Dolar 32,5221
Euro 34,8484
Altın 2.428,53
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

İsrail polisi Aksa’da Filistinlilere müdahale etti

19 Haziran 2021 Cumartesi Gazete Özetleri

Başlıklar

İsrail polisi Aksa’da Filistinlilere müdahale etti

Ayrıntılı Haber, İsrail Polisi Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin Hazreti Muhammed’e hakaretini protesto eden Filistinlilere müdahalede bulundu. İşgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksa’da, aşırı sağcı Yahudilerin provokatif ”bayrak yürüyüşü”nde Hazreti Muhammed’e hakaret etmesi protesto edildi. Yüzlerce Filistinli, Harem-i Şerif’te kılınan cuma namazı sonrası, Kubbetu’s Sahra ile Kıble Mescidi arasındaki revakların altında toplandı. İsrail polisi Aksa’da Filistinlilere müdahale etti. Hazreti Muhammed lehine slogan atan Filistinliler, bir süre sonra Harem-i Şerif’in avlularında yürüyüşe geçti. İstanbul Gazetelerini günlük takip etmek için İstanbul Gazeteleri sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Faiz kararları dövizi fırlattı

Anadolu, Geçtiğimiz perşembe günü sabah saatlerinde dolar en düşük 8.6029 lira ve en yüksek 8.6354 lirayı gördükten sonra, 8.61-8.62 lira aralığında, Euro da en düşük 10.3025 lira ve en yüksek 10.3693 lirayı gördükten sonra, 10.28-10.31 lira aralığına çekilmişti. Perşembe günü sabah saatlerinde İstanbul serbest piyasada dolar alışta 8.5550 satışta 8.6250, Euro da alışta 10.2450 satışta 10.3150 liradan işlem gördü.

Ay sonunu getiremiyorum

Damga, Kızıyla birlikte hayata tutunmaya çalışan Burhan Gündüz, eşi tarafından terk edildiğini belirterek bugünlerde kızıyla beraber ciddi bir mücadele verdiğini anlattı. Maddi sıkıntılar yaşadığını ve ciddi zorluklar çektiğini anlatan Gündüz, ”Benim şu an 2200 TL gelirim var ve bunun sadece faturaları, kirası 1500 TL buluyor. Geriye 700-800 TL kalıyor. Bu para bize yetmiyor. mümkün değil yetmiyor. Ben ay sonunu getiremiyorum bu parayla. Bu durum otizimli bir çocuk büyütürken daha zorlaşıyor” dedi.

Böyle devam etmeli

Dokuz Sütun, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, ”Vaka ve yoğun bakımdaki hasta sayılarının azaldığını belirtti. Prof. Dr. Memişoğlu, ”11 Mart 2020’den beri bu mücadeleyi veriyoruz. Şu anda İstanbul’da o zamandan beri görülen pozitiflik anlamında en az vakayla karşılaşıyoruz. Böyle devam etmesi için herkesin uyum göstermesi gerekiyor, aşı yaptırması gerekiyor” diye konuştu. İsrail polisi Aksa’da Filistinlilere müdahale etti.

Coğrafi işaret tescilli

Günboyu, Adana’nın coğrafi işaret tescilli karpuzu, yurt içindeki tüketiminin yanı sıra ihraç edildiği sekiz ülkede ağızları tatlandırıyor. İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, kentte bu yıl karpuz ekiminin 110 bin dekarda gerçekleştiğini belirterek ”Dekara 3-10 ton verim alınıyor. Erkenci karpuzlarda rekoltemiz biraz düşük oluyor. İlk hasatta karpuz fiyatları 3,50-4 lira arasında seyrederken, tüketim azlığından dolayı fiyat 35-55 kuruşa düştü” dedi.

Elvan şirketlere hem çağrı yaptı, hem uyardı

Hürses, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ”Enflasyon nitelikli ve sürdürülebilir büyümenin önündeki en temel engeldir. Yüksek enflasyonun olduğu bir ortamda, sanayici de önünü göremez, sağlıklı karar alamaz, uzun vadeli yatırım yapmaya da cesaret edemez. İşte bu yüzden, enflasyonla mücadele tüm politikalarımızın merkezinde yer alıyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522