Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Erkek ve Kadın Giyimde Uzun Boylu Gözükme Yolları

Uzun boylu görünmek hemen hemen tüm erkek ve kadınların isteğidir. Giydiğiniz kıyafetler ile birlikte olduğunuzdan daha uzun görünebilirsiniz. Uzun gösteren kıyafetler tercih etmeden önce fiziğinizi iyi tanımalısınız. Örneğin; bacak boyunuz gövdenize göre daha uzun ise tercih edeceğiniz kıyafetlerde bacak ve gövde boyunuzun dengesini korumaya özen göstermeniz gerekir. Kadınlar için uzun boylu gözükmenin en temel yolu topuklu ayakkabı giymek iken erkekler için çok daha farklı yöntemler vardır. Aynı zamanda topuklu ayakkabı giymek istemeyen kadınlar için de uzun gösteren kıyafetler mevcuttur.

Ayakkabı ve Pantolon Renkleri ile İllüzyon Yaratın

Tercih ettiğiniz ayakkabı ve pantolonun renkleri ne kadar birbirine yakın olursa bacak boyunuz o kadar az kesilir. Dolayısıyla bacak boyunuz çok daha uzun görünür. Pantolon ve ayakkabınız birbirinden zıt renklerde olduğunda ise bacak boyunuz çok daha kısa görünür. Eğer bacak boyunuz gövdenize göre çok uzun ise bu şekilde dengeleyebilirsiniz. Bacak boyunuz gövdenize göre daha kısa ise koyu renk pantolon ve beyaz sneakers gibi kombinlerden uzak durmanız gerekir. Uzun gösteren kıyafetler arasında bol paça pantolon modelleri de yer alır. Ayakkabının az göründüğü pantolon modellerinde ise ayakkabı renginde daha serbest olabilirsiniz.

Uzun Gösteren Kıyafetlerde İlk Sırada Yer Alan Mont

Son dönemlerin popüler kabanları arasında bornoz model boy paltoları yer alıyor. Boy paltoları sizi olduğunuzdan daha uzun gösterir. Omuzdan başlayarak ayaklarınıza kadar bir bütün şeklinde göründüğünüz için boyunuz kesilmez. Eğer boy paltoları ile topuklu ayakkabılar tercih ederseniz çok daha uzun görünebilirsiniz. Kısa boylu kabanları bacak boyunuzu daha uzun göstermek için yüksek bel pantolonlar ile kombinleyebilirsiniz. Belinizin hizasında son bulan montlar uzun gösteren kıyafetler arasında yer alır. Şişme kısa montlar ise hem bacak boyunuzu daha uzun gösterir hem de bacaklarınızın daha ince görünmesini sağlar. Ara boy palto ve montlar bacak boyunuzu yarıda kestiği için daha kısa görünmenize neden olur. Kısa ya da uzun paltolar tercih etmek bu nedenle çok daha doğru olacaktır. Siyah, gri, haki gibi farklı renklerde tasarlanan boy paltolarını Buratti markasında Markastok güvencesi ile bulabilirsiniz.

Birbirinden şık erkek montlar için : https://www.markastok.com/erkek-mont

Uzun Gösteren Kıyafetlerde Pantolon Boyuna Dikkat

Pantolon paçasının kesimi oldukça önemlidir. Uzun gösteren kıyafetler arasında leg jean pantolonlar yer alır. 80’ler ve 70’ler havasını estiren bol paça modeller, bacak boyunuzun daha uzun görünmesini sağlar. Bilekte biten pantolon modelleri uzun bacaklı kişiler için uygun olurken bacak boyu kısa olan kişiler için uygun değildir. Jogger pantolon modelleri sizi olduğunuzdan daha kısa gösterebilir bu nedenle uzun gösteren kıyafetler arasında sıkça tercih edilmemektedir. Jogger model pantolonlar ile uzun görünmek istiyorsanız, crop model üstler ile kombinlemeniz gerekir. Jogger pantolon modelleri aynı zamanda alt eşofmanlarda da kullanılmaktadır. Hummel markasında bu tarz eşofman modellerini rahatça bulabilirsiniz.

 

Başlıklar

Uzun Gösteren Kıyafetlerin Seçiminde Yaka Detayına Önem Verin

Tercih edeceğiz bluzların yaka detayları oldukça önemlidir. Uzun gösteren kıyafetler arasında derin v yaka bluz ve tişörtler yer alır. V yaka tasarımlar, boynunuzu olduğundan uzun gösterecektir. Bu sayede boyunuz da daha uzun görünür. Boğazlı kazaklar arasında ise balıkçı yaka olarak adlandırılan yarım boğazlı kazaklar tercih edilmelidir. Uzun boğazlı kazaklar boyunuzun kısa görünmesine neden olacaktır. Degaje yaka modeller ise ince ve dökümlü kumaşlar ile tercih edildiğinde doğru olabilir. Günlük ve özel davetlerde kullanabileceğiniz şık bluz modellerini Lela markasında bulabilirsiniz.

Desenlerin Gücü

Uzun gösteren kıyafetler tercih etmenin bir numaralı kuralı tek parça görünmektir. Bu nedenle olabildiğince az desen kullanmak önemlidir. Boyu uzun gösteren kıyafetler tercih ederken mümkün olduğunca tek renk görünmeye çalışmanız gerekir. Tüm kıyafetlerinizi aynı ya da benzer renkler seçerek bu görünümü elde edebilirsiniz. Bu görünüme ise monokrom adı verilir. Enine çizgiler sizi olduğunuzdan daha kilolu ve kısa gösterir. Dikey çizgiler ise daha uzun ve ince görünmenizi sağlar. Seçimlerinizde yer verdiğiniz dikey çizgiler, ne kadar ince olursa o kadar uzun görünme şansınız da o kadar artar. Tıpkı dikine çizgi desenleri gibi kıyafetlerinizde yer alan dikey fermuar detayları da daha uzun görünmenizi sağlar. Pliseler ise etek ve pantolonlarda daha uzun görünmenizi sağlayan detaylardır. Büyük gösteren desenler sizi daha basık gösterir. Bu nedenle daha uzun gösteren kıyafetler dendiğinde akla minik desenli parçalar gelir. Uzun görünmek için tercih edebileceğiniz dikey çizgi desenler, tıpkı bir sütun heykel hissi yaratır ve vücudunuzun bütünlüğünü korur. Aynı şekilde tek parça ve dekoltesiz elbiselerde dikey çizgi desenler ile aynı görünümü elde etmenizi sağlar. Bu sayede vücudunuz bölünmez ve tek parça görünür. Tek parça görünümü ile olduğunuzdan çok daha uzun görünürsünüz.

Minik Aksesuarlar Kullanın

Kombinlerin tamamlayıcıları arasında yer alan çantalarda minik boyutları kullanmak, sizi daha uzun gösterir. Özellikle uzun boylu ve çapraz kullanılan çantalar, sizi daha kısa göstermeleriyle bilinir. Bu tarz çantalar yerine baget formdaki daha kısa saplı ve küçük çantaları kullanabilirsiniz. Çanta seçiminde ince askılı modeller de uzun görünmenin yolları arasında yer alır.

Uzun Gösteren Kıyafetler için Farklı Pantolon Modellerine Göz Atın

Gündelik hayatınızda pantolon modellerini tercih ediyorsanız, uzun görünmek için boru paça ve bol paça pantolonları tercih etmelisiniz. Boyu uzun gösteren kıyafetlerden biri olan boru paça pantolonlar ile crop tişörtleri tercih edebilirsiniz. Minimal desenlere sahip olan Jack&Jones tişörtler ile rahatça kombinleyebilirsiniz. Uzun gösteren kıyafetler tercih etmeniz için hacimli ve bol stillerden uzak durmanız gerekir. Bu nedenle klasik kesim bir Levi’s pantolon modellerini tercih edebilirsiniz. Uzun boylu görünmek için tercih edilebilecek diğer bir model ise bol paça pantolonlardır. Bol paça pantolonlar kesinlikle kısa olmamalıdır. Ayakkabılarınızı tamamen kapatan ya da sadece burnunu açıkta bırakan modeller tercih edilmelidir.

 

Son dönemlerin popüler pantolon modellerinden biri olan leg jeanler ile hem rahat hem de uzun görünebilirsiniz. Görece daha bol bir yapıya sahip olan leg jean modelleri uzun gösteren kıyafetlerden biridir. Yüksek bel olan leg jean modelleri ile göbeği açıkta bırakan tişörtler kullanmalısınız. Aynı zamanda ince yapılı ve minimal desenli bir tişörtü, pantolunun içine sokarak da kullanabilirsiniz. Bu tarz tişörler, Mavi markasında mevcut. Bu kombin ile çok daha uzun görünmeyi başarabilmeniz mümkün. Daha uzun görünmek istiyorsanız, bacaklarınızı uzatmanın en iyi yolu yüksek bel giymektir. Bunun nedeni, yüksek belli pantolon ve kot pantolonların algılanan belinizi doğal belinizden daha yükseğe çıkarabilmesidir. Bunu yapmak, daha kısa gövde ve daha uzun bacaklar yanılsaması yaratacaktır, bu nedenle uzun görünmek isteyenler için uzun gösteren kıyafetler arasında yüksek bel kurtarıcıdır. Avoid ankle jeanler, kısa bacaklı kadınlar için kolay bir seçenek gibi görünse de aslında kısa boyluysanız en kötü pantolonlardan biridir. Ayak bileği uzunluğunda pantolon giydiğinizde bacaklarınız kesik görünecektir. Uzun görünmek istiyorsanız, tam boy pantolonlarla topuklu ayakkabı tercih etmelisiniz.

Uzun Gösteren Kıyafetlerden Olan Mini Elbise ve Eteklere Dolabınızda Yer Açın

Uzun gösteren kombinler arasında yer alan mini elbise ve etekleri topuklu ayakkabılar ile tercih edebilirsiniz. Mini elbise ve etekler, bacak boyunuzu olduğundan daha uzun gösterir. Bu sayede boyunuzda daha uzun görünür. Mini eteklerin yanında yüksek belli bilek boy etekler de sizi olduğunuzdan daha uzun gösterir. Uzun boylu etek ve elbiselerde yer alan yırtmaç detayı da uzun gösteren kıyafetler arasında sıkça tercih edilir. Maxi ve midi boylardaki elbiseler ise bacak boyunuzu kestiği için sizi kısa gösterir. Etek ve elbiselerin yanında sizi bir bütün olarak gösteren tulum modelleri de daha uzun görünmenizi sağlar. Özellikle ince ip askılı ve v yaka tulumlar sizi daha uzun göstermeyi başaran parçalardır. Sizi tek parça gösteren tulumları tercih ederken, bileklerinize kadar uzanan tulumlar seçmeniz gerekir. Kısa boylu tulumlar yine boyunuzu keseceği için daha kısa görünmenize neden olur.

Oversizelara Veda

Oversize kazaklar, pantolonlar ve elbiseler çok rahat olabilir fakat uzun gösteren kıyafetler arasında yer almaz. Uzun görünmek istiyorsanız, vücut hatlarınızı silikleştiren oversize ürünler ile vedalaşma vakti geldi. Dar ve vücut hatlarınızı ortaya çıkaran kıyafetler, aynı zamanda daha uzun görünmenizi sağlar. Bol kıyafetler ise sizi daha geniş gösterir. Bu nedenle oversize tasarımlardan uzak durmalısınız. Oversize modellerin kişileri kısa gösterme nedeni ise çok fazla hacimlilik yaratmasıdır. Uzun boylu değilseniz büyük beden kaban, kazak ve gömlek trendlerinden uzak durmalısınız. Bunun yerine, daha dar kıyafetleri tercih edebilirsiniz. İyi görünmek için kıyafetlerinizin sıkı ya da bir beden küçük olması gerekmez, sadece üzerinize oturması yeterlidir.

Uzun Gösteren Kıyafetler için Doğru Ayakkabı Seçimi

Olduğunuzdan daha uzun boylu görünmek istiyorsanız, uzun gösteren kıyafetlerin yanında doğru ayakkabı seçimini yapmış olmanız gerekir. Öncelikli olarak bileklerinizin kalın olduğunu düşünüyorsanız ve bacak boyunuz üst vücudunuza kıyasla daha kısaysa tabanı düz olan ayakkabıları kullanmamanız gerekir. Minik bir topuk bile sizi olduğunuzdan daha uzun gösterir. Platform ve dolgu topuk ayakkabılar yürürken rahatlık sunar fakat bir stiletto kadar sizi uzun boylu göstermez. Ayağınızın eğimli durması, bileklerinizi ve bacaklarınızı hem daha uzun hem de daha ince gösterir. Topuklu ayakkabı seçiminde eğer uzun görünmek istiyorsanız sadece uzun topuk seçmeniz yeterli değildir. Ayakkabı burnunun sivri olması ayağınızı ve otomatik olarak boyunuzu uzatır. Sivri burun ayakkabılar sizi en az 2 cm daha uzun gösterir. Kullanacağınız ayakkabının topuklarının da en az 5 cm olacağını düşünürseniz, sadece bir ayakkabı seçimi ile 7 cm daha uzun olmanız mümkün. Topuklu, sandalet ya da spor ayakkabı fark etmeksizin her türlü ayakkabı seçiminde bileğinizi kesen modellerden uzak durmalısınız. Bilek bağlamalı ayakkabılar, bacak boyunuzu daha kısa gösterir.

Sizi uzun gösterecek erkek ayakkabıları için Markastok.com’u ziyaret edebilirsiniz. https://www.markastok.com/erkek-ayakkabi-modelleri

Botlara ve Gladyatör Sandaletlere Veda!

Uzun gösteren kıyafetlerin en büyük tamamlayıcısı ayakkabılardır. Ayakkabı seçimleriniz, boyunuzun kısa ya da uzun algılanması üzerinde etkili rol oynar. Low Vamp ayakkabılar, biraz parmak dekoltesi gösteren ayakkabılardır. Ayakkabının önü ne kadar alçak olursa ayaklarınız o kadar az örtülür, bu nedenle bacaklarınız o kadar uzun görünür. Bacaklarınızın kısa olduğunu düşünüyorsanız, birçok sayıda kayışa sahip olan gladyatör model sandaletlerden uzak durmalısınız. Hatta yatak kayışlı ayakkabılar bile sizi daha kısa gösterebilir. Uzun bir çizme yüksekliğinde olmasına rağmen her yerinde kayışlar olan uzun gladyatör sandaletler bacaklarınızı olduğundan daha kısa gösterecektir. Kısacası kayışlı ve ipli sandaletlerden uzak durmanız gerekir. Eğer bu tarz bir sandalet kullanmak istiyorsanız, ten renginiz ile bütünleşecek bir renkte gladyatör sandalet deneyebilirsiniz. Kayışlar, ten renginiz ile bütünleştiği için çok daha az dikkat çekecektir. Bilek boy botlar, sonbahar ve kış aylarında hemen hemen herkesin dolabında olan bir parçadır. Daha uzun boylu görünmek istiyorsanız ne yazık ki bu botlardan vazgeçmelisiniz. Tam olarak bileğinizde başlayan botlar bacaklarınızı daha kısa gösterirken, bileklerinizin olduğundan daha kalın görünmesine neden olur. Eğer bu tarz bir ayakkabı kullanmak istiyorsanız, topuklu olan modelleri tercih edebilirsiniz.

Ayaklarınızı sıcacık tutacak, yüksek topuklu botlar için : https://www.markastok.com/erkek-bot-modelleri

 

 

 

 

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522