Dolar 32,3724
Euro 34,9981
Altın 2.325,89
BİST 9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

Devlet kadına el kaldırır mı

Başlıklar

Gazete Özetleri Devlet kadına el kaldırır mı

Korkusuz Gazetesi Devlet kadına el kaldırır mı. Sosyal medyayı ayağa kaldıran olay önceki gün İstanbul Kadıköy’de yaşandı. Rana Batı (21) iddiaya göre sigara içmek için maskesini indirdi. Bu sırada polis denetimdeydi. Genç kız, ceza kesen polislere ‘Sizin de maskesiz çenenizde’ deyince tartışma çıktı. 2 polis genç kıza orantısız güç uygulamaya başladı. Yaka paça gözaltına aldı. Gözaltı videosu tepki topladı. İstanbul Valiliği, polislerin görevden alındığını duyurdu. Polislerden şikayetçi olan Batı, ”Ailem çok üzüldü” dedi.

Akşam Gazetesi ”Belediyeleri alan CHP’liler intikam peşinde”. Akşam Gazetesi Manşet. AK Parti belediye başkanlarına seslenen Erdoğan şunları söyledi: ”Düne kadar yunusların gezdiği Haliç’i ne hale getirdiklerini görüyorsunuz, değil mi? Şimdi İstanbul çöğ dağlarıyla adeta bir rezillik. Çöp, Çamur ve çukur yine milletin derdi oldu.” Erdoğan teşkilata da seslendi: ”19 yılda defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık. Ancak milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik. Nefesi yetmeyenler, yolunu şaşıranlar oldu.

Analiz Gazetesi ”Mobilya, Çin ve ABD’ye ihracatını katladı”. Temmuz ayında 512 milyon dolarlık dış satım gerçekleştiren mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektöründe, geçen yılın aynı ayına göre Çin’e yüzde 832, ABD’ye de yüzde 96 ihracat artışı yakalandı. MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, ”Salgına rağmen ABD ve Çin’de yükselişe geçen mobilya ihracatının artarak devam edeceğini tahmin ediyoruz” dedi. İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan da, ”Türkiye rekoru kırarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Anayurt Gazetesi

”Bir ayda yüzde 130’luk zam salgın fırsatçılığıdır”. Devlet kadına el kaldırır mı. Salgın nedeniyle Türkiye’den yurt dışına çıkışlarda istenen Kovid-19 testi ücreti 110 liradan 250 liraya çıkarılması tepkilere neden olurken, binlerce gurbetçiyi de mağdur etti. CHP’li Utku Çakırözer, bir ay içinde yüzde 130’luk zam yapılan test ücretlerini Meclis gündemine taşıdı. Çakırözer, ”Türkiye kökenli yurttaşlarımızdan Kovid testi için alınan paralar 110 liradan 250 liraya çıkarıldı. Enflasyonda tek haneli rakamlardan bahsedilirken gurbetçiye yüzde 130’luk zam yapılması salgın fırsatçılığıdır” dedi.

Aydınlık Gazetesi ”Bakanlık talep etmeli”. Aydınlık Gazetesi Manşet. Domatesi satamayan üretici mahsulü tarlada bıraktı. Seneye domates ekiminin düşeceği belirtiliyor. Sözleşmeler tek taraflı olduğu için üretici hak talep edemiyor. Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Genel Başkanı Fehmi Kiraz, ”Yazılı sözleşmeye riayet etmiyorlar. Çünkü cezai müeyyidesi yok. Bu konuda cezai müeyyide uygulanmalı. Ticaret Başkanlığı konunun takipçisi olmalı” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi ”Aşı krizi kapıda”. Salgın nedeniyle risk grubunda milyonlarca insanın grip aşısı olması beklenirken şirketlerin yaptığı yazışmalara göre ülke genelinde, 2020-2021 grip dönemi için kullanılacak aşı dozunun en fazla 1.5 milyon olacağı ortaya çıktı. Verilere göre risk grubunda ortalama 20 ila 30 milyon kişi olduğu belirtildi. Aşıya ihtiyaç duyulacağı belli olduğu halde adım atılmadı. Salgın nedeniyle talebin çığ gibi büyüyünce dikkat çeken CHP milletvekili Gamze Taşçıer, öngörüsüz politikanın bedelini 65 yaş üzeri nüfusun, diyabet, böbrek, kalp ve kronik hastalığı olan kişilerin ödeyeceğini dile getirdi.

Doğru Haber Gazetesi Devlet kadına el kaldırır mı

”Karadeniz’de Doğalgaz mı bulundu?”. Devlet kadına el kaldırır mı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü tüm millete bir müjde vereceğini duyurması Türkiye’de bir anda gündemin birinci sırasına oturdu. Genel kanaat Karadeniz’de süren sondaj çalışmalarında doğalgaz bulunduğu yönünde olsa da kamuoyu merakla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün açıklayacağı bekliyor.

Dünya Gazetesi ”Her güne bir sıkılaştırma”. Dünya Gazetesi Manşet. Kritik Para Politikası Kurulu toplantısından, döviz kurlarındaki hızla yükselişi frenleme amaçlı sıkılaştırmaya, ”politika faizi’ni artırmadan devam kararı çıktı. PPK, yüzde 8,25 oranındaki politika faizini sabit tutarken, fonlama maliyetindeki artış dün de sürdü. Geleneksel yöntemli repo ihalesinde ortalama basit faiz yüzde 11,13’e yükseldi. TCMB, ayrıca dün döviz zorunlu karşılıklarda da sert bir adım atarak karşılıkların tüm vade dilimlerinde geçerli olmak üzere, kıymetli maden depo hesapları için 700, diğer tüm yabancı para yükümlülükleri için ise 200 baz puan artırılmasına karar verildiğini açıkladı.

Evrensel Gazetesi ”Faiz sabit zarar baki”. Merkez Bankası, politika faizini yüzde 8.25 düzeyinde sabit tuttu. Kararla birlikte avro ve dolar, TL karşısında değer kazandı. MB hamlesi, ‘örtülü faiz’ artırımının süreceği şeklinde yorumlandı. Üst üste 8. kez yasal döviz açığı sınırını aşan kamu bankaları bu yolla da milyonlarca TL zarar ediyor. Kur artışı zararı büyütüyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522