Dolar 32,3266
Euro 35,0806
Altın 2.297,91
BİST 8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Gazetecilik mesleği erozyona uğratılıyor

21 Haziran 2021 Pazartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

Gazetecilik mesleği erozyona uğratılıyor

24 Saat, Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Çağdaş Gazetecileri Deneği çağrısıyla bir araya gelen Medya Dayanışma Grubu toplantısına katılan meslek örgütü başkan ve temsilcileri şu görüşleri dile getirdi: ”Suç örgütü liderinin açıklamaları sonrasında meslek eğitine uymayan skandallar gündemdeki yerini almaya devam ediyor. Söz konusu usulsüzlüklere karışan isimler üzerinden gazetecilik mesleğinin saygınlığına gölge düşürülüyor, meslek itibarsızlaştırılıyor, kimliksizleştiriliyor, yalnızlaştırılıyor. Gazetecilik mesleği bu iddialarla erozyona uğratılıyor, üstlendiği misyon yok ediliyor. Gazetecilik mesleği erozyona uğratılıyor. Ankara Gazetelerini günlük takip etmek için Ankara Gazeteleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

25 ilçede 9 bin scooter

Anadolu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, yeni nesil ulaşım araçlarından elektrikli ”scooter” kullanımı, denetimi ve yetki esaslarına yönelik yeni kararlar aldı. Buna göre: ilçe nüfusunun 3’te 1’i oranında izin verilen elektrikli ”scooter”lar için etki belgesi alanların dilekçeleriyle birlikte 21 Haziran-16 Temmuz 2021 tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığına başvurması gerekiyor. Firmaların başvurusu için ilana çıkan Büyükşehir Belediyesi, 25 ilçenin tamamında toplam 9 bin 594 ”scooter” kullanımına izin verecek.

Akılcı adımlarla hedeflerimiz mutlaka yerine getirilecektir

Başkent, Gençlerbirliği’nin basından sorumlu asbaşkanı Muammer Akyüz, ”Daha önceki yıllarda bırakın ülke takımlarımızı, birçok Avrupa ülke takımlarından tesislerimizi ve altyapımızı incelemeye gelen birçok yetkili olmuştur. Özellikle o dönemlerde Türkiye’deki futbol takımlarının birçoğunda Gençlerbirliği’nin en kısa sürede bu misyona döneceğine inanıyor ve planlarımızı o çerçevede yapıyoruz.” dedi.

Türkiye’nin parlayan yıldızı olacağız

Güçlü Anadolu, Hayata geçirdikleri projelerle örnek çalışmalara imza atmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Oğuz, ”Hizmet yolculuğuna başlarken, ”Sevdamız, gecemiz, gündüzümüz Kahramankazan. Her şey Kahramankazanımız için” dedik ve yola koyulduk. İlk iş olarak belediyemizin gelir gider dengesinin fotoğrafını çekerek, tasarruf etmek için kolları sıvadık. Tasarruf yaptık, ancak hizmette tasarruf yapmadık.

Gazeteciler Diyarbakır’ı keşfetti

İlksayfa, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ‘Medya Kültür Sanat ve Turizm Buluşmaları’ organizasyonu kapsamında gazeteciler Diyarbakır’da bir araya geldi. Kentte vakit geçiren gazeteciler, Diyarbakır’da tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Toydemir’de 100 yıl sonra 80 şehit mezarı tespit edildi

İstiklal, Toydemir mahallesinde 100 yıl öncesine ait 80 şehit mezarı daha tespit edildi. Kısa bir süre önce Sakarya Meydan Muharebesinden şehit düşmüş 80 şehidin kemiklerine rastlandı. O dönemde Sahra çadırı ait olduğu belirlenen şehit mezarları koruma altına alınacak. Doğa Koruma ve milli Parklar tarafından yapılan jeoradar çalışmaları sonucu tespit edilen şehitlerin torunlarına ulaşıldı.

Covid-19 hastaları azalıyor

Sonsöz, Türkiye’de koronavirüs salgını, aşılamanın etkisiyle birlikte kırılma eğiliminde devam ederken, bu durum hastanelerde yoğun bakım ünitelerine de yansıdı. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 25 yataklı Covid-19 Yoğun Bakım Üniversitesi’nde sadece 9 hasta tedavi görüyor. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin koronavirüs yoğun bakım servisinde tedavi gören hasta sayısı da yüzde 60 azalı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522