Dolar 32,5446
Euro 34,8663
Altın 2.430,28
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

Filistin için Batı Asya birliği

9 Mayıs Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Filistin için Batı Asya birliği

Aydınlık, ”Mescid-i Aksa’da akan kan bizim kanımızdır, verilen can bizim canımızdır” diyen Perinçek, artın Filistin’in çektiği zulmün, kınamalarla geçiştirilemeyecek bir sınıra dayandığını söyledi. Filistin için Batı Asya birliği. ABD ve İsrail’in sadece Filistin’i değil, başta Türkiye, Rusya, İran ve Çin olmak üzere Asya ülkelerini silahla tehdit ettiğini belirten Perinçek, bu tehdide ortak karşı duruşun şart olduğunu ifade etti.

Çiftçiyi bitirdiniz diyen AKP’li yönetici istifa etti

Korkusuz, Aydın Sultanhisar’da, AKP ilçe yönetim kurulu üyesi, çiftçi Mustafa Altındal partisinin tarım politikasına isyan etti. Ürettiği çilekleri tarlada kalan Altındal, AKP’li şöyle eleştirdi: ”Çiftçiyi bitirenler utansın. Hakkımızı savunamayan Tarım Bakanı acilen istifa tepki gelince Altındal, partideki görevinden istifa etti.

İlk gündem normalleşme

Akşam, ”17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi yakında açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak.” ”Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Salgının seyri kesin tarihler vermemize mani oluyor. Sizleri okulunuzla buluşturmak için her gayreti gösteriyoruz.

Kanal İstanbul’un maliyeti 15 milyar $

Analiz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul’un maliyetinin yaklaşık 15 milyar dolar olacağını belirterek, ”İhaleye çıkılınca bu rakamlar düşecektir. Kanal İstanbul olmazsa olmaz. Bu eşi benzeri olmayan boğazlara sahip çıkmamız gerekiyor. Genel projeye yük getirmeden bu projeyi yapacağız. 6 tane köprümüz var. 6 köprünün maliyeti 1,4 milyar dolar olacak. Yapım sırasında 500 bin kişiye istihdam sağlayacak” dedi. Filistin için Batı Asya birliği.

Nefes nefese yarış

Cumhuriyet, Süper Lig’in 40. haftasında Galatasaray, evinde Beşiktaş’ı 3-1 mağlup ederek şampiyonluk umudunu sürdürdü. Dev derbide goller Baber, Falcao, Arda ve Ghezzal’dan geldi. Ligin bitimine iki hafta kala, Sarı-Kırmızılılar, Beşiktaş ile puan farkını 3’e indirmeyi başardı. Zirve yarışını sürdüren Fenerbahçe ise deplasmanda Ankaragücü’nü Ozan Tufan ve son dakikada Valencia’nın attığı gollerle 2-1 yendi.

Erdoğan: Sömürgeciler kaybedecek

Diriliş Postası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı’ya net mesaj verdi. Erdoğan, ”Bin yıllık ortrak coğrafyamızı türlü hile ve desiselerle parçalara ayırıp hem fiziken hem zihnen sömürme peşinde olanlara meydanı bırakmayacağız.” diye konuştu.

Filistin Ulusal Konseyi’nden İslam alemine ‘israil’e tavır alın’ çağrısı

Doğruhaber, Filistin Ulusal Konseyi İslam ve Arap Dünyasını, işgal polisinin, Mescid-i Aksa’daki Filistinlilere yönelik saldırılarına karşı aynı düzeyde tavır takınmaya çağırdı. Konsey’den yapılan yazılı açıklamada, İslam ve Arap dünyasına, ”çekingen” açıklamalarla yetinmeyip, siyonist rejimin Doğu Kudüs’teki fiillerinin tehlikesini yansıtacak düzeyde ciddi tavır alma çağrısında bulunuldu.

Baskı ve otoriterleşme faillere cesaret veriyor

Evrensel, İstanbul ve Eskişehir’de şortla sokağa çıkan, Üsküdar’da ise camiye girmek isteyen kadınlar saldırıya uğradı. Kamusal alanda kadınların varlığı her geçen gün daha çok tehdit altında. Sosyolog Dr. Banu Kavaklı’ya göre bu saldırıların altında yatan sebep artan baskı ve otoriterleşme. Faillere cesaret veren bu baskıların son ayağı ise İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522