Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor

Başlıklar

Ayrıntılı haber gazetesi Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor

”Mücadelede ikinci dönem”. Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ”Koronavirüsle mücadelenin ikinci dönemindeyiz. Riskin devam ettiği ortadan kalkamadığı dönemdeyiz. Bu dönemin hayat tarzı kontrollü sosyal hayattır.” ifadelerini kullandı. Bakan Koca, sosyal mesafe kuralını ise kontrollü sosyal hayatın bir diğer gereği olduğunu işaret etti.

Anadolu gazetesi ” Park ve sahillere denetim”. Salgın sebebiyle haftalardır devam eden seyahat yasağı normalleşme takvimi doğrultusunda gevşetilecek. Bayram sonrası korona virüs vaka verileri de dikkate alınarak parklar ve sahiller denetimli olarak ziyarete açılıyor. Nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bu illerde önümüzdeki bir hafta yeni vaka ve ölüm sayılarına bakılarak adım atılacak. 15 şehirde giriş-çıkış yasakları 3 Haziran’da kısmen kaldırılacak. Ancak seyahat izin belgesi çıkarılacak.

Damga gazetesi ” Eğlence mekanları kapalı olacak”. 20 Yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasının 18 yaşa indirildiğini açıklayan Erdoğan, ”0-18 yaş grubu çarşamba ve cuma günleri 14 ve 20 arasında çıkmaya tabi olmayacak. 1 Haziran itibariyle restoran, kaf pastane, çay bahçeleri ve kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 20’ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence ve nargile mekanları bu kapsamın dışındadır. Plajlar milli parklar ve bahçeler belirlenen 1 Haziran itibariyle faaliyet geçecek. Müze yerleri de bu tarihte açılıyor.

Günboyu gazetesi ”Sürücü kursuna virüs düzeni”. Türkiye’de korona virüs vakalarının görülmey başlandığı mart ayında okullarla birlikte kapatılan sürücü kursları, yeniden açılıyor. 1 Haziran’da eğitimlerin tekrar başlaması öngörülen kurslarda hazırlıklar yapılıyor. Ehliyet almak için başvuran sürücü adayları, 10’ar kişiliğe düşürülen dersliklerde temas edilen streç filmle kaplandığı araçlarda eğitim görecek.

İstanbul gazetesi Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor

”Her yer dezenfekte edildi”. Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor. Tarihi Kapalıçarşı 1 Haziran’da kontrollü olarak eski günlerinde dönüyor. Korona virüs sebebiyle 24 Mart’ta ziyaretçi girişine kapatılan tarihi çarşıda dükkan sahipleri işyerlerinde son hazırlıklarını yapıyor. Belediye ekipleri ise çarşının her tarafını dezenfekte ediyor, temizliyor. Vatandaşa hazır halde getiriyor. Söz konusu çalışmalar hakkında açıklama yapan Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kurtulmuş, kontrollü bir şekilde Kapalıçarşı’nı eski günlerini göreceğini belirtti.

İstiklal gazetesi ”Özel tatil kredisi sağlanacak”. Koronavirüs salgını sürecinde açıklanan destek paketlerine yenileri eklenirken, vatandaşların birçok alandaki ihtiyaçları için finansman sağlayacak kredi paketleri hazırlandı. Kamu bankalarının sağlayacağı kredilerle beyaz eşyadan konuta kadar uygun maliyetli kredi verilecek. Konut kredisine bugüne kadar uygulanan en düşük faiz oranının geçerli olacağı bir paket hazırlandığı belirtilirken, turizm sektörünün desteklemek amacıyla da yaş gruplarına özel tatil kredileri sağlanacak.

İttifak gazetesi ”10 milyar avroluk 48 proje 25 ilde hayata geçirilecek”. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı programı kapsamında 25 ilde hayata geçirilecek yaklaşık 1 milyar avro yatırım tutarlı 48 projeden 30’unun tamamlandığını bildirdi. Projeler sayesinde 12 milyon vatandaşın içme suyu temini, artık su arıtma ve katkı atık bertarafı gibi çevre ve altyapı hizmetlerinin eksiksiz sağlanmış olacağını vurgulayan kurum ”Çevreyi ve tabiatı bir emanet olarak görüyoruz.

Vatan gazetesi ”Koca’dan uyarı”. Bakan Koca, ”Bugünlerde adımlarımız ölçerek atalım, Risk, devam ediyor. Sosyal mesafeyi  1,5 metrekare tutmak için dikkatli olalım, maskeyi kuralına uygun şekilde takalım. Maske ve sosyal mesafe, iki tedbir birlikteyken tam tedbirdir. Riskin nereden geleceği hiç belli olmaz. Maskeyle yetinmeyelim dedi.

Son-An gazetesi Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor

”Ekonomiye güven normalleşme süreciyle toparlandı”. Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor. Ekonomi yönetiminin hayata geçiridiği teşvik mekanizmaları ve yeni tip korona virüs ile mücadele kapsamında başlayan normalleşme sürecinin etkisiyle mayın ayında toparlanan ekonomik güven endeksinde, yükselişlerin devam etmesi bekleniyor. Çin’den tüm dünyaya yayılan Kovid-19’u engellemek için alınan önlemler, küresel ekonomiyi durma noktasına getirirken bu durum açıklanan verilerde de kendini gösteriyor.

Son Saat gazetesi ”Ekvador’da korona kesintileri halkı sokaklara döktü”. Salgın ile mücadelede hükümetin kesintiler gerçekleştirerek kemer sıkma politikası uygulamayıtercih etmesi Ekvador halkını sokaklara döktü. Başkent Quito’da yaklaşık 2 bin kişi hükümet karşıtı eylem düzenledi. İşi sendikaları ve sosyal organizatörleri tarafından organize edilen eyleme katılan göstericiler, maskeleri ve bayrakları ile sokaklarda yerlerini aldı.

Tünaydın gazetesi ”Renklerin mükemmel sinerjisi”. Koronavirüs süreci nedeniyle zor günlerden geçen mobilya sektörü toparlanma sinyallerinin ilk işaretlerini vermeye başladı. Baharı evlerine getirmek isteyenler ise bu fırsatı değerlendirmeye başladılar bile. Siz de evinize, baharı getirmek istiyorsanız, ev tekstillerinden, boyalardan, duvardan, aksesuarlardan, halılardan ya da çiçeklerden birini veya bir kaçını seçerek işe başlayabilirsiniz.

Yeni çağrı gazetesi ”Asansörler ayakla çağrılacak, hava NASA sistemi ile temizlenecek”. Korona virüs tedbirleri kapsamında geçici bir süre ziyarete kapalı olan alışveriş merkezleri faaliyetlerine başladı. Yeni normal hazırlıklarının devam ettiği alışveriş merkezilerinde, asansörler ayak pedalları ile kontrol edilirken, havalandırma için NASA’nın uzay istasyonu sistemi uygulanacak.

Yeni devir gazetesi Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor

”ABD’de tansiyon yükseliyor”. Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor. ABD’nin Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde 46 yaşındaki George Floyd adlı siyahi vatandaşın polis tarafından öldürülmesinin yankıları sürüyor. Yaşanan olayın ardından başlayan protestolar yağma olayına dönüştü. Kentte polis ile protestocular çatışmaya devam ederken, diğer yandan dükkanlar yağmalanmaya başladı. Dükkan sahipleri ise yapmaya karşı silahla önlem alırken, bir kişinin yağmalamaya çalıştığı dükkan sahibi tarafından vurulduğu bildirildi.

Yeni söz gazetesi ”Cami ve cemaatle namaza hasret bitiyor”. Kovid-19 önlemleri kapsamında 16 Mart’Ta camilerde toplu ibadet ve faaliyetlere ara verilmesiyle Türkiye’deki tüm cami ve mescitler tarihi bir sessizliğe büründü. Yaklaşık 2,5 ay boyunca cemaatinden uzak kalan camiler, gün içinde münferit olarak ibadetlerini yerine getirmek isteyen az sayıda vatandaşa ev sahipliği yaptı. Ayrıca, bu süreçte cuma günleri ve kandillerde camiler kapalı tutuldu.

 

29 Mayıs Cuma Gazete Özetleri

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522