Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Gıda işletmeleri haşere kaynıyor

Başlıklar

İzmir Gazete Özetleri Gıda işletmeleri haşere kaynıyor

Yeni Bakış gazetesi ‘Gıda işletmeleri haşere kaynıyor’. Haşere ve kemirgenlerle kimyasal yada diğer teknikler ile mücadele eden pest kontrol firmalarından birinin mesul müdürü olan Lüger Hazar, çeşitli alanlarda hizmet verdiklerini ancak haşerelerin en çok gıda işletmelerinde görüldüğünü söyledi. Pest kontrol firmaları, insan sağlığını tehdit eden haşere ve kemirgen türü canlıların yok edilmesini yada uzaklaştırılmasını sağlıyor. Bir pest kontrol firmasının mesul müdürlüğü yapan Lügen Hazar evler, fabrikalar, depolar, okullar gibi çok çeşitli alanlarda ilaçlama çalışması yaptıklarını belirterek, ”Örneğin yeni bir plazanın 8’inci katından akrep problemi gelebiliyor ya da çok lüks bir restoranın mutfağında haşere olabiliyor. Ancak sıralama yaparsak en çok gıda işletmelerinde haşere görülüyor” dedi.

Eylül gazetesi ”Yelki’yi kurban vermeyeceğiz”. İzmir Karting Kulübü’nün Yelki’de kurmak istediği Go-Kart pistine karşı çıkan Güzelbahçe Kültür, Çevre ve Güzelleşme Derneği (GÜLLER) Go Kart Pisti alanında basın açıklaması yaptı. GÜLDER Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, bölgenin kadim üretim havzası olarak korunup geliştirilmesine zarar verecek girişimlere karşı olduklarını belirtti. Yapılan açıklamada ”Pist kararı, ‘Tarım Arazilerinin Korunması, Kullanılması ve Planlanmasına Dair  Yönetmeliğin, ‘tarım arazileri için toprak koruması projesine uyulması, zeytincilik yasasında zeytinliklerin bulunduğu alanlarda zeytin tarımı için gerekli yatırımlar dışında hiçbir yatırım yapılmaz’ hükmüne aykırıdır” denildi.

Aliağa Ekspres gazetesi ”Yasa neden erteleniyor”. Aralarında iş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği’nin de (İSGARD) bulunduğu 1 Temmuz Platformu üyelerinden oluşan bir heyet İş Sağlığı ve Güvenliği yasasının bir kez daha ertelenmemesini sağlamak amacıyla Ankara’ya gidip bir dizi ziyaretinde bulundu. Platform üyeleri ziyaretinde ”yasa neden erteleniyor?” sorusu soruldu.

Büyük Torbalı gazetesi ”5 yıl arayla aynı eve yıldırım düştü”. Ahmetli Mahallesi 9’uncu cadde üzerinde bulunan bir eve 5 yıl ara ile yıldırım düştü. Yıldırımın düştüğü evde yangın çıkarken, çevrede bulunan iki evde televizyonlar patladı. Şiddetli sağanak yağış geçtiğimiz hafta Torbalı’da kısa sürede etkili oldu. Aralıklı yağan yağmura vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken, ilçedeki bazı yollarda manzara yine değişmedi. Hafta sonu etkisini yitiren sağanak yağmur, Ahmetli Mahallesi’nde ise faciaya neden oldu.

”Torbalı’da 12 yapı kayıt belgesi iptal edildi”. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, imar barışı kapsamında Torbalı’da 12 yapı Kayıt Belgesi’ni iptal etti. Yapı Kayıt Belgesi iptal edilmesine rağmen yıkılmayan yapıların sorumluları hakkında da işlem başlatan Bakanlık, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacak.

 

Telgraf gazetesi ” Türk tarımını bekleyen tehdit”

Güvenlik tehlikede. Özellikle korona döneminde gıdaya ihtiyacın artması, gözleri bir kez daha uzmanların işaret ettiği 2030 yılına çevirdi. Ülkelerin izlediği politikalar iklim krizini etkilerken ürünlerin biyolojisi, verimi, tüketimi düşerken fiyatı yükseliyor, bölgesel ürün desenleri bozuluyor ve gıda güvenliği tehdit altına giriyor. ‘Sistemde sorun var’. TMMOB’dan Dr. Zerrin Çelik, karbon miktarını azaltmaya yönelik çabalarının yetersiz olduğunu söyledi. Türkiye’de sistem kaynaklı büyük bir sorun olduğunu belirten Çelik, ”Sulanan tarım arazilerini artırmayı hedefliyoruz ama sulamaya açılmış bir alana AVM yapıyoruz” diye konuştu.

Haber Ekspres gazetesi manşeti ”Babalar Günü’nde Oğluna Ziyaret”. 2012 yılında, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Çiftçi’nin İzmir’de yaşayan babası Satılmış Çiftçi, Babalar Günü’nde oğlunun Kadifekale Hava Şehitliği’ndeki kabrini ziyaret etti. Oğlunun kabri başında dua okuyan Çiftçi, mezarın üzerindeki kuru otları temizledi. Şehit olan oğlunun hayatı boyunca kendisini hiç üzmediğini belirten Baba Çiftçi, ”Mekanı cennet olsun, onu çok özledim. Devamlı rüyamda görüyorum. Bizler bu açıyı yaşadık, inşallah başkaları yaşamaz. Çocuğumu bırakamıyorum, hiç bir zaman da bırakmayacağım. Devamlı buraya gelmeye devam edeceğim.” dedi.

 

 

Gıda işletmeleri haşere kaynıyor ”İlkses gazetesi

”600 kişilik filyasyon ekibi”. Yeni tip koronavirüs salgınına yönelik yapılan çalışmalara bir yenisi geçtiğimiz hafta Türkiye İstatistik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı tarafından eklenmişti. Buna göre 81 ilde ‘Toplum Tarama Çalışması’ yapılarak rastgele belirlenen evlerdeki vatandaşlara antikor testi uygulamaya başlandı. İzmir’deki saha çalışmaları hakkında bilgi veren İzmir Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimi Sorumlusu Dr. Metin Kızılelma, sahada 600 kişilik filyasyon ekibinin rastgele 4 bin 254 haneye giderek antikor testi yapacağını ifade etti.

Ödemiş Kent gazetesi ”Spor’un Kalbi‘. Spor yaparken rahatlama bir çoğumuzun genel olarak yapmak istediği faktörlerden biridir. Özellikle Eğitmenlerin çok etkili olma sebeplerinden biri senin egzersizi bir görev yapar gibi görmeni sağlamalıdır. Eğitmenin yoksa bunu arkadaşından, bir aile ferdinden ya da başka herhangi birinden isteyebilirsin. Böylece o seni egzersiz için zorladığında kendini bunu yapmaya mecbur hissedeceksin.

Ticaret gazetesi ”MB: İlk Yuan Fonlaması yapıldı”. Ankara Ticaret – Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Çin Halk Cumhuriyetini Merkez Bankası arasında 2019 yılında yenilenen swap (para takası) anlaşması çerçevesinde Çin Yuanı (CNY) fonlamasının ilk kullandırımları 18 Haziran 2020 tarihinde yapıldı. Bu sayede ilgili bankalar aracılığı ile çeşitli sektörlerdeki Türk şirketleri, Çin’den ithalatlarını CNY cinsinden ödeme yaparak gerçekleştirildi. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada ”Swap anlaşması kaynaklarının kullanılmış olması, uluslararası ticaret ödemelerinde yerel para kullanımı ve Türk firmalarının uluslararası likiditeye erişimi açısından önem art etmekte olup aynı zamanda her iki ülke arasında mali işbirliği de güçlendirilerek güçlendirilerek bir adım olarak değerlendirilmektedir.

 

Yenigün gazetesi ”Kadınlar daha çok kan bağışı yapmalı”. Pandemi sürecinde kan stokları tükenme noktasına gelen Kızılay, bağışların artmasıyla rahat bir nefes aldı. Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, kadın bağışcı sayısının artması gerektiğini söyledi. Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kan bağışı neredeyse durma noktasına gelmiş, stoklar tükenmişti. Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte kan bağışı yapanların sayısı da yeniden artmaya başladı. Türk Kızılayı Ege Bilge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök, stoklarının çok yüksek almasa da talebi karşılayacak düzeye geldiğini belirtti. Vatandaşları kan vermeye davet eden Gökay Gök, ”2-3 günlük Bir stokla talepleri karşılıyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ederek, günde iki kez dezenfekte edilen merkezlerde kan bağışı işlemi gerçekleşiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522