Dolar 32,3370
Euro 35,2066
Altın 2.244,45
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 13°C

En çok vaka bu ay görüldü

Başlıklar

Gazete Özetleri En çok vaka bu ay görüldü

2 Eylül Gazetesi ”En çok vaka bu ay görüldü”. En çok vaka bu ay görüldü. Dünyada en çok koroma vakası artışlarının içinde bulunduğumuz temmuz ayında yaşandığı belirtiliyor. Kurum ve kurtuluşlar, salgına karşı büyük bir mücadele veriyor. Her an gerekli uyarılar yapılıyor, vatandaşlar bilgilendiriliyor. Ancak yine de ortaya çıkan sosyal mesafesiz manzaralar tedirgin oluyor. Eskişehir’de maskesiz ya da yanlış maske kullananlar ile sosyal mesafesine dikkat etmeyenler sıfır vaka hayaline pek yakın olmadığımızı gösteriyor. Hamamyolu, Çarşı Cami çevresi, Doktorlar, Köprübaşı gibi yerlerde görülen sosyal mesafesiz kalabalık, virüsün yayılma riskini artırıyor.

Anadolu Gazetesi ”Zor bir mücadele”. Eskişehir Gazeteleri Manşet. Çakırözer, Meclis kürsüsünden TFF ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’na çağrılarda bulunarak, ”Tüm spor dallarında salgın nedeniyle çok zor bir dönem yaşandı ve yaşanmakta. Birçok dalda, birçok kulübümüz hem saplık riskiyle hem de büyük ekonomi olanaksızlıklarla mücadele vermek zorunda kaldı” dedi.

Yenigün Gazetesi ”Vatandaş kokuyu ihbar etti”. Edinilen bilgiye göre; olay Arifiye Mahallesi Özger Sokak’ta yaşandı. Dün akşam saatlerinde sokak üzerinde bulunan bir iş yerine ait depodan yayılan koku nedeniyle çevredekiler, 155 Polis İmdat hattına ihbarda bulundu. Olay yerine gelen ekipler, depoya indirildiklerinde 55 yaşındaki Metin D.’nin bedeniyle karşılaştı.

Nizip Gazetesi

”Nizip’te trafik kazası 1 yaralı”. En çok vaka bu ay görüldü. Nizip ilçesi Fatih Sultan Mahallesi Yavuz Sultan Selim bulvarı üzerinden meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı. Bulvardan D 400 karayolu istikametinde seyreden 19 yaşındaki sürücü Bülent Can Orhan yönetimindeki 27 ABA 749 plaka otomobili ile zera ofis önüne geldiği esnada direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüje çıkarak refüj içerisindeki çınar apacına çarpması sonucu tek taraflı yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

Güneş Gazetesi ”Pandemi döneminde sorunlarımız daha da arttı”. Gaziantep Gazeteleri Manşet. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, doğru ve güvenli bilgiye ulaşmada önemli bir misyon üstlenen yerel basının, yaşadığı ekonomik sıkıntıların pandemi döneminde daha da arttığına dikkat çekti. GGC Başkanı İbrahim Ay, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırışının 112. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, mesleğin geçmişten günümüze kadar süre gelen zorluklarına ve basın mesleğinde çalışan emekçilerin yaşadıkları sıkıntılara değindi.

Oluşum Gazetesi ”Yerel Basın adeta yaşam mücadelesi veriyor”. GGC Başkanı İbrahim Ay, 24 Temmuz Basından Sansürün Kaldırılışının 112. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, mesleğin geçmişten günümüze kadar süre gelen zorluklarına ve basın mesleğinde çalışan emekçilerin yaşadıkları sıkıntılara değindi. İbrahim Ay, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmada ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, özellikle sosyal medyada kullanılan dilin ve bu mecradan aktarılan haberlerin bilgi kirliliği oluşturduğuna işaret etti.

Aktif Haber Gazetesi En çok vaka bu ay görüldü

”Vali Ünlü’den Kovid-19 uyarısı”. En çok vaka bu ay görüldü. Giresun Valisi Enver Ünlü, Valilikte yaptığı açıklamada, son günlerde sosyal hareketlilik, düğünlerin başlaması sebebiyle vakalarda ciddi artışlar gözlemlediklerini söyledi. Giresun’da birtakım köylerde ve ilçelerde kısmi mahalle, sokak karantinaları uyguladıklarını belirten Ünlü, bunun en büyük sebebinin taziyeler ve düğünler olduğuna dikkati çekti. Ünlü, düğün ve cenazelerde çok daha fazla dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, şöyle devam etti.

Savaş Gazetesi ” Ayasfoya”. Giresun Gazeteleri Manşet. Gündem Ayasofya’nın Cami olarak açılması! Bundan 567 yıl önce Fatih Sultan Mehmet Han İstanbul’u fethederek tarihte yeni devir açtı. Ayasofya’yı da tüm dinlere açık olacağının fetvasını verdi. Atatürk Ayasofya’yı vakıf kurup korumaya aldı. Şimdi Yunanistan’la deniz sahalarında anlaşmazlığımız da hat safaya geldik. Korona virüs salgını var, bir de ekonomik kriz var. Biz ne yapıyoruz? Ayasofya’yı Cami yapıyoruz. Yüz metre uzağında cami var ! Prestij meselesi mi oldu? Yer bizim, yurt biizm.

İleri Gazetesi ”Vali Ünlü’den Kovid-19 uyarısı”. Giresun Valisi Enver Ünlü; ”Düğünlere, yakın akraba dışında gitmezsek iyi olur. Çok geniş katılımlı düğünler maalesef vakaların artmasına sebebiyet veriyor. Yine taziyelerde yakın temas, vakaların artmasına sebebiyet veriyor. Bayram münasebetiyle gelecek vatandaşlarımızı maske, sosyal mesafe ve hijyen noktasında duyarlı olmaya, dikkatli olmaya davet ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522