Dolar 32,3364
Euro 35,1586
Altın 2.245,42
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 12°C
Cum 13°C

Cinsel Sağlık Sorunları ve Tedavisi

Erkek ve kadınlarda çeşitli sebeplere bağlı cinsel sağlık sorunları baş gösterir. Psikolojik ve fiziki olarak birçok farklı etkisi olsa da temel nedenler psikolojik kökenlidir. Bunlardan biri olan cinsel isteksizlik; temel olarak bir psikolojik rahatsızlıktan kaynaklanır. Nadir olarak prostat, hormonlar gibi fiziki kaynaklı olabilir.

Başlıklar

Cinsel İsteksizlik Nedenleri

Kaygı ve korku en temel isteksizlik nedenidir. Çevre baskısı, yetersizlik duygusu, cinsel hayatta mutsuzluk, partneri tatmin edememe korkusu, erken boşalma ve iktidarsızlık korku ve kaygıyı tetikler. Bu durumun üstesinden gelmek için partner ile ortak çalışma ve pozitif enerji yüklemesi şarttır.

Bunun dışında sorun ileri dönük devam ediyorsa uzmanlardan yardım alınması gerekir. Bunların dışında obezite, stres, diyabet hastalığı, ten uyumsuzluğu, bel soğukluğu gibi problemler isteksizliğe neden olur. Cinsel terapi danışmanlarının kapısını çalan çoğu kesim ise evlilerden oluşur.

Böylelikle evlilikte cinsel sorunlar daha çok göze çarpar. Eşler arası uyumsuzluk, aşk ve sevgi eksikliği, beklenti, yaş araları gibi faktörler isteksizlik yaratır. Kadınlarda durum daha fazla gözlemlense de erkeklerde cinsel isteksizlik nedenleri halının altına süpürülmüş bir vaziyettedir. Gizlenen cinsel problemler ileri de daha büyük olumsuzluklara yol açar.

Cinsel İsteksizlik Tedavisi

Cinsel isteksizlik tedavisi olan bir psikolojik rahatsızlıktır. Özel hayatın bir kabus olmaması ve evlilikler arasında bir yıkım olmaması için tedavi alınması şarttır. Üremenin sağlanabilmesi ve zaruri olan ihtiyacın giderilmesi için uzman destekli bir tedavi yolu izlemek en doğru karar olacaktır. Bunun için ilk olarak psikoloğu kapısı çalınır. Eğer psikolojik bir neden yoksa dahiliye ve üroloji bölümüne sevk yapılır. Erken yaşlarda olan cinsel isteksizlik problemi büyük sorunlar teşkil eder.

Evlilerde çocuk yapmak konusunda sıkıntı oluşturur ve partnerin de isteksiz olmasına yol açılır. İlk olarak cinsel doyumsuzluk ve problem yaşayan bir bireyin ruh sağlığı buna bağlı olarak bozulabilir. Tedavi sürecinde eşler ve partnerler birbirine saygılı ve sabırlı olması sürecin olumlu ilerlemesi için şarttır. Herhangi bir fiziki problem bulunamadığı takdirde altta yatan psikolojik faktörler araştırılır.

Böylece tanı koyularak tedaviye başlanır. İsteksizlik var ise bunu toplumla paylaşmaya ve bu sebeple tedavi almaya utanan erkekler için tedavi süreci son derece olumsuz ilerler hatta tedavi almayı kabul etmezler. Bu da isteksizliğin sonsuz bir sarmal içine girmesine, asla tedavi edilememesine yol açar. Oysa ki toplum baskısı ve eşler arası sabırsızlık destek olamama isteksizliği tetiklemektedir.

Bu nedenle ilk olarak ruhsal sorunları ortadan kaldırarak tedavi yoluna gidilmeli, fiziki sorunları da doktor gözetimi altında tedavi olunması gerekir. Hekimin vereceği reçete önderliğinde eş ve partner desteği ışığında eskisinden de mükemmel bir cinsel hayata kavuşmak olağandır. Bu yüzden çekince ve tereddüt etmeden tedavi yoluna gitmek mutlu bir hayatın vazgeçilmez yoludur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522