Dolar 32,5221
Euro 34,8484
Altın 2.428,53
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Gece 12’ye kadar açık kalalım

30 Mayıs Pazar 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

Gece 12’ye kadar açık kalalım

Korkusuz, Yarınki Kabine Toplantısı’nda, 1 Haziran sonrası için atılacak normalleşme adımları ele alınacak. Salgında en büyük darbeyi yiyen yeme-içme ve eğlence sektörü, yapılacak açıklamaya kilitlendi. 1 Haziran sonrası açılma bekleyen işletmecilerin önemli bir talebi var. Saat sınırlamasına dikkat çeken işletmecilerin isteği şöyle: ”Bir yıldan fazladır bitmiş durumdayız. Saat sınırlaması bizim için daha büyük darbe olur. En az 24.00’e kadar açık kalmalıyız. Şu saate kadar açıklama yapılmaması bile büyük sıkıntı.” Gece 12’ye kadar açık kalalım.

Vahşetin sınırı yok

Akşam, Yorgun’un kaybolmasıyla ilgili o dönem gözaltına alınan eski eşi Eyüp Yıldızhan, olayla ilgisi olmadığını söyledi. 4 ay önce dosyayı yeniden açan polis, bir ipucu yakalamayı başardı. Yıldızhan’ın 5 yıl önce eve bir sandık getirdiği belirlenince, apartmanın bodrumunda köpekle aram yapıldı. Kırılan fayansların arkasında bulunan sandıktan yorgun’un cesedi çıktı.

100 radyo aynı anda yayın yapacak

Analiz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Kulesi Açılış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. 100 radyonun aynı anda yayın yapabildiği kuleye dair Erdoğan ”Dünyada örnek teşkil edecek bir proje oldu. Bu kule sayesinde Çamlıca görüntü kirliliğine son verdik. Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz” ifadesini kullandı. Erdoğan ”Kanal İstanbul’un temelini Haziran ayı sonunda atıyoruz” dedi.

Suriye’nin inşasına odaklanacağız

Aydınlık, Suriye’deki seçim zaferinin ardından Gece Görüşü programında Deniz Çağlayanın sorumlularını yanıtlayan Ammar, yeni dönemde Suriye’nin inşasına odaklanacaklarını belirtti. Ammar, Suriye halkının seçimlerle birlikte Batı’ya ”İrademiz tüm baskı ve ambargolarınızdan büyüktür” mesajı verdiğini söyledi. Suriyeli vekil, ülke dışındaki tüm vatandaşlarını evlerine dönmeye davet etti. Gece 12’ye kadar açık kalalım.

Çaresizlik ve tehlikeli tehdit

Cumhuriyet, Suç örgütü liderlerinden Sedat Peker’in söylediklerine ”İtibar etmiyoruz” denilemez. Hukuktan sonuçlara ulaştırmak zorunluluğu vardır. Soylu, işi siyasal hikayelere bağırdı. Türk siyasal yaşamı tehlikeli ve karanlık bir yolda ilerliyor. Erdoğan’ın ”Daha neler olacak neler” sözü tek kelime ile ”vahimdir.”

Şehitler unutulmadı

Doğruhaber, Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HDP’liler tarafından 6 yıl önce şehid edilen Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan kabirleri başında anıldı. Şehitlerin kabirleri başında konuşan HÜDA PAR Merkez İstişare Kurulu Üyesi Nasuh Sevindik, ”Hepimiz şahidiz ki Mehmet Şerif Şimşek ve Abdulcelil Talayhan hayatlarını Allah yolunda mücadele için adamışlardı. Küçük yaşlardan başladıkları bu mübarek yolu şehid olacakları güne kadar bırakmadılar. Allah yolunda canlarını verdiler ve ayetle müjdelenenlerden oldular” şeklinde konuştu.

Fiyata ve kotaya öfkeliler

Evrensel, Üreticinin 5 lira talep ettiği, ÇAYKUR’un ‘4 lira’ dediği çay fiyatı, özel sektörde 2 lira 80 kuruşa kadar düşerken, çay üreticisi kadınlar duruma öfkeli. Çay bahçelerinin hem işçisi hem üreticisi durumunda olan biri ortakçı biri üretici olan iki kadın kazandıkları paranın geçimlerine yetmediğini belirtiyor. Kendilerini özel sektöre mahkum eden çay kotasına son verilmesini istiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522