Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 18°C

Deprem bilimcilerin umudu etna yanardağı patlamasında

Başlıklar

Gazete Özetleri Deprem bilimcilerin umudu etna yanardağı patlamasında

Güney haber gazetesi Deprem bilimcilerin umudu etna yanardağı patlamasında. Jeofizik Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Melih Baki, İtalya’da bulunan Etna, Vezüv ve Stramboli yanardağlarının harekete geçmesi halinde olacak depremlerin şiddetinin azalacağını söyledi. Baki, ”Akdeniz’in taban su ısısı 16 dereceden 26-27 dereceye yükseldi. Bunun bir anlamı var. Deprem açısından çok önemli süreçteyiz. Bu hararetler depremi tetikleyecektir” dedi.

Metropol gazetesi

”Hemşireler iş yükü altında eziliyor”. Deprem bilimcilerin umudu etna yanardağı patlamasında. Koğuş sisteminin olması, erkek servislerinde 50 ve üzeri, kadın servislerinde 40 ve üzeri hastaya: nöbetlerde 2 yada 3 hemşirenin hizmet vermesinin tedavinin doğru düzgün yapılmamasına, sağlık emekçilerinin kendini korona enfeksiyonundan koruyamamasına, güvenlik açısından sıkıntılar yaşanmasına, çalışanların tükenmişliğine neden olduğunu savunan Hilal, şöyle devam etti: ”Bu hastanede yatan hastalar birçok şehirden gönderilen, ağı ruhsal bozuklukları olan, kendisine ve çevresine zarar verme riski yüksek olan hastalardır. Olması istenmemesine rağmen önüne geçmenin tıbben mümkün olmadığı durumlar vardır.

Hastanede ki tüm sağlık çalışları özverili şekilde çalışarak bu durumların ön,ne geçmeye çalışmaktadır. Hastanede yakın zamanda meydana gelen, 2 hemşire 1 doktorun açığa alınmasıyla sonuçlanan olaydan sonra Hastane yönetimi, hemşirelerin serviste yatan 50 yi aşkın hastayı her 15 dakika da bir kontrol amaçlı dolaşmalarını, kamera gözlemlemelerini yapmaları istemiştir. Bunun yapılmasının fiziken mümkün olmadığı yöneticiler tarafından da bilinmektedir. Bunun amacı, olası bir kötü durumda tüm sorumluluğu çalışanlara yüklemek olduğu açıktır. Pandemi sürecinde hastanedeki sorunlar katlanarak artmıştır.

Egemen gazetesi Deprem bilimcilerin umudu etna yanardağı patlamasında

”Kıdem tazminatıma dokunma”. Deprem bilimcilerin umudu etna yanardağı patlamasında. Türk İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşandığını belirterek, ”Kıdem tazminatı halkımızla ilgili bazı düzenlenmeler yapılmak isteniyor. İşsizlik Sigortası Fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor” dedi. Türk İş dün 81 ilde hükümetin gündeme aldığı Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası, işçinin tek güvencesi olan kıdem tazminatını ortadan kaldırmaya yönelik gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. İnönü Parkı’nda toplanan Türk-İş’e bağlı sendikaların şu başkanları ile işçiler, ”Kıdem bizim hakkımız söke söke alırız”, ”İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları attı.

”Adana sanayi odasına antikor testi”. Hiçbir semptom göstermediği halde taşıyıcı olan ve hastalığı fark etmeden atlatan kişilerin tespit edilmesi COVİD-19 salgınıyla mücadelede en kritik konulardan birisi olurken, bu konuda antikor testleri önem taşıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adana Sanayi Odası iş birliğinde antikor tarama testleri yapılmaya başlandı.

Toros gazetesi ”Pozantı’da tozlu yolları ASKİ suluyor”. Adana’da sıcaklıkların yükselmesi ve yasakların kalkması ile birlikte Pozantı ilçesindeki yayla evlerine çıkan vatandaşlar geçtiğimiz hafta sonu yoldan geçen kum kamyonlarının toz duman altı olmasından dolayı birçok vatandaşın evlerinde oturamaz hale gelmesi ve şikayetlerinin artması üzerine ASKİ müdürlüğüne bağlı şube yetkilileri müdahale ederek yolları sulardır.

 

Antalya yerel gazetesi ve İzmir yerel gazetesi için takipte kalın

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522