Dolar 32,3011
Euro 35,1601
Altın 2.279,84
BİST 8.806,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Fransa Genelkurmayı’nın gözünden Çanakkale savaşları

18 Mart Perşembe 2021 Gazete Özetleri

 

Başlıklar

Fransa Genelkurmayı’nın gözünden Çanakkale savaşları

Aydınlık, Savaş sonucu İngiltere ve Fransa’nın planları altüst oldu. Rusya’dan devrimi hızlandırdı. Savaş uzadı., en önemlisi Türk milleti büyük moral buldu. Kurtuluş Savaşı’nın tecrübesi kazanıldı. Fransa Genelkurmayı’nın gözünden Çanakkale savaşları. Savaşta bir gemi, dört denizaltı kaybeden Fransızlar şöyle diyordu: Mayınlar Bouvet, Ocean ve Irresistible zırhlılarını batırmışlardı. General Hamilton, Londra’ya telgraf çekerek Çanakkale Boğazı’nın donanma tarafından zorlanarak geçilme ihtimalinin az olduğunu belirtiyordu.

Virüsü unutturan indirim

Korkusuz, Koronavirüs risk haritası her hafta biraz daha kırmızıya dönüyor. Vaka sayıları her geçen gün artıyor. uzmanlar sürekli uyarıda bulunurken, halkın duyarsızlığı ‘pes’ dedirtiyor. Erzurum’da temel ihtiyaç ürünü olmayan eşyaları ucuza almak isteyenler salgını unuttu, virüsü göze aldı. Yakutiye’deki bir züccaciye mağazası, sosyal medyadan fiyatları yarıya indirdiğini açıkladı. Haberi duyan, sabah erkenden mağazaya hücum etti.

Bitcoin cinneti

Akşam, Bir gecede yol olan Gider Ailesi’nin 4 ferdi dün yan yana toprağa verilirken, hala Nimet Gider olayın perde arkasını anlattı. Gider, yeğeni Mustafa’nın kripto para için büyük borç yükü altına girdiğini söyledi. Gider, ”Yeğenim Bitcoin yüzünden önce 250 bin TL’sini, sonra 65 bin TL ve arabasını, en son arkadaşından aldığı 35 bin TL’yi kaybetti. 3 bin TL’sini isteyen arkadaşına para veremeyince bunalıma girmiş” dedi.

Küreselleşme sorgulanıyor

Analiz, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, enflasyonu düşürmek için ciddi şekilde çalışmak gerektiğini belirterek ”Üretimi, arz artırdığımız zaman enflasyonda düşüş meydana gelecektir çünkü bizim bir kırmızı çizgimiz var, o da faiz ”dedi. 2020’de sağlık krizi ile başlayan sürecin zaman içinde ülkelerin ekonomik dengelerinin bozulmasıyla global bir iktisadi krize dönüştüğünü söyleyen Kaan, bu sürecin bugünden yarına bitmesinin mümkün görünmediğine değindi. Fransa Genelkurmayı’nın gözünden Çanakkale savaşları.

Reform mu dediniz

Cumhuriyet, TBMM dün yine tarihi bir güne sahne oldu. İYİ Parti grup toplantısı, Öğrenci Andı’nın kaldırılması protesto için bir öğrencinin, kürsüden Andımız’ı partililere okutmasıyla başladı. Genel kurulda ise gerginlik yaşandı. Vekilliği düşürülen Gergerlioğlu, salondan ayrılmayıp HDP’li vekillerle oturmaya devam edince oturum tatil edildi. AKP’liler, Gergerlioğlu’nu zorla çıkarmaya çalıştı. Gergerlioğlu ve vekiller 3.5 saat sonra Meclis’deki grup odasına geçti.

Evrensel hukuk vurgusu

Diriliş Postası, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi’nde dava açtı İddianame Yüksek Mahkeme’ye gönderildi. Şahin’in yazılı açıklamasında HDP yönetici ve üyelerinin beyan ve eylemleriyle demokratik ve evrensel hukuk kurallarının kabul etmeyeceği şekilde davrandıkları belirtildi.

2 doz aşı olana karantina yok

Doğruhaber, Sağlık Bakanlığı, ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyazyon Rehberi’ni güncelledi. Buna göre aşılama sonrası, daha önce laboratuvarda doğrulanmış KOVİD-19 enfeksiyonu geçiren veya iki doz aşı yaptırıp son dozdan sonra 14 gün süre geçmiş olan kişilerde, hastalık başlangıcı veya aşılama sonrası 3 ay içinde riskli temaslarında karantina gerekmeyecek.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522