Dolar 32,3264
Euro 35,0746
Altın 2.300,17
BİST 8.994,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Demirci deresi can çekişiyor

Başlıklar

Gazete Özetleri Demirci deresi can çekişiyor

Yenidönem gazetesi Demirci deresi can çekişiyor. Bursa’da yeni bir çevre felaketi yaşanıyor. Kaynağını Uludağ’dan alan Nilüfer’in Demirci köyündeki dere, atılan hayvan pisliklerinden dolayı etrafa pis kokular saçıyor. Köylülerin eskiden tarımsal sulamada kullandığı dere kirlilikten yaklaşılamaz hale geldi. Dereden gelen kokunun tüm mahalleyi etkilediğini belirten Demirci Muhtarı Mehmet Bulut, ”Üst mahallede büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftlikleri var. Bunların bazılarından dereye hayvan atıkları atılıyor. Eskiden balık tuttuğumuz derede şu anda canlı yaşamıyor” dedi. Dereye bırakılan atıklar yüzünden suyun tarımda kullanılmadığını belirten mahalle sakini Tarık Güney, ”Bu dereye çocuklarımız giriyor, hafta sonu piknik yapmaya vatandaşlar geliyor.

A gazetesi ”Keşmekeş bitecek”. Yıldırım Belediyesi, ilçenin tarihinde köklü bir yeri bulunan Cumalıkızık Köyü’nün 700 yıllık geçmişini geleceğe taşıyor. Bölgede öncelikli sorunun köy meydanında yaşanan keşmekeş olduğuna işaret eden Başkan Oktay Yılmaz, ”Buradaki önceliğimiz, miras olarak ele aldığımız Cumalıkızık’ın ekonomik değerinden önce tarihi değerini ortaya çıkarmak” dedi.

Bursa haber gazetesi ”Keles’e temiz su”. İller Bankası’nın nüfusu 25 binin altında olan belediyelere uyguladığı SUKAP kapsamında projeye bedelinin yüzde 50’sinin genel bütçeden karşılanacağı Keles İçme suyu Paket Arıtma Tesisi’nin ihalesi İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı. Kimyasal ve fiziksel arıtma ünitelerine sahip tesisin tamamlanma süresi 400 gün olarak belirlenirken, ihaleyi kazan firma ile sözleşme imzalayıp, yer teslimi yapılmasının arından inşaata başlanacak.

Bursa hakimiyet gazetesi Demirci deresi can çekişiyor

”Çoklu baro Meclis’te”. Demirci deresi can çekişiyor. Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Çoklu baro yönetimi üzerinde duruyoruz. Daha demokratik, daha çoğulcu, temsil düzeyi yüksek bir baro yapısı oluşturmakta kararlıyız” dedi. Erdoğan, konuyla ilgili teklifin bugün Meclis’te sunulacağını ifade etti. Ekonominin toparlanma sinyalleri verdiğini vurgulayan Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 1 ay daha uzatıldığını açıkladı. Türkiye’nin önünü kesmeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini belirten Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın yoluna kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Haberle ilgili detaylı bilgiler için Gazete Manşetleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Bursa hayat gazetesi ”6 aylık takip”. Bursa Emniyeti 6 ay süren teknik takip sonucu FETÖ’nün Bursa merkezli 4 ilde illegal dershane kurduğunu belirledi. Örgütün FETÖ’yle bağlantılı olduğundan dolayı görevden uzaklaştırılan öğretmenleri istihdam ettiği, bu şahıslara maddi kaynak sağladığı ve örgütün tabanını yeniden topladığı belirlendi. Yapılan operasyonda gözaltına alınan 15 eski öğretmenin 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra örgüt mensupları arasında kaybolan irtibat, ilişki, birlik ve beraberliği yeniden sağlamaya çalıştıkları: haklarında yakalama kararı bulunan kişilere de maddi ve erzak desteği yaptıkları tespit edildi.

Bursa sancak gazetesi ”Keles, sağlıklı içme suyuna kavuşuyor”. Bursa’nınn daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için ulaşımdan altyapıya, spordan çevreye kadar her alanda farklı projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da tüm ilçelerde yaşam kalitesini yükseltecek yatırımlara devam ediyor. Koroma virüsle mücadele sürecinde dezenfeksiyon ve sosyal destek çalışmalarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeyi kapsayan altyapı ve ulaşım yatırımlarından ise taviz vermedi.

Bursa şehir gazetesi

”Bursa’da çevre felaketi”. Demirci deresi can çekişiyor. Bursa’da çevre felaketi yaşanıyor. Nilüfer ilçesindeki bir köydeki hayvan çiftliğinden Uludağ’ın eteklerinden aktığı bilinen dereye bırakılan atıklar alt tarafta 13 bin nüfuslu mahallede hayatı tehdit eder hale geldi. Bölgedeki tarım arazileri de deredeki kirlilik sebebiyle bu suyu kullanamazken, vatandaşlar ve mahalle muhtarı Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerini göreve çağırdı.

Bursa’da meydan gazetesi ”Açıklamalarından”. Son dönemde salgından en çok etkilenen ülkelerden biri de Irak’tır. Türkmenler başta olmak üzere Irak’a bir yardım paketini yarın yola çıkartıyoruz. Türkiye, yardıma muhtaç ülkelerin umudu haline geldi. Birileri sinsice milli ve manevi değerlerimize saldırıyoruz. Bu tür marjinal akımları destekleyenler bizim gözümde aynı sapkınlığın ortaklarıdır. Halkımızı Rabbimizden yasakladığı her türlü sapkınlığı destekleyenlere dikkatli tavır almaya davet ediyorum. Haziran ayı ile ilgili öncü veriler ekonominin çok güçlü bir toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor. Haziran ayının ilk üç haftasında ihracatımız yüzde 25 artış gösterdi.

Bursa gazetesi ”Büyük yatırım”. Bursa’nın şu anda devam eden en büyük yatırımı olan Osmangazi Meydan inşaatı, görenlerin takdirini kazanırken, şantiyeyi gezen AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen, Mustafa Esgin ve Zafer Işık, projenin kentin ihtiyacını giderek gerçek anlamda bir yaşam merkezi olacağını belirtti. Osmangazi Belediyesi’nin prestij projelerinden biri olduğunu belirten AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, ”İnşaat alanını yerinde görünce projenin ihtişamını daha iyi anlıyoruz” dedi.

Kent gazetesi Demirci deresi can çekişiyor

”Salgını bitirelim”. Demirci deresi can çekişiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ”Vaka sayısını da vefat sayısını da sıfır noktasına çekmek istiyoruz. Halkımızdan tek isteğimiz, bu süreçte kurallara uyarak, işlerine üretimlerine, ülkelerine sahip çıkarak bize destek olmasıdır” dedi. Haberle ilgili detaylı bilgileri Haber Siteleri sayfasındaki linklerden bulabilirsiniz.

Okur gazetesi ”İmyo’nun yeni bölümü İnegöl’e hayırlı olsun”. İnegöl Meslek Yüksek Okulu’nda ilk ve Acil Yardım Programı bölümü, yeni eğitim öğretim yılıyla beraber öğrenci kabulüne başlıyor. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel ile Belediye Başkanı Alper Taban, İMYO’yu ziyaret edip üzerinde bir süredir çalışılan konunun nihayete erdiğini müjdeleyerek YÖK’e ve Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne teşekkür etti.

Olay gazetesi ”Rehavete izin yok”. Kabine toplantısı yapan Erdoğan şunları söyledi: Dünyada salgınla en başarılı mücadeleyi vermiş ülkelerden biri olarak kazanımlara sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Vaka sayısını da vefat saysını da sıfır noktasına çekmek istiyoruz. Sağlık konusunda en küçük rehavete rıza göstermeyeceğiz.

”İşçi çıkarma yasak”. Kısa çalışma mevcutta yaralananların süresini bir aya daha uzatıyoruz. İş fesih sınırlaması dolayısıyla nakdi destek ücret desteği de bir ay daha  devam edecektir. Halkımızdan tek isteğimiz, bu süreçte kurallara uyarak, işlerine, üretimlerine, ülkelerine sahip çıkarak bize destek olmasıdır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522