Dolar 32,5559
Euro 34,8662
Altın 2.425,23
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Buğday tarlaları maden sahası oluyor

Başlıklar

Konya Gazete Özetleri ‘Buğday tarlaları maden sahası oluyor’

BBN haber gazetesi ‘Buğday tarlaları maden sahası oluyor’. Ilgın Çavuşçugöl’de tarım arazileri istimlak edilerek maden sahası olarak ilan edildi ve bir işletmeye devredildi. Bölgede kömür ve linyit çıkarılacak.. BBN Haber Genel Yayın Yönetmeni Uğur Özteke bugünkü yazısında konuyu gündeme taşıyarak, ”İnsanların ekili arazileri dozerlerle kürünmüş, Feryatlar ve Allah’a havaleden başka gariplerin yapabileceği bir şey yok. Konya Valiliği Toprak Koruma Kurulu bypass edilmiş, Konya DSİ ve bölgenin feryadı hiçe sayılmış, Ankara’da bu işin normalleştirilmesindeki siyasi gücün gücü karşısında biz de SAyın Cumhurbaşkanımızın 20 yıldır verdiği emeği ve mücadeleyi bir kez daha şöyle bir hatırlayalım ve hatırlatalım istedik o kadar” ifadelerinin kullandı.

Akşehir Postası gazetesi ‘Çeltik ve Yunak’ta şiddetli yağış ve dolu etkili oldu’.Çeltik ve Yunak ilçesinde etkili olan şiddetli yağmur ve dolu ekili alanlara zarar verdi. Çeltik ilçesi Kaşören, Sarıkaya Mahalleleri ve Yunak ilçesine bağlı Sülüklü, Hacıömeroğlu ve Hatırlı mahallelerinde önceki gün etkili olan şiddetli yağış ve dolu maddi hasara yol açtı. Şiddetli yağış ve dolu nedeniyle dereler taşarken, yaşam adeta durma noktasına geldi. Çiftçiler üzüntü yaşarken, yetkililer çalışma başlattı. Maddi hasarın olduğu Mahallelerde; Kaymakamlık, Belediye ve Kara yolları ekipleri çalışmalarını sürdürdü. Konya Büyükşehir Belediyesi Yunak İtfaiye Amirliği’ne bağlı ekipler su baskınlarına karşı mücadele etti. Dolu ve yağışın olduğu mahallelerde hasar tespit çalışmasının başlatıldığı öğrenildi.

Hakimiyet gazetesi ‘Emlakta pandemi vurdu’.

Hükümetten ekonomi adına adımlar. Dünya mart ayında yüzyılda bir görülen salgın ile karşılaştı. İnsanların evlerine çekilmesiyle üretin ve tüketim neredeyse durma noktasına gelmişti. Ancak ülkelerin normalleşme adımları ve vatandaşları rehavete kapılmasıyla hastalığın yeniden güç kazandığı uyarıları yapıldı. Tüm bu süreçte hükümet duran ekonominin yeniden çarklarını döndürmek için peşi sıra adımlar attı. ‘Tarihin en düşük kredi faiz oranlı’. Bu adımlardan belki de en önemlisi piyasayı canlandırmak için tarihin en düşük kredi oranlarıydı. Temmuz ayında düğünlerin yeniden yapılabileceği açıklamasıyla çiftler ve yeni ev sahibi olmak isteyenler düşen faiz oranlarından faydalanmak istese de evlerin fiyatların artması hayal kırıklığına uğrattı. Ev fiyat pandemi sürecinde sürecinde bir miktar düşmüştü ancak düşük kredi oranları sonrası yeniden artması kaşık ile verip kepçe ile alma tabirini hatırlattı.

Cihanbeyli Expres gazetesi ‘Başkan Mehmet Kale; Laf değil iş üretiyoruz’. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, işceyi her alanda gözde projelerle donattıklarını belirterek ”Laf değil iş yapıyoruz” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Cihanbeyli projeleriyle ilgili istişarelerde bulunan Başkan Kale, hizmete il belediyeleriyle yarıştıklarını ve ilçeyi çok güzel bir geleceğe hazırladıklarını kaydetti. Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, yaptığı açıklamada, belediye çalışmaları hakkında bilgi verdi. İlçeyi birbirinden önemli eserlerle donattıklarını ifade eden Başkan Kale, ”Türkiye’nin en geniş coğrafyasına sahip ilçesine, bir ilçe belediyesinin gücünün yettiğinden çok daha fazlasını kazandırıyor, her alandaki hizmetlerimizle iş belediyeleriyle yarışıyoruz.

 

Buğday tarlaları maden sahası oluyor Çumra gazetesi

‘Biz birlikte Çumrada’yız’. Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz. Çumra’nın ilçe oluşunun 94. yılı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajında tarımın, tarihin ve sanayinin şehri Çumra’nın, ekonomi ve kültürel değerleri ile çok zengin bir içeriğe sahip olduğunu dile getirdi. Başkan Oflaz, Çumra’nın her ne kadar 26 Haziran 1926 yılında ilçe olarak yerleşime başlanan bir kent olsa da ilçede yer alan Çatalhöyük ile 9 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz’ın Çumra’nın ilçe oluş tarihi olan 26 Haziran’a dair mesajında yer alan konu başlıkları şu şekilde.

 

Çumra Postası gazetesi ‘Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, İmar komisyonunda sunum yaptı’.İlçemizde çözüm bekleyen sorunlardan İmar konusunda Çumra Belediye başkanı Halit Oflaz, Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonuna katılarak, ‘İMAR REVİZYONUMUZLA’ alakalı son sunum yaptı. Oflaz, konu ile ilgili açıklamada, ”Yaklaşık bir yıldır emek verdiğimiz ‘Çumra İmar Revizyonu’ son halini buldu. Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis gündeminde hazır hale geldi. İmar revizyonumuza destek veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay’a Konya Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ve üyeleriyle birlikte Konya Büyükşehir Belediyesi imar bölümüne teşekkürlerimizi sunuyoruz. Aylardır hep birlikte emek verdiğimiz Çumra Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı ve üyelerine hassaten teşekkürlerimizi sunarım.” Dedi.

 

Ereğli Güneş gazetesi ‘CHP İl Başkanı’ndan Ereğli’ye ziyaret’.

Cumhuriyet Halk Partisi Konya İl Başkanı Barış Bektaş, partisinin Ereğli İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Şubat ayında gerçekleştirilen il kongresinde güven tazeleyerek yeniden yeniden il başkanı CHP İl Başkanı Barış Bektaş, yeni seçilen Ereğli ilçe yönetimi ile tanışmak ve pandemi sürecinde parti tarafından yapılan çalışmalarda ilgili olarak görüş alışverişinde bulunmak için Ereğli ilçe Başkanlığın ziyaret ettiğini söyledi. Parti yönetiminin de hazır bulunduğu ziyaret ile ilgili olarak değerlendirmede bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Veysel Gönülal, pandemi sürecinde vatandaşlara destek olacak çalışmaları gerçekleştirdiklerini belitti ve yapılan parti çalışmalarına katlı sağlayan parti üyeleri ile parti genel merkezi ve il başkanlığı yönetimine teşekkür etti.

Konya Yenigün gazetesi ‘Üreticiyi destekleyecek’.  Damızlık yetişiyor hibe ile dağıtılıyor. Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Damızlık Koç Teke Yetiştiriciliği Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Proje kapsamında, bin 500 başlık Damızlık Koç ve Teke Üretim Merkezi kuruldu. Merkezde küçük baş hayvan sürülerinin ıslahı için yetiştirilen koçlar, üreticilere hibe ile dağıtılıyor. ‘Derdimiz küçükbaş üretimini arttırmak’. Konya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fettah Öztürk, amaçlarının bölgede küçükbaş hayvan üretimini arttırmak olduğunu belirterek, ”Küçükbaş hayvancılıkta yeni bir destekleme modeli olan ve ilk defa bu yıl ödenen sürü büyütme ve yenileme desteklenmesinde Konya öncü oldu.

Konya gazetelerinin yanı sıra ulusal gazetelerin manşetleri de platformumuzda

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522