Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Gıda ürünleri denetimi sağlık için önemli

Başlıklar

Ankara Gazete Özetleri ‘Gıda ürünleri denetimi sağlık için önemli’.

Başkent gazetesi. ‘Gıda ürünleri denetimi sağlık için önemli’.  TMMOB ZMO Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez, ”İnsanlık olarak tüm dünyada ölüme karşı çaresizlik içerisinde tek öncelik olarak yaşam mücadelesi verdiğimiz Kovid-19 salgını sürecinde, insan direncinin artması ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi için gıda güvencesi ve güvenliğini yönelik kamucu koruması politakaların yeniden yaşama geçirildiği ülkeler ile birlikte, ülke insanının yeterli güvenilir gıda tüketilmesini sağlamayan ülkelerin gıdaya yapacakları harcamaların çok daha fazlasını sağlık hizmetlerine ayırmak zorunda olduğu bir insanlık tarihi dönemi gerçeğini yaşıyoruz.” dedi.

”Bu kadar korkmayın çocuklardan”. Yönetmen ve Tiyatro Oyuncusu Nagihan Gürkan, ”Çocuk oyunlarında; dişinizi fırçalayın, okulunuzu sevin mesajlarını korkunç buluyorum  O kadar etkili ki onların düşünme biçimleri üzerinde bu  yaptıklarımız; bırakın okullarını sevmesinler bu kadar korkmayın çocuklardan demek istiyorum, hemen usandırmaya çalışmayın.” dedi.

Dua Tepe gazetesi ” Büyükşehir’den LGS öncesi maske desteği”. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) giren öğrencileri yalnız bırakmadı. Sınav heyecanı yaşayan Başkentli öğrencilere toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmalarının yanı sıra maske desteği de sağlandı. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri otobüs durakları ve okul çevrelerinde öğrenci, veli ve sınav görevlileri ücretsiz 250 bin maske ve su dağıttı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli öğrencilere imkanları doğrultusunda her konuda yardımcı olmayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden sınava girecek öğrencilere başarı dileklerinde bulunurken, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) günü öğrenci, veli ve sınav görevlilerine toplu taşıma araçlarında ücretsiz ulaşım hizmetinin yanı sıra maske desteği de sağlandı.

”Polatlı’da 2600 öğrenci LGS’ye girdi”.

Uzunca bir süredir LGS’ye hazırlanan öğrenciler, Cumartesi günü iyi bir lisede eğitim görmek için sınava girdiler. İlçemizde sabah saatlerinde itibaren okullardaki yerini alan 2600 öğrenci, uygulanan sokağa çıkma yasağı sayesinde huzurlu bir ortamda sınavına geçirdiler. Uzunca bir süredir LGS’ye hazırlanan öğrenciler, Cumartesi günü iyi bir lisede eğitim görmek için sınava girdiler. Yeni tip korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında maskelerini takarak, sınıflardaki yerlerini alan 2600 öğrenci, iyi bir liseyi kazanmak amacıyla sınavda ter döktü.

Ayrıntı gazetesi ”3 yıl önce bugün ”Eylül”e kıydılar”

Eylül Yağlıkara cinayeti bugün 3. yılına girdi. 22 Haziran 2018’de 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara öldürüldü. 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara cinayetinde dava 3 yıldır devam ediyor. Eylül’ün annesi Şerfe Yağlıkara ve babası İbrahim Yağlı kara evlatlarının faillerinin en ağır ceza ile cezalandırılmalarını isteyerek ”Bizim Eylül’ümüz öldü, başka Eylül’ler yaşasın” diyerek Adalet istiyorlar.

”Maske ve seccade dağıttılar”. Polatlı Sobacılar Kalaycılar ve Nalbantlar Esnaf ve Sanatkar odası Polatlı’da vatandaşlara cuma namazında maske ve seccade dağıttı. Cuma namazı öncesi cami girişinde Polatlı Sobacılar Kalaycılar ve Nalbantlar Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Cabbar Çepur Covid 19 ile mücadele kapsamında maske ve seccade hediye etti.

 

Gazete manşetleri. İstiklal gazetesi ”Özel Tarhan’dan önlemler”. Covid-19 salgını nedeniyle Özel Tarhan Özen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerin ve personelin sağlığını korumak adına okulda gerekli tüm tedbirleri aldı.  Özel Tarhan Özen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ülkemizde ve dünyanın bir çok yerine ortaya çıkan salgın nedeniyle öğrencilerin ve personeli sağlığını korumak içinde kurum içinde ve öğrencilerinin kullandığı araçlarda tüm tedbirleri aldı. Özel Tarhan Özen Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Müdürü Hulusi Tarhan gazetemize aldıkları önlemleri anlattı.

”Tarım ürünlerine ekim öncesi garanti toplantısı”. Ankara Şeker Fabrikasında, Mustafa Uslu’nun Başkanlığında TÜRK ŞEKER’in Türk Tarımına büyük hizmet projesi olan sözleşmeli ekim ile Buğday, Arpa, Mısır, Ayçekirdeği ve diğer tarım ürünlerine ekim öncesi tohum, gübre, nakit avans desteği ve alım garantisi konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda ürünleri denetimi insan sağlığı için önemli ”Polatlı Gazetesi Özeti

Polatlı Postası gazetesi ”Virüs, hijyen, kişisel temizlik ama su yok !”. 10 ayda 10’dan fazla kesintinin olduğu ve arızası, patlağı gibi pek çok sebepten dolayı gerek Polatlı’nın gerekse Ankara’nın toplu taca attığı Polatlı’da olan yine vatandaşa oluyor. Bir türlü çare bulunamayan su kesintilerinde, bir taraftan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a polatlı suyunun çözülmesi için red oyu verilmekle suçlanan AK Parti ve MHP grubu, diğer yandan 3 kez borçlanma istenmesine karşın red yanıtı alan ve gece yarısı flash açıklama ile bizzat gazetecilere ulaştırılan Polatlı’nın içme suyu ihalesinin tek başına bir proje olarak hayata geçirileceğini açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın hali hazırda suyun çözümüne ilişkin 6 aydır tek hamle yapmaması.

”Gece gündüz virüs mücadelesi sürüyor”. Tüm dünyayı derinden sarsan ve etkisini hala devam ettiren koronavirüs sebebiyle tedbirler elden bırakılmıyor. Yurt genelinde yapılan lokanta, kafeterya, kahvehane gibi mekanlardaki hijyen, sosyal mesafe ve maske gibi kurallara uyulup uyulmadığına ilişkin kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontroller, Polatlı’da da Polatlı İlce Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılıyor. Ekipler insanların yoğun olduğu mekanlarda denetim yapıyor.

Ticari Hayat gazetesi ”Ticaret bakanı gerekli çalışmaları yaptı”.

Ticaret Bakanlığınca, Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemler çerçevesinde hayata geçirilen sanal ticaret heyeti programıyla Türk ürünleri, Meksika, Kolombiya, ve Şili ile Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve Umman’daki ithalatçılara tanıtılacak. Bakanlık, Kovid-19 salgını öncesinde gümrük işlemlerinin on-line gerçekleştirilmesi için gerekli çalışmaları hayata geçirdi. ”Ama. Kovid-19’un ihracat üzerindeki etkilerini en aza indirmek”. Salgınla mücadele döneminde dijitalleşme faaliyetlerini sürdüren Bakanlık, Bakan Ruhsar Pekcan’ın talimatıyla sosyal izolasyonu sağlama için sanal fuar ve sanal ticaret heyetleri gibi öncü çalışmalara başladı. Söz konusu  çalışmalarda, Kovid-19’un ihracat üzerindeki etkilerini en aza indirmek ve ihracatlara yeni tanıtım imkanlarının sunulması amaçlandı.

”Çankaya Evinden miniklere maske”. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 21. Yüzyılın halk evleri olarak nitelediği Çankaya Evlerinden biri olan Birlik Çankaya Evi zorlu pandemi döneminde dayanışma örneği gösterdi.

Gazeteapp platformunda Gazeteler ve haber siteleri yanı sıra spor siteleri sayfalarına da ulaşabilirsiniz.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522