Dolar 32,5135
Euro 34,5719
Altın 2.491,16
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Gündem Ambargo

Başlıklar

Gündem Ambargo – Bir müttefike ilk kez yaptırım

Yeni Asya, Gündem Ambargo… Amerikan haber ajansı AP, Trump’ın veto beklentilerini boşa çıkararak onayladığı yaptırımlar için ”Bir NATO müttefikine karşı atılan bu adım, Washington-Ankara ilişkileri açısından hassas bir zamana denk geliyor. CAATSA adı verilen bu yasa, ilk kez bir Amerikan müttefikini cezalandırmak için kullanıldı” değerlendirmesini yaptı.

Bu kez neyin peşindesiniz

Yeni Şafak gazetesi, İktidara gelmek için darbe, dış müdahale ya da sokağa bel bağlayan muhalefet yine benzer imada bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan’ın, Meclis’te Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na ”Bütçeyi tasarruflu kullanın, çünkü yılın ikinci yarısında biz devralacağız” dedi. Bu sözler, bu kez neyin peşindeler, sorusuna yol açtı.

Hastaneler çakılı

Yeni Mesaj, Sağlık Bakanlığı, 14 Aralık’ta hastanelerde yatak doluluk oranını yüzde 55.8, erişkin yoğun bakım doluluk oranını ise yüzde 73.7 olarak açıkladı. Gelin görün ki, megakent İstanbul’da 10 hastaneyi aramadan, 5-10 etkili kişi ya da doktoru devreye sokmadan ne devlet hastanelerinde, ne de özel hastanelerde yer bulmak mümkün!

Tehdit yerine müzakere

Yeni Birlik, ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Yasası – CAATSA kapsamında, Türkiye’ye yönelik neredeyse 3 yıldır masada tutulan yaptırımlar nihayet açıklandı. Trump’ın koltuğunu bırakmadan yaptırım kararlarını alması, Biden’ın elindeki Türkiye’ye yönelik önemli bir kartı almış oldu. Gündem Ambargo…

 

Her yaptırım kararı Türkiye’ye yarıyor

Tehditlerle, finansal operasyonlarla Türkiye’yi zafer yürüyüşünden çeviremeyen ABD, elindeki son koz olan yaptırım kartını masaya sürdü. ABD’nin CAATSA kararlarını Türkiye’yi olumsuz etkilemek bir yana daha kararlı adımlar atılmasına sebep olacağını belirten uzmanlar, ”Kötü komşu ev sahibi yaptırır, hesabı geçmişte verilmeyen silah ve ekipmanlar yerli-milli silahlarımızı yol açtı. Bu kararlar da aynı etkiye yol açacaktır” dedi.

Ambargo zaten vardı

Türkiye gazetesi, ABD’nin S-400 bahanesiyle aldığı kararı ”Batı’nın Türkiye’ye yönelik gizli yaptırımlarının gün yüzüne çıkması” diye yorumlayan uluslararası ilişkiler uzmanları şöyle dedi: SİHA ve diğer savunma projelerini hiç hazmedemediler. Müeyyideler sayesinde Türkiye’nin savunmadaki yerlilik oranı yüzde 20’den 70’e çıktı. Bu defa da aynısı olacak.

Böyle müttefik olmaz olsun!

Türkgün, S-400’leri bahane eden ABD, savunma sanayimizi hedef alan ve hiçbir şekilde kabul edilemeyecek bir ambargo kararı açıkladı. Türkiye, bu kepazeliğe sert tepki gösterdi.

Vekile göre midesine sadece kuru ekmek girenler aç değilmiş!

CHP’li Engin Altay kürsüde ”Millet aç, perişan Midesine kuru ekmek giriyor” dedi. AKP’li Şahin Tin, ”O zaman aç değil” diyerek bir gafa imza attı. Bir başka AKP’li vekil de Tin’in öyle demek istemediğini söyledi.

Gerçeklerden kaçılamaz!

Türkiye’nin ve vatandaşın gündemi geçim üzerine odaklanmışken, sorumluluk makamındakilerin bu gerçeği görmezden gelmeleri hayret ettiriyor. Geçtiğimiz hafta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’nın, ”Yoksulluk sorun olmaktan çıktı” ifadesinin şaşkınlığı geçmeden, iktidar kanadından yeni ”gerçeklerden kopuk” eylem ve söylemler geldi. Bütçeden, hiçbir istihdam ve katma değer üretmeyen millet bahçelerine ayrılan pay dudak uçuklatırken; Meclis’te bir AKP’li vekilin ”kuru ekmek” yiyenler için sarf ettiği ve tutanaklara geçen, ”O ZAMAN AÇ DEĞİLLER” ifadesi ”PES” dedirtti!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522