Dolar 32,5893
Euro 34,8218
Altın 2.415,55
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Gazete Çeşitleri Nelerdir

Gazete Çeşitleri Nelerdir gibi soruların cevabını bulmak için doğru adrestesiniz. Gaeteapp.com olarak sizlere yerel gazeteler, ulusal gazeteler gibi birçok gazete çeşitli hakkında bilgiler vermeye devam ediyoruz. Sizlerle paylaşacağımız yazıda ‘’ Gazete Çeşitleri Nelerdir ‘’ sorusuna cevap vereceğiz. Gazeteler hakkında detaylı bilgiler almak için güncellenen blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Başlıklar

Gazete Nedir ?

Gazete, en yaygın kullanılan iletişim araçlarından birisidir.  Gazeteler ucuz, değersiz, ince kağıtlara basılmaktadır. Gazetelere basılan yazılar genelde kültür, sanat, siyaset, politika, resmi duyurular, sosyal konular ve gelişmeler hakkında detaylı yazıların olduğu kağıtlardır. Gazete, en eski kitlesel iletişim araçlarından birisi olarak, değerini korumaktadır.

 

Gazete Çeşitleri Nelerdir ?

Gazete geniş ve kapsayıcı bir iletişim aracı olmasından kaynaklı birçok farkl konular üzerinden yayın yapmaktadırlar. Yazımızda sizlere bu gazete çeşitleri hakkında detaylı bilgileri sıraladık. Aşağıdaki liste’de gazete çeşitleri’nin başlıklarını bulabilrsiniz.

– Siyasi Gazeteler

– Kültür Gazeteleri

– Sanat Gazeteleri

– Finans – Ekonomi Gazeteleri

– Bilim Gazeteleri

– Medya Gazeteleri

– Magazin Gazeteleri

– Yerel Gazeteler

– Online Gazeteler

– Genel Gazeteler

– Spor Gazeteleri

 

Yayın yapan gazete çeşitleri yukarıda belirttiğimiz başlıklardan oluşmaktadır. Bölgelere göre gazete çeşitlilik değişebilir ve coğalabilmektedir. Yazımızın devamında bu gazetelerin nasıl bir yayın çizilerinin olduğu ve bu tür gazetelerde neler bulabileceğiniz hakkında detaylı bilgileri paylaştık.

gazetecilik çeşitleri nelerdir

Online Gazeteler

Onine Gazeteler, bir web tarayıcısı ya da bir mobil uygulama üzerinden yayın yapan gazetelerdir. Bu tür gazeteler, Tiraj yayımcılığını gerçekleştirmeyip, sadece dijital olarak yayın yapmaktadırlar. Online gazeteler, kitlesel anlamda çok daha fazla kişiye erişebilme şansına sahiptirler. Dünya’nın her yerinden okuyucular birkaç saniyede gazetelere erişebilir ve haberleri okuabilir. Ayrıca online gazetelerin, Tiraj yayımcılığı yapan gazetelere nazaran önemli bir avantajları vardır. Bu avantaj video klip oynatabilmedir. Örneğin, oynanmış bir futbol müsabakasını online gazete, özet olarak yayınlayabilmektedir. Tiraj gazetelerinde ise maç esnasında çekilen bir fotoğrafı koyabilmektedirler.

Kültür Gazeteleri

Kültür Gazeteleri ağrılıklı olarak belir bir bölge’de ya da coğrafya’da yayın yapan gazetelerdir. Kültür geçmişine dair birçok konuyu masaya yatırarak, detaylı bilgileri okuyucularına sunmaktadırlar. Örneğin, belirli bir bölge’de gerçekleştirilen kültür faliyetlerini manşetlerine taşımaktadırlar. Kültür gazetleri sayısı oldukça seyrek olan gazetelerdendir.

Sanat Gazeteleri

Sanat Gazeteleri, Sanat dünyasın’da gelişen olayları ve konuları manşeterine  yansıtırlar. Vizyona girecek bir filmin galasın’dan da yayın yapmaktadırlar, yeni tiyatro oyununu oynayacak oyuncu ile röportaj da yapmaktadırlar. Sanat yaşamı’nın nabzını tutan bir yayın biçimleri mevcuttur. Ne yazık ki Sanat gazeteleri, Kültür gazeteleri gibi sayıları oldukça seyrektir.

Finans – Ekonomi Gazeteleri

Finans ve Ekonomi gazeteleri, yayın çizgilerinintemelinde para konusu işleyen gazetelerdir. Dünya’da ekonomik dengeler, yaşanabilecek ekonomik değişimler ve para’nın değeri üzerinden yayın yapmaktadırlar. Borsa ve yatırımcılık ile ilgilenen kişilerin oldukça yoğun okuduğu gazeteler arasındadır.

 

Bilim Gazeteleri

Bilim Gazeteleri, Bilim dünyasında yaşanan gelişmeleri manşetlerine taşıyan gazetelerdir. Geniş konu başlıkaları ve birçok Bilim dalları üzerinden elde edilen veriler ile yayın ypamaktadırlar. Bilim gazeteleri, günlük olarak çıkmamaktadırlar. Genel’de haftalık ve aylık olarak raflar’da yer edinmektedirler. Malasef bu tür gazetelerin sayısı da oldukça seyrektir.

 

Medya Gazeteleri

Gazete çeşitleri nelerdir sorusuna cevaben Medya Gazeteleri, televizyon dünyasın’da yaşanan olayları manşetlerine taşımaktadırlar.  Televizyonların yayın akışları ve  planlanan programlar hakkında detaylı bilgiler vermektedirler. Okuyucu kitlesi oldukça az olan bir gazete türüdür. Bu tür gazeteler, Tiraj ile yayın yapmak yerine online olarak yayın yapmayı tercih etmişlerdir.

 

Magazin Gazeteleri

Magazin Gazeteleri, Türkiye ve Dünya’da yaşayan ünlüler hakkında gelişmeleri ve haberleri manşetlerine taşıyan gazetelerdir. Bu tür gazeteler, dikkat çekiçi başlıklara en çok sahip olan gazetelerdir. Ünlülerin özel hayatları ve röportajları hakkında detaylı bilgiler Magazin Gazetelerin’de bulunmaktadır. Ayrıca Magazin Gazeteleri, Tiraj yayın yapmamaktadırlar. Okuyucu kitlesi yoğunlukla online platformlarda olmalarından kaynaklı, online yayın yapmaktadırlar.

 

Spor Gazeteleri

Spor Gazeteleri, temelinde Spor haberleri, gelişmeleri, müsabakalar ve ligler hakkında detaylı bilgileri manşetlerine taşıyan gazetelerdir. Spor Gazeteleri, Türkiye’de oldukça yoğun okunan gazeteler arasındadır. İlk spor gazetesi Türkiye’de 1980 yıllarından kurulmuş ve günümüzde de yayın yapmaktadır. Spor gazetelerin’de  ağırlıklı olarak Futbol üzerinden durmaktadırlar. Bunun sebebi de Türkiye’de en çok ilgi duyulan spor alan’nın Futbol olmasından kaynaklıdır. Geniş konu başlıkları ve Futbolcular hakkında detaylı haberleri kapsarlar. Ligler hakkında detaylı bilgileri de sunan gazeteler, transfer gelişmeleri gibi haberleri manşetlerine taşırlar . Ayrıca Spor Gazeteleri, İddia oynayan kişilerin’de ilk uğradığı yerlerden birisidir. Maçlar hakkında detaylı analizler yapılarak, oynayacak kişiye ipucuları vermektedirler.

 

 

Genel Gazeteler

Genel Gazeteler, sizlerle yukarıda paylaştığım bütün gazeteleri kapsayan gazetelerdir. Bu tür gazeteler, manşetlerinde toplayıcılık özelliği taşımaktadırlar.Sizlerle bahsettiğimiz tüm konular üzerinden haberleri sayfalarına taşımaktadırlar. Genel Gazeteler, Okuyucu kitlerinin genişliğinden kaynaklı  Ulusal yayın yapmaktadırlar. Geniş okuyucu kitlelerine sahip olan gazeteler bunlardan ibarettir. Bu tür gazetelere örnek olarak ; Cumhuriyet, Sabah, Milliyet, Sabah, Sözcü ve BirGün gibi gazeteler örnek verilebilinir. Bu gazeteler hem Tiraj yayını hem de online yayın yapmaktadırlar. OOline yayınlarından anlık ve güncel bilgileri paylaşmaktadırlar. Yapılan araştırmalarda gün geçtikçe Tiraj yayımlanan gazetelerin, sayılarının satılma oranlarının düştüğü hakkında bilgilere ulaşılmıştır.

 

 

GAZETELERE NEREDEN ULAŞABİLİRİM ?

Gazete çeşitleri nelerdir sorunuza istinaden sizlerle paylaştığımız tüm gazete çeşitlerine, gazeteapp.com adresinden ulaşabilirsiniz. Sitemizde yüzlerce gazete mevuttur. Gazetelerin her gün güncellenen manşetleri ve haberleri platformumuzdan erişebilirsiniz. Ayrıca gazeteler hakkında detaylı bilgilere ve gazetelerin yayın çizgileri hakkında bilgilere adresimizden ulaşabilirsiniz.

Gazeteapp Instagram

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522