Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Darbeleri farklı yollardan yapacağız itirafı

5 Mart Cuma 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Darbeleri farklı yollardan yapacağız itirafı

Doğruhaber, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanlığında yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin dış politika önceliklerimi açıkladı. Blinken, küresel anlamda ”demokrasiyi” teşvik edeceklerini savunarak, ”Ama demokrasiyi, pahalı askeri müdahaleler ya da otoriter rejimleri güç kullanarak devrime girişimleri ile yüceltmeye çalışmayacağız. Darbeleri farklı yollardan yapacağız itirafı. Bu taktikleri eskiden kullandık. Ancak iyi niyete rağmen başarılı olamadılar.

Yerlinin döviz mevduatı 2 milyar dolar azaldı

Dünya, Yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatı geçen hafta 2 milyar 58 milyon dolar azalışla 232 milyar 676 milyon dolara geriledi. Düşüşün tamamına yakını, tüzel kişi hesaplarındaki azalmadan kaynaklandı. Parite ve kur etkisinden arındırılmış hesaplamalara göre azalış 2 milyar 75 milyon dolar oldu. TCMB’nin açıkladığı verilere göre 26 Şubat’la biten haftada gerçek kişilerin parite etkisinden arındırılmış kıymetli maden dahil döviz mevduatları 81 milyon dolar arttı. Aynı dönemde tüzel kişi hesaplarında 2,16 milyarlık düşüş gerçekleşti.

Şubatta 33 kadın katledildi.

Evrensel, Bianet’in derlediği haberlere göre: Şubat’ta en az 33 kadın öldürüldü, 12 kadın cinsel saldırıya uğradı. 20 kadın kocası, eski kocası, nişanlısı ve sevgilisi tarafından öldürülürken, öldürülen dört kadının koruma veya tedbir kararı var. Şubat’ta erkekler tarafından en az 57 kadına şiddet uygulandı, en az bir çocuk öldürüldü.

İktidarın engeline rağmen 10 milyon yurttaşa yardım

Birgün, AKP iktidarının tüm engellemelerine rağmen CHP’li belediyeler, ilk Covid-19 vakasının görüldüğü günden bu yana 10 milyon kişiye yardım yaptı. 8 milyon 228 bin kişiye ürün ve gıda, 1 buçuk milyon kişiye nakdi yardım yapıldı. Belediyeler sokağa çıkma yasaklarında 34 milyon 500 bin yemek dağıtırken 75 milyon maske ve dezenfektan ürünü de ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Belediyeler birçok alanda çeşitli destekler sundu.

Felaketin simülasyonu acil adım gerekli diyor

Karar, Şehircilik Vakfı’nın, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü verilerinden derlediği rapor korkunç tabloyu ortaya koydu: 7,5 ve üzerindeki bir depremde İstanbul’daki 39 bin bina ağır, 13 bin bina çok ağır hasar görecek. Bu apartmanlarda 174 bin kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. En fazla çürük yapı stoğu Büyükçekmece’de. Darbeleri farklı yollardan yapacağız itirafı. Onu Fatih, Küçükçekmece, Bağcılar, Esenyurt ve Silivri takip ediyor.

9 şehit 4 yaralı

Milat, Milli Savunma Bakanlığı, Bingöl’den kalkan askeri helikopterin kaza kırıma uğradığını, 9 askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin ise yaralandığını bildirdi. Bakanlıktan, ”dün saat 13.55’te kalkış yapan Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmiştir” bilgisi verildi. Dağların metrelerce karla kaplı olduğu bölgedeki çalışmalar zorlu şartlarda sürerken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bölgeye giderek inceleme başlattı. Korgeneral Osman Erbaş’ın şehit olan askerlerimizden birisi olduğu öğrenildi.

Ziyaret 20 yıl önce planlanmış

Milli, Aslında bu ziyaretin 20 yıl önce eski Papa 2. John Paul zamanında planlandığı ancak başta ABD olmak üzere Irak işgalinde yer alan ülkeler tarafından bu ziyaretin engellendiği ortaya çıktı. Makalede eski Papa 2. John Paul döneminde yani 1999 ve 2021 yıllarında Irak’a ziyaret planlandığı belirtilirken, bu ziyaretin ”Saddam Hüseyin’i güçlendirir” gerekçesiyle iptal edildiği kaydedildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522