Dolar 32,3640
Euro 34,9533
Altın 2.325,55
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İşsizlik Fonu yağmalandı kısa çalışma ödeneği bitti

27 Mart Cumartesi 2021 Gazete Özetleri

Başlıklar

İşsizlik Fonu yağmalandı kısa çalışma ödeneği bitti

BirGün, İktidar, İşsizlik Fonu’nu yağmalayarak aktardığı ve  bunu ”büyük destek” olarak sunduğu Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasını sonlandırma kararı aileleriyle birlikte düşünüldüğünde milyonlarca insanın açlığa mahkum edilmesi anlamına gelecek. Pandemi koşulları tüm ağırlığıyla  devam ederken ücretsiz izne çıkarılan 2,5 milyon çalışana 1,3 milyon işçi daha eklenmiş olacak. İşsizlik Fonu yağmalandı kısa çalışma ödeneği bitti.

Afrika’ya yardım eli

Doğruhaber, Batılı ülkelerin sömürgeleşip insanlarını köle yaptığı zenginliklerini talan ettiği Afrika halkının yararlarını Müslümanlar sarıyor, iyilik hareketleri yardım götürerek sahip çıkıyor. Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında bulunan mazlum ve mağdurlara yardım ulaştıran Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, kurban eti dağıtırken: Avrupa Yetim Eli de yeni su kıyıları ve camiler için kolları sıvadı.

Bahar geliyor ama altın hala kış uykusundan uyanamadı

Dünya, Güçlü ABD doları ve reel getirilerde görülen artış altından yana esen rüzgarları dindirdi. Geçen yılki rekorunun yüzde 15 altına gerileyen sarı metal, 1.725-1.745 bandına sıkıştı. Deutsche Bank stratejistleri kısa vadede ciddi bir toparlanma beklemezken Goldman Sachs, yükselme beklentisi olan bazı yatırımcıların altına yöneldiğini açıklıyor.

Eski ortağa ceza

Evrensel, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Krant Dink’in öldürmesine dair görülen davada 14 yıl sonra karar çıktı. Aralarında Celalettin Cerrah’ın da olduğu birçok isme beraat verilirken 27 kişiye mahkumiyet çıktı. Sorumlu düzeydeki kamu görevlilerinin bir kısmı hiç yargı önüne çıkarılmazken yargılananlar da beraat etmiş oldu. Mahkeme ”FETÖ ile olduklarını belirttiği” kişilere ceza verdi. İşsizlik Fonu yağmalandı kısa çalışma ödeneği bitti.

Dev gemi karaya oturdu günlük zarar 9.6 milyar dolar 

Karar, Süveyş Kanalı’nda üç gün önce kum fırtınası sonrası rotadan çıkıp karaya oturan 400 metrelik yük gemisini kurtarmaya çalışmaları sürüyor. İki yönlü trafiğin durması nedeniyle günlük 9.6 milyar dolar zarar oluştuğu açıklandı. En sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı Süveyş’teki kaza, Kanal İstanbul’a yönelik uyarılar için de önemli nir kanıt oldu.

Aşılama takvimi

Milat, Önceki gün Çin Dışişleri Bakanı ile virüs aşısını görüştüklerini aktaran Başkan Erdoğan, ”50 milyon faz, aşı hala bize ulaşmadı. ‘Bu yetmez, aramızda 100 milyon anlaşmamız var” dedim. Temenni ederiz ki mayıs, haziran gibi bu iş tamamlansın, bitsin ve yaz mevsimine de çok daha huzurlu bir şekilde girmiş olalım” bilgisini verdi.

Acaba neyi ipotek ettiler

Milli, Prof. Dr. Osman Altuğ, konuya ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada, ”Ocak sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stoku 140.3 milyar dolar. Bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 4.4 artarak 60.6 milyar dolar oldu. Diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku ise 57 milyar dolar. Bu borçların bir de uzun vadeli kısımları var. Yani bu borçların hiçbir yerini karşılamayan bir kredi alıyorlar. Sendikasyon kredisi ile alakalı yapılan sözleşmeleri, şartları bilmiyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error code: 522