Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Etiketi değiştirmeyi unutmuşuz bahanesi

28 Şubat Pazar 2021 İstanbul Gazete Özetleri

Başlıklar

Etiketi değiştirmeyi unutmuşuz bahanesi

İstanbul, Artan gıda fiyatlarına bir de marketlerin etiket oyunu eklendi. Marketlerde gıda ürünlerinin reyonda farklı, kasada farklı fiyatta olması vatandaşların tepkisini çekiyor. Etiketi değiştirmeyi unutmuşuz bahanesi. Öyle ki reyonda 5 lira olan bir ürün kasada 8 lirayı bulabiliyor. Aradaki farkı kasada ya da evinde fark eden tüketici, market çalışanın durumu ilettiğinde ise ”Etiketi değiştirmeyi unutmuşuz” gibi cevaplarla karşılaşıyor.

Grev kararı alınmıştı

Ayrıntılı Haber, DİSK’e bağlı Genel-İş ile CHP’li Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev kararı alınmıştı. İlçede grevin etkileri özellikle temizlik hizmetlerinde hissedildi, sokaklarda toplanmayan çöpler birikmeye başladı. Grev kararının yarattığı sorunlar, vatandaşın günlük yaşamında sıkıntılar oluşturmaya devam ederken, bur duruma İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin neden müdahale etmediği ise merak konusu oldu.

Tüp konusu

Anadolu, Kuzey kutbundan ABD’nin iç ve güney bölgelerine inen Arktik hava kütlesinin getirdiği kar, buz dondurucu soğuklar Teksas’a kadar ulaşarak bölgede benzeri görülmemiş kış şartlarının yaşanmamasına neden oldu. Eyalet halkı, soğuğa karşı sınav verir oldu. Dünyanın en büyük petrol üretici ABD’de etkili olan dondurucu soğukların, petrol endüstrisinin merkezi Teksas’taki üretim faaliyetlerini felç etmesi ülkenin eskiyen enerji altyapısını ve sektör yatırımlarının yetersizliğini gündeme taşıdı.

İllere göre belirlenecek

Dokuz Sütun, Bakanlıktan yapılan açıklamada, ”1 Mart Pazartesi günü eğitim öğretime geçişi planlanan resmi ve özel tüm okullarımızda yüz yüze eğitime ve sınavlara 2 Mart Salı günü illerin salgın koşullarına göre başlanılması kararlaştırılmıştır. Etiketi değiştirmeyi unutmuşuz bahanesi. 1 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılacak değerlendirmeler neticesinde valilik il hıfzıssıhha bağlı olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edilecektir.

Tam 2 bin 138 bina yıkılacak

Damga, Olası İstanbul depreminden en fala etkilenmesi beklenen ilçelerden Avcılar’da düzenlenen felaket anında hangi kuruluşlarının nasıl çalışma izlenmesi gerektiği yapılan toplantıda ele alındı. Toplantıda 2 bin 138 binanın yakılması ve bin 625 kişinin yaşamını yitirmesini ön gören senaryoda ilk müdahalenin önemi vurgulandı. Kaymakam Kemal İnan, bu toplantılarda olası afetler için hazırlanan çalışmaların teoriden uygulamaya geçirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Sosyal medyadan duyurdu

Günboyu, Amasya’nın Merzifon ilçesinde bir manav , ”askıda meyve sebze” uygulamasıyla hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor. Manavın camına ”Askıda meyve sebze bulunur” notunu yazan, sosyal medyadan da duyuru yapan Emre Osmanlı, uygulamaya destek vermek isteyen vatandaşların aldığı sebze ve meyveleri poşetleyerek tezgaha asıyor.

Darbe girişimi ülkenin ekonomik siyasi enerjisini heba etmiştir

İttifak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türk demokrasi hayatına vurulan en büyük darbeler arasında yer alan ve postmodern darbe olarak hafızalara kazınan 28 Şubat’ın 24’üncü yılında AA’nın sorularını yanıtladı. Kalın’a yöneltilen sorular ve cevapları şu şekilde, ”Her darbe ve darbe girişimi Türkiye’yi biraz daha geriletmiştir, ülkenin ekonomik siyasi enerjisini heba etmiştir” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522