Dolar 32,5945
Euro 34,7759
Altın 2.408,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Ferdi Kaza Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

Ferdi Kaza Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

Ferdi kaza sigortasının bireysel olarak yaptırılması zorunlu değildir ancak ferdi kaza sigortası karayolu taşıma kanuna göre zorunludur. Dolayısı ile turizm acentalarının yolcuları için yaptırması Türkiye Sigortalar Birliği tarafından sorumluluk olarak belirlenmiştir. Belirlenen ek teminatlar doğrultusunda kaza hastalık ya da doğal afetlerde geçerlidir. Sigortalının ölümü halinde poliçede belirlenen kişiler güvence altındadır. 

Başlıklar

Bireysel Zorunluluk Yoktur

Ferdi kaza sigortasında amaç beklenmeyen maddi ve manevi kayıplarda teminat ve limit doğrultusunda tazminat ödemesi almaktır. Aynı şekilde sadece sürekli sakatlık halinde maddi ve manevi endişenin azalmasını sağlamaktadır. Kaza sonrası yaşanan ölüm de sigortalının yakınları ferdi kaza sigortası ile maddi problemlerini azaltmış olur. Ferdi kaza sigortası teminatları;

  • Kazadan kaynaklanan sakatlık
  • Kaza nedeniyle ölüm
  • Kaza sonrası tedavi masrafları
  • Gündelik tazminat
  • Hastalıktan kaynaklanan sakatlık
  • Gündelik hastane ve yoğun bakım tazminatı şeklindedir.

İsteğe Bağlı Sigorta Türü

Her teminat farklı kriterler değerlendirilerek belirlenir ödenmesi gereken primler sigortalının yaşı, mesleği, seçilen sigorta ürünü ve sigorta poliçesinde yer alan teminatlara göre belirlenir. 

Sigortanın ödeme yapabilmesi için poliçede belirtilen şartlar, teminatlar ve limitler dışına çıkmamak gerekir. Ferdi kaza sigortası yaptırmak zorunlu mu hayır çünkü isteğe bağlı bir sigorta türüdür ancak ferdi kaza sigortası yaptırmanın farklı avantajları vardır. Beklenmedik bir kaza anında oluşabilecek her türlü maddi zarar güvence altına alınır, sigortalı en az zararla meydana gelen zorluklardan kurtulur. 

Ferdi kaza sigortası belirli sektör ve meslekler için oldukça büyük öneme sahiptir. Kazaların çok daha fazla yaşandığı sektörlerde çalışanlar isteğe bağlı olmaktan çıkarılarak zorunluluk haline gelmesini talep etmektedir. 

Ana Teminatı Sürekli Sakatlık Ve Vefat

Ana teminatı kaza nedeniyle sürekli sakatlık ya da vefat tazminatı olsa da bazı durumlarda ferdi kaza sigortası kapsam dışıdır. Adrenalin sporları, serbest atlayış, dağ bisikleti, kış sporları, bungee jumping, mağara dalışı ve rafting nedeniyle yaşanan kazalar ferdi kaza sigortası kapsamı dışındadır. 

Poliçede belirtilmediği sürece;

  • Boks ve eskrim gibi tehlikeli sporlar
  • Karda ya da buz üzerinde yapılan sporlar
  • Hava sporları
  • Kuvvet ve güç gerektiren sporlar
  • Motosiklet ya da motorlu bisiklet kullanırken meydana gelen kazalar da yaşanan sakatlıklar ya da ölümler kapsam dışıdır.

Krediye Bağlı Sigorta

Krediye bağlı ferdi kaza sigortası kredi çeken bireyin bir kaza sonrası vefat etmesi ya da sürekli sakatlık yaşaması halinde bankaya olan borcunun sigortacı tarafından ödenmesini sağlar. Bankalar tarafından verilen kredi işlemlerinde ki sigorta kapsamından 18 ile 64 yaş arasındaki bireyler yararlanır. Yapılan sigortanın süresi kredinin vade süresine kadardır.

 

 

Advertisement

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522