İsrail’in kirli aşı politikası
26 Şubat Cuma 2021 İstanbul Gazete özetleri
Başlıklar
İsrail’in kirli aşı politikası
Ayrıntılı Haber, İsrail yönetimi, geçen yıl perde arkası girişimlerle stokladığı Kovid-19 aşılarını, uluslararası alanda kendisine siyasi destek toplama amacıyla siyasi maşa olarak kullanmaya başladı. İsrail medyası, hükümetin ülkelere büyükelçiliklerini Kudüs’e taşımaları karşılığında Kovid-19 aşısı vermeyi planladığını duyurdu. İsrail’in kirli aşı politikası
Sahile göç dönemi
Anadolu, Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, ”Bir zamanlar köylerden, büyük şehirlere göç olayı vardı. Ancak bundan sonra şehirden köye değil, şehirden sahile göç dönemine girdik. İnsanlar, artık sahil kenarı olan müstakil yaşam alanlarını tercih ediyor. Bazı büyük firmalarını arsa üretimi yaptıklarını düşünüyorum. Bu zamanda imkanı olanlar, alt yapı çalışması tamamlanmış arsaya yatırım yapsınlar” diyor.
Uzun süreli görülmüyor
Dokuz sütun, Barajlarda doluluk oranının bir dönem yüzde 20’nin altına düştüğü İstanbul’da, son yağışlarla birlikte doluluk yüzde 50’nin üzerine çıktı. Yağışların barajlarındaki su miktarını artırmasına rağmen bu uzun süreli çözüm olarak görülmüyor. Uzmanlar, olası su tehlikesi nedeniyle çatı sularını değerlendirmenin önemini vurguluyor. Yağışların su kaynaklarını besleyen en önemli meteorolojik değişken olduğunu söyleyen Prof. Dr. Asilhan, kuraklığa karşı yağmur suyunun toplanmasının etkili bir yöntem olacağını dile getirerek, yağmur suyunun, çatı veya herhangi bir yüzdeyden toplanarak depolanmasının kullanılan en kolay yöntem olduğunu anlattı.
Seçime kadar rekabet seçim bittikten sonra dostluk
Damga, Hasan Akgül’le 30 yıllık bir dostluğu olduğunu belirten Akşener, ”Büyükçekmece’de hiç insan ayırmadan, bana şu oy verdi şu vermedi demeden, herkesin kolayca ulaştığı, derdini kolay anlatabildiği bir belediye başkanlığı yapıyor kendisi, Büyükçekmece’ye geldiğimizde her zaman belediye davet edilirdik ve ağırlanırdık. Seçime kadar rekabet seçim bittikten sonra dostluk başlardı. Genç arkadaşlarımıza örnek olsun diye söylüyorum. Günün sonunda siyasi rekabet biter. İsrail’in kirli aşı politikası. Kazanan hizmet etmekle yükümlüdür.
Potansiyeli keşfet
Günboyu, Tarım potansiyelini keşfet Ağrı sloganlıya Vali Osman Varol’un girişmeleriyle Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan onayı alınan projeyle hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye düştüğü yörede, jeotermal kaynaklar kullanılarak domates üretimi yapılan 2 seraya, Davut köyü mevkisinde 33 sera daha eklenecek. Geri kalan bölüme sanayi ve atık yönetimi alanları yapılacak. Çok sayıda kişiye de istihdam sağlanacak. Sanayi bölgesindeki mevcut seralarda incelemelerde bulunan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Alper Balıc, ”Şu an eksi 35 derecede kurulan seralarda domates üretiyoruz” dedi.