Dolar 32,5446
Euro 34,8663
Altın 2.430,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Dünya geneli yüzlerce üssü bulunuyor

4 Mayıs Salı 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Dünya geneli yüzlerce üssü bulunuyor

Doğruhaber, ABD her ne kadar son yıllarda bazı ülkelerdeki asker sayısını azaltsa da halen dünyanın birçok ülkesinde yüzbinlerce asker bulunduruyor. ABD ordusunun 172 ülkede çeşitli ölçeklerde 800’e yakın askeri üs ve Amerika ana kıtası dışında 320 binden fazla askeri var. Bu ülkelerde yaşayan insanların beklentisi ise bütün ABD askerlerinin söz konusu üslerden çekilip bir daha dönmemek üzere evlerine gitmesi. Dünya geneli yüzlerce üssü bulunuyor.

Tek başına denize girmek yasak ama lebalep cenaze serbest

Korkusuz, Bakanlık açıklamasına göre, cumartesi ve pazar günleri yapılan denetimlerde 66 binden fazla kişiye işlem yapılmış. Bu kişilere 3 bin küsur lira da para cezası kesilmiş. Ama bu cezalardan en komik olanı Datça’da bomboş sahilde denize giren bir vatandaşa kesilen ceza. Aynı gün Giresun ve Adana’da yapılan futbol maşlarına 5’er bin seyirci alındı. Kimseye de ceza kesilmedi. İstanbul’da da üstelik devletin üst düzey yöneticileri maske-mesaeye uymadan lebalep biçimde bir cenaze namazına katıldılar.

PKK ininde ABD füzesi

Akşam, Pençe operasyonlarını değerlendiren Bakan Akar, ”Bir mağarada uzaktan kumandalı 2 Doçka bulundu. Keskin nişancı silahı Zagros, Bixi, Kanas, RPG roketatar, M-16, Kalaşnikoflar, bombaatarlar var” dedi. ”Bu silahları bunlara kim veriyor” diye soran Akar, operasyonlarda zorlu coğrafyayla da mücadele edildiğini belirterek, ”Helikopterler yere teker koyamıyor ama gereken her şey yapılıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin yeniden büyüme kapasitesi var

Analiz, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Odile Renaud-Basso, ”Bizim için en cesaret verici olan şey, Türkiye’de özel sektörün son derece dinamik olması. Türkiye’nin çok geniş ve güçlü bir tüketici temeline sahip olması ve hızlıca yeniden büyüme kapasitesi, ekonomisinin direnç unsurları arasında yer alıyor” dedi. Renaud-Basso yaptığı açıklamada, internet üzerinden otoriteler ve şirket yöneticileri ile görüşeceğini söyledi.

İkinci sekülerleşmeye direnmeliyiz

Diriliş Postası, Sosyolog ve Argetus Araştırma Danışmanı Erol Erdoğan: ”Milletler ve ülkeler zihin ve kültür işgali Başta olmak üzere her türlü edilgenleştirici tavra karşı hem ulusal mücadele yürütmeli hem de ‘coğrafya şuuru’ çerçevesinde bölgesel direniş ortaya koymalılar.” Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Edibe Söze: ”Batı dünyasında, dinden kopuş anlamındaki birinci sekülerleşme süreci bitti. Dünya geneli yüzlerce üssü bulunuyor.

İşte geleceğin emtiaları

Dünya, Hemen her alana damgasını vuran sürdürülebirlik ve artan dijitalleşme paralelinde, emtia piyasaları da hızlı bir değişim yaşıyor. Yeşil ekonomiyi ve düşük emisyon değerlerini gözeten teşviklerin yanı sıra, bilinçli tüketim alışkanlıklarının güçlenmesi, önümüzdeki dönemde emtia talebini şekillendirecek. Gelecek 20 yılda emtiada ‘in’ ve ‘out’ listesi, metaller tarafında bakır ve yeşil çelik: tarım tarafında bitkisel protein, yapay et endüstrilerini öne çıkarıyor. Enerji sektöründe geleceğin ürünleri arasında hidrojen ilk sıralara yerleşiyor. Talep patlaması beklenen tarımsal ürünler arasında ise bitkisel proteinler listesinin üst sırasında yer alıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522