Dolar 32,3625
Euro 34,9657
Altın 2.326,25
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Çevre ortak meselemiz

Başlıklar

Çevre ortak meselemiz

MilatÇevre ortak meselemiz. Deniz kirleten müsilaj sorununu çözmek için talimat verdiğini belirten Başkan Erdoğan, ”Başta Marmara olmak üzere, bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız. Belediyelerden özel sektöre ortak gayretle bu sorunu çözeceğiz. Biz bunu Haliç’te nasıl yaptıysak denizlerde de yapacağız” diye konuştu.

288 vekil zan altında

Kararİçişleri Bakanı’nın ”Sedat Peker’den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi” iddiası iki haftadır açıklığa kavuşturulmadı. Kamuoyunda AK Partili bazı vekillerin ismi dillendirilirken Soylu sözünü ettiği kişinin ismini açıklamadı. Meclis Başkanı ”Açıklayacak olan ben değilim” diyerek İçişleri Bakanı’nda belge istedi. ”Meclisteki 288 AK Partili vekil zan altında. Yargı bu lekeyi temizlemek için daha fazla beklememeli” çağrıları yapıldı.

Kime elini uzatsan büyük borç sahibi

BirGün, Ekonomik kriz ve salgın nedeniyle gün geçtikçe yoksullaşan yurttaşlar çareyi yüksek faize rağmen kredi çekmekte buluyor. Dar gelirlisinden emeklisine, küçük esnafından çiftçisine milyonlarca kişi bankaların kapılarını arşınlıyor. Salgının başından bu yana açıklanan ekonomi paketlerindeyse özellikle kamu bankalarını kredi vermeye zorlayarak piyasaya para pompaladı.

Aynı sahayı 3 kez müjdelediler, zammı 25 kez gazladılar

Evrensel, Cumhurbaşkanı Erdoğan 135 milyar metreküplük yeni doğal gaz keşfini müjdelerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ından cevap geldi. İktidar aynı sahayla ilgili art arda 3 kez müjde verdi. Sıkıştıkça Sakarya Gaz Sahası’ndan matruşka gibi müjdenin içinden müjde açıklıyorlar. İlk müjdeden sonra 25 kez de enerji zammı yapıldı dedi.

Direnişten terörist çeteye bir hafta süre

Doğruhaber, Özellikle sivil bölgeleri hedef alarak Gazze’yi günlerce vahşi bir şekilde bombalayan işgalci teröristler, Gazze’nin yeniden imarı için Katar’dan gelecek olan yardımları esirlerin bırakılması şartına bağlamaya çalışmakta. Direniş gruplarının, işgal rejimine bu ısrarından vazgeçmesi için bir hafta mühlet verdiği ve aksi taktirde saldırıların tekrar başlayacağı şekilde tehdit ettiği iddia edildi.

Madende %101 büyüme

Diriliş Postası, Enerjide her alanda büyüme adımları atan Türkiye, maden sahasında da büyük ivme yakaladı. Ekonomiye yıllık 40 milyar dolarlık katkısı olan maden sektörü, 2021 Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüze %101,3 büyüme kaydetti. İlk 5 aylık ihracat rakamı ise 2,32 milyar dolara yükseldi.

Mafya-siyaset iç içe

Cumhuriyet, Çete lideri Peker’e yönelik ilk operasyonları yapan eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Saçan, Peker’in videolarından kendisine yol verildiğinin açıkça anlaşıldığını belirtti. Peker’in kendisi hakkındaki gizlilik kararlı dinlemeleri bildiğini belirten Saçan, ”Devletti hala bağlantıları var. AKP’deki çekişme, mafyöz yapı üzerinden ortaya çıkıyor” dedi.

‘Üretiriz, güçlüyüz kahramanız başarırız’

Aydınlık, Kurultay’ın kapanış konuşmasını Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek yaptı. Kooperatifin en kutsal şirketi olduğunu, emekçi, emek ve yaratıcılığın birleştiğini belirten Perinçek, ”Yeni bir dünya doğuyor. Dünya kadınlaşmak zorunda. Kahraman kadınlar dönemine giriyoruz” diye konuştu. Kurultaya katılan kadın kooperatifi temsilcileri de yaşadıkları sorunları anlattı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522