Dolar 32,3402
Euro 35,1978
Altın 2.247,26
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 13°C

ÇAYKUR’a işçi alımında şaibeli kura çekimi

16 Nisan Cuma 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

ÇAYKUR’a işçi alımında şaibeli kura çekimi

Korkusuz, Sosyal medyada dolaşan bir videoda, Çaykur’a alınacak 500 işçi için yapılan kurada hile yapıldığı iddia edildi. ÇAYKUR’a işçi alımında şaibeli kura çekimi. Kurayı gerçekleştiren görevlilerin çektiği ramakları masada duran kağıda baktıktan sonra geri attığı, bazılarının ise sesli okunduğu görüldü.. CHP’li vekil A. Mahir Başarır videoyu paylaşarak ”AKP listesinde ismi olanlar kabul, yoksa olmadı bir daha! Rezillik!” dedi. Çaykur Genel Müdür Yrd. Erdinç Hatinoğlu,” Alımları İŞKUR aracılığıyla yapıyoruz. Çekilişi onlar organize ediyor” dedi…

Yaptırım yanlış İsmail’e

Akşam, Cep telefonu ticareti yapan amca-yeğen, Şanlıurfa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan ve aynı isimleri taşıyan kardeşler nedeniyle 1.5 yıl önce listeye girdi. Amca ve yeğenin tüm finans işlemleri de bloke edildi. Mağdur olan Bayaltunlar’ın avukatı Halil Uzun, ABD’de Akşam’a konuştu: ”Ankara’dan sonra ABD’de de Hazine Bakanlığı’na dilekçelerimizi verdik. Müvekkillerimin, atfedilen suçlarla hiçbir ilgisi yok.”

Santral kurulacak

Analiz, Olpak, ”Dibeybe, ‘Biz yarım kalan projelerin tamamlanmasını arzu etmiyoruz, onları zaten tamamlayacaksınız ama önümüzde çok ciddi başka projelerimiz var. Öncellikle Türkiye ile çalışmak istiyoruz. Sadece merdivenin basamaklarını birer birer çıkmak gerektiğinin de farkında olalım’ dedi.” Olmak, ”Ankara’da imzalananların dışında enerji üretimi alanında imza aşamasına gelmiş başka anlaşmalar da var.

Kriptolar sayıca daha fazla

Aydınlık, Yüksek gizlilik  yöntemiyle kurulan ” askeri mahrem yapılma”, darbe girişiminden sonra tespit edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı bu yapılanma ile ilgili ”TSK içine sızmış ve hala deşifre edilemeyen mensuplarının sayıca, darbe girişimine katılanlara oranla daha fazla olduğu” tespitini yapıyor. FETÖ ile mücadelenin bir milli güvenlik politikasına dönüştürülmesi ve ideolojik esasların belirlenerek ”Kırmızı Kitap”a yazılması gerektiğini belirtiliyor. ÇAYKUR’a işçi alımında şaibeli kura çekimi.

Hukuksuz kelepçe 

Cumhuriyet, Montrö ve ”cüppeli amiral” açıklamaları nedeniyle adli kontrol uygulanan emekli amirallerden Kezek, Mengi ve Erdağ’a elektronik kelepçe takıldığı, diğer isimlere de bildirim yapıldığı öğrenildi. Ev hapsi kararı olmamasına karşın kelepçe takılmasına tepki gösteren emekli amiraller, ”insan onurunu zedeleyen” uygulamaya itiraz edecek.

Reklama mı harcadınız

Diriliş Postası, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İmamoğlu yönetiminin borçlanma taleplerine İBB Meclisi’nde engel olunmadığını söyledi. İBB’nin 75,5 milyar TL bütçesi olduğuna dikkat çeken Kabaktepe, ”Peki, bu kadar parayı atmadığınız temellere mi, yoksa reklam filmlerine mi harcadınız?” diye sordu. Kabaptepe, 2 yıla yaklaşan görev sürecinde tatilleri ve kayak keyfiyle gündeme gelen CHP’li İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin yeni bir tek eserinin bulunmadığına dikkat çekti.

Kentsel Dönüşüm mü? Rantsal Dönüşüm mü!

Doğruhaber, Göreve geldikleri günden bu yana heykel açılışlarının dışında hizmet üretmeyen CHP’li belediyeler halkı mağdur etmeye devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim öncesi kentsel dönüşüm sözü verdiğini ancak yerine getirmediği gibi kendilerini mağdır ettiğini belirten Eyüpsultan Yeşilpınar Mahallesi sakinleri, kış gününde elektrik, su ve doğalgazlarının da kesilerek büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek mağduriyetlerinin giderilmesi çağrısında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522