Dolar 23,3834
Euro 25,1530
Altın 1.474,46
BİST 5.626,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Az Bulutlu
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Paz 25°C
Pts 24°C
Sal 25°C
Çar 27°C

Çocuklar ölüme yüzmesin

Başlıklar

Gazete Özetleri Çocuklar ölüme yüzmesin

Akşam Gazetesi Çocuklar ölüme yüzmesin. Adana kent merkezinden geçen sulama kanallarında yaşam nöbetine başlayan polis ekipleri, özellikle çevre mahallelerdeki evleri ziyaret etti. Polisler çocuklarla bizzat görüşerek, onları sulama kanallarındaki tehlikelere karşı uyarmaya başladı. Polisler, çocuk ve gençlere ”Güvenli olmayan sulara girmeyin, sonsuzluğa yelken açmayın” diyor. Evlerin yanı sıra kahvehaneleri de ziyaret eden ekipler, el ilanları ve broşürlerle ‘Çocuklarımız ölüme atlamasın’ mesajı veriyor.

Korkusuz Gazetesi ”Ayasofya’da 3 bin kişiye korona bulaştı”. Camiye dönüştürülen Ayasofya’daki ilk cuma namazına, yurdun dört bir yanından on binlerce insan katılmıştı. Hacettepe Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sarp Üner, Ayasofya’daki bu kalabalığın, binlerce kişiye virüs bulaştırdığını dile getirdi. Doç. Üner, yaptığını hesabı şöyle anlattı: ”Cumhurbaşkanı namaza 350 bin kişinin katıldığını söyledi. O gün orada belirtisi olmayan bin civarında hasta vardi. Basit bir bölme çarpmayla bu hastaların bulaştırma kat sayısını da düşünürsek 2-3 bin kişiye hastalığı bulaştırdılar. O bulaşma İstanbul’daki vakaları artıracaktır.

Analiz Gazetesi ”Döviz ve altına giden kredi yolları kesilmeli”. Analiz Gazetesi Manşet. Piyasalarda gerçekleştirilen son agresif işlemler pandemide ekonominin canlı kalması için Merkez Bankası ve kamu bankalarının genişleme politikalarıyla oluşan kredileri spekülatif yatırım fırsatı olarak kullananları engelleyici yeni düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Birçok uzman, söz konusu kötü niyetli çevrelere TCMB ve BDDK’nin elinde sınırsız derecede piyasaları regüle edici araçların olduğunu ve ülkenin parasal değerleriyle oynanmasına müsaade edilmeyeceğinin kabul ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Aydınlık Gazetesi

”Rizelilerin Beklentisi”. Çocuklar ölüme yüzmesin. Çay kanunu çıkmalı”. Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz, politikaların tutarsız olduğuna dikkat çekti. Öksüz üçüncü sürgüde açıklanacak kotada üreticinin mağdur edilmemesini umduklarını belirtti. Saadet Partisi İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar, özel fabrikaların yoğun dönemde alım fiyatlarını ciddi oranda aşağı çektiğini söyledi. İyi Parti İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık da, ”Çaykur’un en üst kapasitede günlük olarak vatandaşın çayını alma kabiliyeti olmalı” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi ”Bizi bölmek isteyecekler”. CHP lideri Kılıçdaroğlu, kurultayda belirlenen yeni PM’nin ilk toplantısında örtülü olarak Muharrem İnce tartışmalarına değindi. Dört koldan üzerlerine gelineceğini belirten Kılıçdaroğlu, ”Bize her türlü iftirayı atacaklar. Bizi bölmek, parçalamak isteyecekler ama unutulmasın: CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalesidir” dedi. Ekonomiyi batan gemi Titanik’e benzeten Kılıçdaroğlu, ”Sayın Erdoğan, hala bu milleti seviyorsan, perişan olmasını istemiyorsan ilk yapacağın iş, o sosyete damadın işine son vermektir.

Doğru Haber Gazetesi ”Toplumun milli manevi değerlerinde yozlaşmaya sebep olmaktadır”. Şiddetin gerçek sebeplerine inilmediği için sözleşmenin çözüm sunmakta başarısız kaldığını dile getiren Şaştım, ”Bilakis sözleşme, toplumsak cinsiyet eşitliği, cinsel yönelim, gelenek, din ve benzeri referansların kökünün kazanması gibi kavram ve düzenlemelere yer vermek ve bunların uygulanmasını dayatmak suretiyle toplumda ayrışmaya, kadın-erkek ilişkilerinde çatışmaya, ailede erozyona, toplumun milli manevi değerlerinde yozlaşmaya sebep olmaktadır.” değerlendirmesinde bulundu.

Evrensel Gazetesi Çocuklar ölüme yüzmesin

”Önlem alınmazsa kontrolden çıkar”. Çocuklar ölüme yüzmesin. İzmir Tabip Odası Başkanı Lütfi Çamlı, koronavirüs pozitif vaka sayılarında yoğun bir artış olduğunu belirterek, ”Azil önlem alınmazsa salgın kontrol edilemez” uyarısında bulundu. Bayramda yaşanan hareketliliğin vakaları artırmasının sürpriz olmayacağını dile getiren Çamlı, Bilimsel veriler ışığında yeni tedbir ve kısıtlamalar gündeme gelmeli” dedi.

Birgün Gazetesi ”Hazine dövizle borçlanıyor”. Birgün Gazetesi Manşet. Döviz kurumundaki tarihi rekorun ardından halkın, istifasını istediği Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, iktidar ve yandaşları pembe tablolar çizse de resmi veriler aksini söylüyor. Bakanlığın resmi verileri Albayrak’ın görev süresi boyunca kamu borçlarının katlandığını ortaya koydu. Göreve geldiğinde 969,9 milyar TL borcu bulunan merkezi yönetimin Albayrak yönetimindeki 2 yılın sonundaki borç tutarı 1,63 trilyon TL. 2 yılda borç stokundaki artış oranı ise yüzde 68.

Milat Gazetesi ”3. çeyrekten umutluyum”. Türkiye’nin 2. çeyrek büyüme rakamlarının Avrupa ve ABD kadar negatif olmayacağını belirten Doç. Dr. Mevlüt Tatlıyer, ”3. çeyrekten umutluyum çünkü Haziranda harcama düzeyi pandemi öncesine dönerken güven endeksleri de ciddi şekilde iyileşti. Diğer ülkelere göre pandemiyi an az hasarla atlatacağımızı düşünüyorum” dedi.

Milli Gazete Çocuklar ölüme yüzmesin

”Umudumuz dilekçeler”. Çocuklar ölüme yüzmesin. Komisyona gelen dilekçelerin 6 bin 242’si şahsi imzalı olurken, geri kalan dilekçeler ise toplu imzalarla oluşturuldu. Toplu imzalarla birlikte, dilekçe komisyonuna toplam 69 bin 424 bin kişi ulaştı. Dilekçe Komisyonu Başkanlık Divanı, gerçekleştirdiği 23 toplantıda, 7 bin 737 dilekçe hakkında 3 bin 921 karar aldı. 737 dilekçe ise mevzuata uygun olmaması ya da mükerrer olması sebebiyle işlemden kaldırıldı. En dikkat çekici nokta ise başvuruların ağırlıklı olarak, ”adalet”, ”güvenlik”, ”özgürlük”, ”hak talepleri” ile personel işlemleri” hakkında olması oldu.

Sözcü Gazetesi ”Baskı yaptılar”. Sözcü Gazetesi Manşet. Bir otomotiv fabrikasında boya teknisyeni olarak çalışan işçi, iddiaya göre amirlerinin ve işverenin baskılarına maruz kaldı. Sürekli amirlerinden hakaret işiten işçi, dayanamayıp istifa etti. Tazminat talebi işverence geri çevrilen teknisyen, İş Mahkemesi’nin yolunu tuttu, hem işverenden hem de ustabaşından şikayetçi oldu. Davacı teknisyen, işyerinde ustabaşı olarak görev yapan amirinin ”Sende birazcık şeref varsa şimdiye kadar istifa ederdin”.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.