Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Çalışan çocuk sayısı tam 720 bini geçmiş

Başlıklar

Çalışan çocuk sayısı tam 720 bini geçmiş

BirGünÇalışan çocuk sayısı tam 720 bini geçmiş. Mevsimlik tarım işçisi çocuklar, MEB tarafından da kabul gördü. Mevsimlik tarım işçisi çocukların sayısı 440 bini geride bıraktı. Komisyonda vekilleri bilgilendiren MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Numanoğlu, okulda olması gerekirken işte olup çalışan çocuk sayısının 720 bini geride bıraktığını söyledi. Bunun nedeninin yoksulluk olduğunu da ifade etti.

Kanal için suç duyurusunda bulunun

KararDavutoğlu: Marmara yoksulluğa mahkum olmasına rağmen Kanal İstanbul’u yapmak istiyor. Bu aynı zamanda bir hukuk cinayeti. Köprünün yapım ihalesi yok. Cumhurbaşkanı da bürokratlar da suç işliyor. Hala devlet tecrübeleri varsa bu işin içinde olan bakanları, bürokratları suç duyurusunda bulunsun. Peker’in iddiaları Japonya’da bile konuşuluyor. Erdoğan inadına sustu. AK Parti’nin onurunu düşünüyorsanız Gazi meclisin onuru için konuşsun.

10 Millet bahçesi bugün açılacak

Milat, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Türkiye’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak için 81 ilde yapımına başlanan millet bahçelerinde 10 tanesinin açılışı bugün Dünya Çevre Günü’nde Başkan Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Vatikan insanlığa karşı suç işledi

Milli Gazete, Kanada’da bir grup hukukçu, ilke gündeminin yeniden bir numaralı maddesi haline gelen yatılı kilise okullarında kaybolan çocuklar konusunu Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşıdı. Başvuruda Uluslararası Ceza Mahkemesi’nden (UCM) Kanada hükümeti ve Vatikan’ın insanlığa karşı suç işlemekten soruşturulmasını resmen talep etti.

Pazara gelsinler gerçek enflasyonu görsünler

Sözcü, TÜİK mayıs enflasyonunu %0.89 olarak açıklandı. Ancak çarşı-pazar yanıyor. Bunu da İYİ Partili Dikbayır’ın araştırmasını ortaya koydu. Buna göre mayıs enflasyonu yüzde 2.82… Dikbayır durumu şöyle özetledi: ”Geçim yükü ağırlaşıyor. Pazarcı, ‘Yarım karpuzu bile alamayanlar var’ diyor. Çöpten gıda toplayanlar artıyor.

Aşılamada kritik rakam aşıldı

TürkGün, Ülke genelinde uygulanan aşı miktarının 30 milyon dozu geçtiği belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Nüfusumuzun üçte birinden fazla doz aşı uygulanmış oldu. Nüfusumuzun üç katından fazla doz aşı için anlaşmamız var. Yarın, bugünden daha güzel olacak. Bu güce güvenin” dedi.

Sanatçı ve çiftçiye büyük destek

Türkiye, Erdoğan Zonguldak’ta maske fabrikasının açılışında yeni pandemi desteklerini açıkladı. 31 bin sanatçıya 250 milyon lira destek vereceğiz. Tiyatro sektörüne 25 milyon lira turne katkısı sağlayacağız. Kuraklığın oluştuğu bölgelerde çiftçilerin kredi borçlarını erteliyoruz. Kuraklık sigorta hasar ödeme oranını yüzde 80’e çıkarıyoruz. Dekara yüz liraya kadar hububat desteği vereceğiz.

Vatandaş gülmeyi unuttu

Yeniçağ, Desteksiz kapanma ile vatandaşa dayatılan umutsuzluk, memur, işçi ve üreticinin pandemi döneminde yalnız bırakılması milletin yüzünü gülmez hale getirdi. Geçim zorluğu intiharları artırdı, 22 milyon icra dosyası derdest durumda, 29 bin esnaf, 2700 şirket kepenk kapattı.

Annelerimizi yürekten destekliyoruz

Akit, Diyarbakır HDP il binası önünde 641 gündür evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ”Analarımızı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu anlamlı mücadelede imkanlarımızla ve yüreklerimizle desteklemeye devam edeceğiz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522