Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Çalışanların ekmeğiyle oynadın mutlu musun?

15 Nisan Çarşamba 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Çalışanların ekmeğiyle oynadın mutlu musun?

Korkusuz, İYİ Parti lideri Meral Akşener, artan vakalar üzerinden iktidarı eleştirdi. Akşener, ”Millet aşı beklerken Libya’ya 150 bin aşı gönderip, caka satmaya utanmıyor musun? hiç mi Allah’tan korkmuyorsunuz?” diye sordu. Rusya’nın Türkiye’ye seyahat yasağı getirmesine de dikkat çeken Akşener şöyle devam etti: ”Lebalep kongreler yapıp, virüse davetiye çıkardılar. Türkiye dünyada en çok vaka görülen ülke oldu. Sen doktor musun? Neden kararı bilim insanlarına bırakmıyorsun? ülkeler birer birer Türkiye’ye uçuşlarını durduruyor. Çalışanların ekmeğiyle oynadın mutlu musun?

Aşı için ikna timi

Akşam, Başkan Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından ”Aşı sırası gelenlerin bu imkanı derhal değerlendirmelerini istiyorum” çağrısından sonra, sırası geldiği halde aşı olmayanların ikna edilmesi ve aşılanmaları için aile hekimleri öncülüğünde ekipler oluşturuldu. Bu ekipler, evlerinde ziyaret edecekleri vatandaşlara neden aşı olmadıklarını soracak, aşının koronavirüse karşı koruyuculuğunu anlatacak. Bu ziyaretlerde ikna olanlar da sistemden randevularını alarak sağlık kuruluşlarında aşılarını olacak.

Beklentilerde anlık değişim

Analiz, Birçok otel, özellikle şehir otellerinin geçici molaya devam ettiğini söyleyen Erersin, ”İstanbul ve ülke ortalamasına baktığımızda kapalı olanlar da dahil edildiğinde tek haneli doluluklardan bahsedebiliriz. Turizme yönelik beklentiler, öngörüler artık günlük, hatta anlık olarak değişebiliyor” dedi. Sektör için 2022, gerçek anlamda açılmış ve 2019’u yakalama ihtimali olan bir yıl olacağını söyledi.

Kurumlardan çözüm çıkmıyor

Aydınlık, Platform Başkanı Ömer Sarı, görüşmede çiftçilerin yaklaşık 2 yıldır para kazanmadığını belirtti. Ürünlerini maliyetine veya zararına sattıklarını belirten Sarı, çiftçilerin birçok bankaya ve ilaç, gübre aldıkları esnafa borcunun biriktiğini söyledi. Sarı, sorunlarının çözülmesi için 6 ayda 10 kez Ankara’ya geldiklerini fakat hiçbir kurumdan çözüm bulamadıklarını ifade etti ve ekledi: Cumhurbaşkanı ile görüşmek istiyoruz! Çalışanların ekmeğiyle oynadın mutlu musun?

900 kişiyi evsiz bıraktı

Diriliş Postası, Başkentin en gözde ilçelerinden Çankaya’da istinat duvarı ihmali tam 900 kişiyi evinden barkından etti. CHP’li Çankaya Belediyesi Yapı Denetim Müdürlüğü’nün, faciadan önce kendilerini uyaran bir vatandaşın dilekçesine ”Mevcut binanıza herhangi bir zarar verecek unsura rastlanmadı” cevabı verdiği ortaya çıktı. Evsiz kalan Açelya Apartmanı mağdurlarına bir darbe de çevrede bulunan kiralık daire sahiplerinden geldi. Yaşanan mağduriyeti fırsat bilen ev sahipleri kiraları 400-500 lira kadar artırdı.

Esnafın dayanacak gücü kalmadı

Doğruhaber, Bir yılı aşkın süredir koronavirüs salgını ile mücadele eden esnaf ve sanatkarların artık dayanacak gücünün kalmadığını belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ”Bir yılı aşkın süredir büyük sıkıntı yaşayan, iş yerleri kapalı olan ve faaliyetleri sınırlandırılan esnafımız kontrollü normalleşme süreci ile birlikte tam rahat nefes alacak derken vaka sayılarının artması sebebiyle yeni bir kapanma ile karşı karşıya. Kira, elektrik, su, sosyal güvenlik primleri, vergiler ve kredi borçları biriken esnafımızın artık dayanacak gücü kalmadı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522