Dolar 32,5379
Euro 34,9850
Altın 2.429,46
BİST 9.805,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Çukurova’da havuzlarda hijyen seferberliği başladı

23 Haziran 2021 Çarşamba Gazete Özetleri

Başlıklar

Çukurova’da havuzlarda hijyen seferberliği başladı

5 Ocak, Her yaz binlerce çocuğun ücretsiz olarak faydalandığını Çukurova Belediyesi’nin 3 ayrı açık havuzunda, Park ve Bahçeler Müdürlüğünün hijyen ve bakım çalışmaları sürüyor. Bu yıl korona virüs tedbirleri nedeniyle yüzde 50 kapasiteyle çalışacak olan havuzlar, antibakteriyel ilaçlama temizleniyor. Ayrıca çocukların sorumsuz bir şekilde eğlenmesi ve yüzme eğitimleri alması için de tüm bakım ve yenileme çalışmaları devam ediyor. Çukurova’da havuzlarda hijyen seferberliği başladı. Adana Gazetelerini günlük takip etmek için Adana Gazeteleri sayfamızı takip edebilirsiniz.

Günde 200 ton karpuz yüklüyorlar

Güney Haber, Adana’da devam eden karpuz hasadında işçiler, günlük 100-200 ton karpuzu kamyonlara yüklüyor. İşçiler, yükleme karşılığında 200 lira yevmiye alıyor. Tescilli Adana Karpuz’unda hasat devam ediyor. Tarlada binbir emekle yetiştirilen karpuzlar, yükleyici olarak bilinen işçiler tarafından kamyonlara yüklenerek Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor.

Polis intiharları araştırılmalıdır

Bölge, Adana Milletvekili İsmail Koncuk, açık kaynaklara ifade edilen ”son 26 günde 15 polisin intihar” ettiğine dair iddiaları Meclis gündemine taşıdığına dair açıklamalarda bulundu. Koncuk, ”Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kanunlarla, hukukla yönetilen bir teşkilat olduğunu iddia ediyorsanız, mobbing kaynaklı olduğu iddia edilen intiharların neden önüne geçemediniz ve intiharları önlemek için neden önlem almadınız.” dedi.

Ceyhan’ı gaz kokusu sardı

CRT Haber, Haber merkezimizi arayan ve mesaj atan Ceyhanlılar bazı mahallelerde doğalgaz kokusu olduğunu ve tedirgin olduğunu beyan etti. Doğalgaz şirketinden resmi bir açıklama yapılmazken, doğalgaz ekibi merkezde bulunan koku ünitesinin arızalandığı ve tehlikesinin bulunmadığını beyan etti. Vatandaşların mutfaklarında koku bulunuyorsa, mutfak penceresini, kontrollü bir şekilde açık tutarak havalandırmalarını önerdi. Çukurova’da havuzlarda hijyen seferberliği başladı.

Halktan güç alıyorum

Barış, İlçe halkının iki dönemdir kendisine güvenip inanarak verdikleri oyla belediye başkanı olarak hizmet vermenin onurunu yaşadığını belirten Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, güçlü bir belediye yaratmak adına gayret içinde olduklarını söyledi. Başkan Uludağ, ”Başkanlık görevinde bulunurken her günün hakkını vermek adına çalışıyorum. Bıkmadan, usanmadan, şikayet etmeden, mazeret üretmeden, halktan aldığımız güçle çalışıyorum” ifadeleriyle hizmetteki ilkelerini ortaya koydu.

Gönüllere dokunuyor

Metropol, Toros Mahalle Muhtarı Sibel Polat, 91.00 frekansında yayın yapan Çukurova Metropol Radyo’da Murat Yonat’ın hazırlayıp sunduğu ‘Metropol Gündem’ programına katıldı. Bir anne şefkatiyle mahallelinin yardımına koşan Polat, mahallesindeki kadınlarla bir araya gelerek, önemli projelere imza atıyor. Her hafta bir muhtarın konuk olacağı, ‘Metropol Gündem’ programına mahallelerin sorunları gündeme taşınacak.

Öğrenciler bilgilendirildi

Çukurova, Çukurova Üniversitesine bağlı yüksekokul ve meslek yüksekokullarını 2020 YKS sonucu ile kazanıp yerleşen, Adana merkez ve ilçelerde ikamet eden öğrenciler için oryantasyon programları düzenlendi. Covid-19 önlemleri gereği sosyal mesafe kurallarına uygun olarak yapılan oryantasyonlarda öğretim elemanları tarafından birinci sınıf öğrencilerine yüksekokullar ve bölümleri hakkında bilgi verdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522