Dolar 32,5154
Euro 34,8500
Altın 2.429,09
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Çin’in arama motoru çip üretme hazırlığında

11 Şubat Perşembe 2021

Başlıklar

Çin’in arama motoru çip üretme hazırlığında

Dünya, Çin’in teknoloji devlerinden arama motoru Baidu’nun bir çip şirketi kurma hazırlığında olduğu öne sürüldü. Çin’in arama motoru çip üretme hazırlığında. ABD’li yayın kuruluşu CNBC’ye konuşan kaynaklar, Baidu’nun yeni kuracağı şirket için sermaye arayışında olduğunu, Çin’de birçok yatırımı bulunan risk sermayesi şirketleri GGV ve IDG Capital’in de kurulacak şirkete yatırım yapma konusundaki görüşmelerde yer aldığını söyledi.

İktidar, sorunların gündeme taşınmasını engelliyor

Evrensel, Siyaset Bilimci Gülçin Karabağ Erdoğan’ın 2023’te Ay’a ayak basılacağına dair açıklamasını ”Siyaset alanının daraltılıp siyasal iktidara alternatif olabilecek yeni siyaset biçimlerinin oluşmasının önüne geçmek” şeklinde değerlendirdi. Karabağ, ”Tüm platformları bloke eden bu yönetim sistemi, Türkiye’nin ivedilikle çözüm bekleyen sorunlarının gündeme taşınmasını engellemekte” dedi.

Ülkenin umudunu çaldılar

BirGün, Ekonomi’yi batıran, halkı salgınla baş başa bırakan iktidarın politikaları krizi buhrana dönüştürdü. Pahalılık artarken son olarak simidi fiyatı 2.5 TL’ye yükseldi. İşsizlik oranı da umudunu yitirdiği için iş arayamayanların sayısı da rekorlar kırıyor. TÜİK’e göre işsizlik oranı yüzde 12,9’a çıktı. iş arayanların sayısı 4 milyonun üzerinde, İş bulma ümidi olmadığı için aramaktan vazgeçenlerin sayısı bir yılda yüzde 134 artarak 1 milyon 674 bine ulaştı.

Bu rehavet üçüncü dalgaya davet

Karar, Mutasyonlu virüsün 23 ile yayılmasıyla vaka tablosundaki yukarı yönlü gidiş hızlandı. Akdeniz, Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, kentte ingiltere varyantının tespit edildiği açıklandı. Çin’in arama motoru çip üretme hazırlığında. Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, hafta sonu oluşan kalabalıkların hafta içindeki artışları tetiklediğini söyledi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de ”Katlanarak artış var. Bu süreçte salgının daha büyük bir dalga şeklinde karşımıza çıkması mümkün” dedi.

Etkili kar yağışı geliyor

Milat, Meteoroloji uzmanlarının tahminlerine göre cuma günü başlayacak ve tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak soğuk hava dalgasındaki kar yağışının günlerce sürmesi bekleniyor. Sıcaklığın 15 derece düşeceği ve kar yağışının 1987, 2002 ve 2004’teki gibi etkili olacağı belirtiliyor.

Ankara dışına çıkmaya zorlanıyorlar

Milli, Çin yönetimi tarafından Doğu Türkistan’da yapılan zulümleri protesti etmek için aylardır birçok eyleme imza atan Türkiye’deki sığınmacı Doğu Türkistanlılar, önceki gün Ankara’da Çin Büyükelçiliği önünde oturma eylemine başlamıştı. Birkaç gün oturma eylemi düzenleyen eylemciler, dün polis zoruyla başka bir bölgeye alınmak istendi. Doğu Türkistanlılar gitmek istemeyince de polis ekipleri, eylemcileri polis merkezine götürerek gözetim altında tuttu. Daha sonra bırakılan Doğu Türkistanlılar, kalacakları otele geçti.

Cesetleri camilere sokulmasın demek fikir özgürlüğüymüş

Sözcü, Sözcü yazarı Yılmaz Özdil için, ”Öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın” diyen Yalova Üniversitesi İslamı İlimler Fakültesi öğretim üyesi Ebubekir Sifil hakkında savcılık takipsizlik verdi. Savcılığın kararında, Ebubekir Sifil’in ”Fikir özgürlüğü çerçevesinde eleştiri hakkını kullanması dışında, atılı suçları işlediğine dair soyut iddiadan başka bir delil olmadığı” gerekçe gösterildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522