Dolar 32,3334
Euro 35,1632
Altın 2.248,03
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 11°C
Cum 12°C

İkramiye zammı hangi enflasyona göre olacak

13 Nisan Salı 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

İkramiye zammı hangi enflasyona göre olacak

Korkusuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklinin bin liralık bayram ikramiyesine enflasyon oranında zam yapılacağını açıkladı. Bunu duyan emekli iki gündür hesap kitap yapıyor. Milyonlarca kişi, net bir şey söylenmeyen zam için kafasında 3 ihtimal canlandırıyor. Mayıs 2018’den Mart 2021’e kadar geçen sürede TÜFE % 50.3 oranında arttı. İkramiye zammı hangi enflasyona göre olacak. Bu 503 liralık zam demek. % 14.6’lık 2020 enflasyonu düşünülürse tutar 146 lira olacak. 6 aylık enflasyon bazı gelecek. Çık çıkabilirsen işin içinden!

Türkleri bekliyoruz

Akşam, Erdoğan, ”Gayrimeşru aktörlere arka çıkarak, Libya’da çıkar elde etme hedeflerinin artık bitmesini istiyoruz. Trablus’a saldırıların yoğunlaştığı dönemde Libyalı kardeşlerimizin yardımına koştuk, bundan sonra da her türlü desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı. Dibeybe ise, ”Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda birçok projeye ev sahipliği yapacak. Türk şirketlerinin gelip bu projeleri yürütmelerini arzu ediyoruz.

Cari açık Şubat’ta 2.6 milyar dolar

Analiz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Şubat 2021 dönemine ilişkin ödemeler dengesi verileri açıklandı. Buna göre, cari işlemler açığı, şubatta geçen yılın aynı ayına kıyasla 1 milyar 233 milyon dolar artarak 2 milyar 610 milyon dolara yükseldi. Bunun sonucunda 12 aylık cari işlemler açığı 38 milyar 786 milyon dolar düzeyinde gerçekleşti. Şubatta doğrudan yatırımlardan kaynaklanan net girişler ise 714 milyon dolar oldu.

Karadeniz ve kıyılarında gerilim sürüyor

Cumhuriyet, Batı ve Rusya arasında Ukrayna üzerinden alevlenen tartışma sertleşirken, Kiev yönetiminin Türkiye’den satın aldığı Bayraktar TB2 tipi insansız hava araçları, Donbass bölgesinde ilk keşif uçuşunu gerçekleştirdi. Moskova, söz konusu işbirliğine muhalefet etti. Son haftalarda Kiev ve Moskova hattında yaşanan gerilime ABD’nin Karadeniz’e göndereceğini duyurduğu savaş gemilerinin 4 Mayıs’a kadar kalacağını açıklaması eklendi. Moskova-Anakra hattındaki görüşme trafiği arttı. Rusya, Montrö Anlaşması’nı hatırlatmıştı. İkramiye zammı hangi enflasyona göre olacak.

Hafter’e destekle savaş suçu işlediler

Diriliş Postası, Erdoğan, ”İki dost, kardeş millet olarak bekalarımız ve ay yıldızlarımız için yüz yıllardır kader birliği yaptık. Libya halkının refahı öncelikli hedefimizdir.” dedi. Erdoğan, darbecilerim işledikleri savaş suçlarının tek tek ortaya çıktığını belirterek, Hafter’i silahlandırdılar. Toplu mezarlar işgal döneminin kanıtıdır. Darbecilerin yanında saf tutanlar bu katliamlara ortak olmuştu.” diye konuştu.

Üst seviye tedbir şart

Doğruhaber, Koronavirüs vaka ve vefat sayılarında artışlar devam ediyor. Son 24 saatte 50 bin 678 kişinin testi pozitif çıktı, 237 kişi hayatını kaybetti. Haftalık verilere göre, yatak doluluk oranı yüzde 55,7 erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 66,5 olarak kayda geçti. Uzmanlar, üst seviyede tedbirlerin alınarak salgınla mücadelenin genişletmesi gerektiğini düşünüyor.

Tezcanlar, bio etil asetat üretecek

Dünya, Tezcanlar Yatırım, ithal ikamesine yönelik stratejik ürün yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Türkiye’nin ilk ve tek sitrik asit yatırımını geçen yıl devreye alan şirket, bio etil asetat üretimine yönelik de 40 milyon Euro’luk yatırım kararı aldı. Yatırımın tamamlanmasıyla, bu yıl yüksek saflıkta etonal, 2022’de de bio etil asetat üretimine başlayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522