz. Kömürspor’a 1 puan yetiyormuş bu hafta alsınlar kurtulsunlar.” ”Buna benzer konuşanlar, Bu ahlaksızlardan içimizde de var. yazanlar ilimizde de var. Bu insanların hiçbiri ahlak ve vicdan sahibi değiller. Bizler için bu iddiaları yapan o vicdansızlar cumartesi günü maç bitince benim ve camiamızın değerlerinin yüzüne bakabilecekler mi? Ama onlarda yüz yok”.

Müsilaj nedir?

Çağdaş, Müsilaj, hemen hemen tüm bitkiler ve bazı mikroorganizmalar tarafından üretilen kalın, yapışkan bir maddedir. Yapışkan, sümüksü yapıya sahip olan müsilaj deniz sıcaklığının yükselmesi ve sıcaklığın yükselmesiyle artan bakteriler sonucunda oluşur. Denizlerdeki müsilaj özellikle balıkçıların kabusu olur. Balıkçı ağlarına yapışan müsilaj avlanmayı zorlaştırır.

Kendimize yetmenin ötesinde, üretiyoruz

Gebze, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Elibaş, ilimizde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından son 18 yılda yapılan yatırım ve hizmetleri açıkladı. ilimizde son 18 yılda 439 milyon TL tarımsal destek ödemesi yapıldığını ve yıllık zirai gelir miktarının 34 milyon TL daha yükseldiğini kaydetti. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Elibaş, tarım üretiminde ve gıda alanında kendi kendine yeterli olmanın tartışılmaz üstünlüğünün özellikle salgın döneminde yaşandığına dikkat çekerek, ”Pek çok ülkede salgın dönemi gıda sıkıntısı yaşanırken, marketlerde ürün sayısı azalıp, temel ihtiyaçlar karşılanmayacak duruma gelirken çok şükür ülkemiz bu tür sıkıntıkarla karşılaşmadı.

Dualarla anıldı

Gebze Hürses, Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gültekin Çelik” Fatih Sultan Mehmet Han çağlara örnek olmuş bir karakterdir. Fatih tarih boyunca genç kuşaklara aktarılacak, aktarılmaya devam edecek” ifadesini kullanırken ”Fatih ile beraber yeni bir çağ açıldı, yeni bir başlangıç yapıldı. İstanbul alınmadan önce kendi kabuğuna çekilmiş fakir bir şehirdi. Yokluk yaşayan bir yerdi. Fatih’in İstanbulu almasıyla bambaşka bir görüntüye büründü” dedi. Bu ahlaksızlardan içimizde de var.

Düşüşe geçti

Demokrat Kocaeli, Kocaeli Tabip odası Başkanı Ömer Ardaman, Türkiye’deki vaka sayılarındaki düşüşe paralel olarak Kocaeli’de de belirli ölçüde düşüş olduğunu ifade ederken, ”Bunda test sayısındaki azalmanın etkisi olsa da, son günlerde hastaneye başvurularda bir azalma olduğunu görüyoruz.” dedi. Bu düşüşün 17 günlük kısıtlamanın yansıması olmadığını kaydetti.

Körfez’i tamamen kaplıyor

Mavi Kocaeli, Marmara Denizi genelinde balıkçıların avlanmalarını durduran deniz salyası, İzmit Körfezi’nde etkisini sürdürüyor. Körfez sahillerinde her geçen gün etkisini arttırarak yayıldığı alanın genişlediği görülen deniz salyası, rüzgarın da etkisiyle Başiskele sahillerini kapladı. Denizin yüzeyini büyük oranda kaplayarak kahverebgiye boyanan ve balıkçı teknelerinin limanlara hapsolmasına genişleyen etki alanı ise havadan görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522