Dolar 32,5622
Euro 34,9871
Altın 2.430,07
BİST 9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Evlenmek değil okumak istiyorum

31 Mart Çarşamba 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Evlenmek değil okumak istiyorum

Akşam, ”Ben okumak istiyorum” diyen R., annesinin tehditleri ve nişanlısının baskılarına dayanamadı. Hiç tanımadığı bir kadına sığınan genç kızın yardım istediği polis ekipleri, R.’yi Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim etti. Polise verdiği ifadede okuma isteğini anlattı, ailesinden ve nişanlısından şikayetçi oldu. R. devlet korumasına alınırken: anne, baba ve nişanlısı ifadelerinden sonra serbest bırakıldı. Evlenmek değil okumak istiyorum.

Lebalep kırmızı

Korkusuz, Bir ay içinde olan oldu. AKP’nin tıklım tıklım dolu il kongreleri ve duyarsız vatandaşların maskesiz, mesafesiz buluşmaları derken koronavirüs tekrar kabus gibi üzerimize çöktü. Tedbirler hiçe sayıldı. Vaka sayıları ile birlikte hayatını kaybedenler de her geçen gün arttı. Sağlık Bakanlığı güncel koronavirüs risk haritası yayımladı. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere 58 il çok yüksek riskli kategoride yer aldı.

İş dünyası güven ve istikrar diyor

Analiz, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, ”Dünya ekonomisinde, geçmişe göre çok farklı dinamiklerin harekete geçtiğini görebiliyoruz. Dünyanın yeni düzeni, belli ki inşa ediliyor. 2021 da gelecek 10 yılın temel taşlarının döşeneceği yıl olacak. Türkiye’nin, bu tarihi anı, fırsat ve risklerini iyi değerlendirmesi lazım” dedi. ”Hükümetimiz yeni bir ekonomi paketiyle piyasalara olumlu mesaj vermeye çalıştı. Bu çabayı olumlu karşılıyoruz.

İstanbul Sözleşmesi şifa olamamıştır

Anayurt, MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmaların, esef verici boyutlara tırmandığına dikkati  çekerek, ”İstanbul Sözleşmesi beklentileri karşılayamamış, sadra şifa olamamıştır. Evlenmek değil okumak istiyorum. Dahası mezkur sözleşmenin toplumsal cinsiyet kimliğine ilişkin hükümleri aileyi, manevi değerleri, toplumsal düzen ve dengeyi tehdit etmiştir” dedi.

Türklük davasını kullanıyorlar

Aydınlık, Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında önemi açıklamalarda bulundu. Türk milletiyle gönül bağı kopmuş kim varsa kendilerine Uygur Türkleri konusunda laf ettiğini belirten Bahçeli, ”Bölücüsünden kozmopolitine, işbirlikçisinden ilkesizine, haininden hayasızına kadar hepsi ağız birliği etmişçesine fikriyatımız hakkında gevşek gevşek atıp tutuyor” dedi. Bahçeli bu kesimlerin Türklük davasını kullandıklarını işaret etti.

Atatürk hiç ama hiç korkmadığını hissettim

Cumhuriyet, Hakkari Yüksekova’da, kızı Hira’nin görmeyi çok istediği Anıtkabir’in kardan maketini yapan Mehmet Şerif Karahan ve Ailesi, Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyecandan üç gündür uyuyamadığını söyleyen dokuz yaşındaki Hira, bu ziyareti yapabildiği için çok mutlu olduğunu belirtti. Hira, ”Atatürk’ün hiç korkmadığını hissettim” dedi. Milli Savunma Bakanı Akar’ın daveti üzerine Ankara’ya gelen aile, Aslanlı Yol’da yürüdü.

Mesaj Fransızlara mı?

Diriliş Postası, 23 Mart’tan beri devam eden saldırıların bölgede sıvılaştırılmış doğalgaz çıkaran Fransız Total Şirketi’nin tesislerine yakın bir mesafede gerçekleşmesi dikkat çekti. Saldırılar, Total’ın, 20 milyar dolarlık açık deniz gaz projesinin inşaatına devam etme planlarını açıklamasından hemen sonra gerçekleşti. Mozambik hükümeti adına terörle mücadele eden Güney Afrikalı özel güvenlik şirketi sahibi Lionel Dyck, Palma kenti sokaklarının cesetlerle dolu olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522